Го делам мислењето со Биа, повеќе време губам со програма/телефон кој има Македонски јазик отколку со телефон на англиски. Повторно ќе речам можеби е навика, но сепак мора да признаеме дека имаме тапа информатички речник. Конкретен пример tag (twitter tag), на порталот барем неколку пати го имам сретнато како меме (твитер меме), не знам за вас ама мене татко ми ме научи дека меме е делот тркалото од каде се внесува воздух во гумите.
Прашање:
Доколку би можеле да го промените преводот на програмите, дали би ги користеле локализирани тогаш?
И мене исто така, но не ми се допаѓа и планирам да се префрлам на Анг. верзијаСамо Firefox локализиран,другото се ми е на инглиш...:ermm:
Хаеха, не сум приметил можеби дека не сум мн. на твитер, инаку и мене тоа ми кажале.Го делам мислењето со Биа, повеќе време губам со програма/телефон кој има Македонски јазик отколку со телефон на англиски. Повторно ќе речам можеби е навика, но сепак мора да признаеме дека имаме тапа информатички речник. Конкретен пример tag (twitter tag), на порталот барем неколку пати го имам сретнато како меме (твитер меме), не знам за вас ама мене татко ми ме научи дека меме е делот тркалото од каде се внесува воздух во гумите.
Не тропај бобир, може да бидеш казнет
да беше прашањето за анкети нити ќе имаше Firefox на македонски нити пак Firefox воопшто@gdamjan
некако анкатата не го дели твоето мислење
Грешка си Дамјан.
Која е тогаш целта? Прави нешто како што мислат 2-3ца па ако им иде на останатите, ок, ако не, нека кршат глава. Вака ќе се знае мислењето на луѓето и ќе може да го приспособиме пример Firefox кон превод кој им е попознат и попрактичен.
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower Pop Air RGB Black, 3x120mm Aspect 12 RGB, w/WINDOW, Front Mesh, FD-C-POR1A-06
5.800,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден