Го делам мислењето со Биа, повеќе време губам со програма/телефон кој има Македонски јазик отколку со телефон на англиски. Повторно ќе речам можеби е навика, но сепак мора да признаеме дека имаме тапа информатички речник. Конкретен пример tag (twitter tag), на порталот барем неколку пати го имам сретнато како меме (твитер меме), не знам за вас ама мене татко ми ме научи дека меме е делот тркалото од каде се внесува воздух во гумите.
Прашање:
Доколку би можеле да го промените преводот на програмите, дали би ги користеле локализирани тогаш?
И мене исто така, но не ми се допаѓа и планирам да се префрлам на Анг. верзијаСамо Firefox локализиран,другото се ми е на инглиш...:ermm:
Хаеха, не сум приметил можеби дека не сум мн. на твитер, инаку и мене тоа ми кажале.Го делам мислењето со Биа, повеќе време губам со програма/телефон кој има Македонски јазик отколку со телефон на англиски. Повторно ќе речам можеби е навика, но сепак мора да признаеме дека имаме тапа информатички речник. Конкретен пример tag (twitter tag), на порталот барем неколку пати го имам сретнато како меме (твитер меме), не знам за вас ама мене татко ми ме научи дека меме е делот тркалото од каде се внесува воздух во гумите.
Не тропај бобир, може да бидеш казнет
да беше прашањето за анкети нити ќе имаше Firefox на македонски нити пак Firefox воопшто@gdamjan
некако анкатата не го дели твоето мислење
Грешка си Дамјан.
Која е тогаш целта? Прави нешто како што мислат 2-3ца па ако им иде на останатите, ок, ако не, нека кршат глава. Вака ќе се знае мислењето на луѓето и ќе може да го приспособиме пример Firefox кон превод кој им е попознат и попрактичен.
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден