Тоа е затоа што како и обично одат на маржа од 50 до 100% заработувачка така што ако реалната цена на телефонов му е 500 евра они сигурно ке стават малопродажна цена од 1000 евра и кој е тој луд што ке го купи телефонот по таа цена?Вака купи кинески за 50 долари и продај го 100.На тој начин ке има далеку поголем обрт на продадени парчиња а со тоа и поголема заработувачка.Oppo N1, е многу добар телефон... Ама нашиве не гледаат да ги донесат тие, носат некое џубре овде само..
Само што има многу висока цена како за кинески телефон и за она што го дава.Освен јакиот процесор и DAC на WOLFSON воопшто не отскокнува од останатите модели а цената му е отприлика 50% повисока што реално не се исплати.
Читав дека Oppo N1 ќе се продава во европа и америка и тоа од цена за неверојатни 450еура,Според цената попрво Nexus 5 би земал него ова кинесково![]()
Пушти го видеото на 12:57 и види според Antutu телефонот која позиција ја држи.Бизутеријава поклон не би ја зел не па да фрлам 250 долари за нејзе
Читав дека Oppo N1 ќе се продава во европа и америка и тоа од цена за неверојатни 450еура,Според цената попрво Nexus 5 би земал него ова кинесково![]()
Без размислување би го зел телефонов пред S4, LG G2 и HTC One.
^ Јас не реков дека камерата е подобра од с4,само сакав да дадам до заење дека не е крш. С4 сеуште ја има најдобрата камера кај андроид телефоните.
За N1 нема ривју за камера, а за find 5 anandtech вика дека при денски услови е подобра од one .
Друже Xiaomi Mi3 со попуст можам да го земам за околу 250 долари само што треба да се чека а ОPPO нема попуст и чини 630 долари па сега ти види дали се исплати OPPO N1.Телефонов не се исплати ???? Дали си ти сигурен ??
Xiaomi MI3 има S800 чипсет со ознака 8974AB кој вози на на 2.4гхз додека андрено 330 е клокната од 450 на 550 мхз, меморијата работи на 993мхз не на 800 како кај останатите андроид телШто значи дека телефонот во моментот ја има најаката Snapdragon s800 изведба и има топ екран, топ батерија, топ камера, 16 или 64гб меморија, АЛУМИНИУМСКО кукиште и не е пластикарија како 99% од андроид телефоните и има топ аудио чип !
Без размислување би го зел телефонов пред S4, LG G2 и HTC One.
Јас за Xiaomi Mi3 зборам не за Oppo. Зимај го одма за таа цена што да ти кажам освен дека е топ понуда.Друже Xiaomi Mi3 со попуст можам да го земам за околу 250 долари само што треба да се чека а ОPPO нема попуст и чини 630 долари па сега ти види дали се исплати OPPO N1.
http://www.fastcardtech.com/Xiaomi-Mi3-WCDMA-Phone
http://www.fastcardtech.com/OPPO-N1
Зашто ме лажат спецификациите ? Кога тел користи миу ланчер и е реално топ, рачунај сега и директорот на андроид пребега во XiaomiПредалеку отиде
Те лажат спецификациите, едно е да нафрлаш топ хардвер, друго е да видиш како е финализиран продуктот.
И мене ме заинтересира телефонов. Проверена ли е странава fastcardtech?Друже Xiaomi Mi3 со попуст можам да го земам за околу 250 долари само што треба да се чека а ОPPO нема попуст и чини 630 долари па сега ти види дали се исплати OPPO N1.
http://www.fastcardtech.com/Xiaomi-Mi3-WCDMA-Phone
http://www.fastcardtech.com/OPPO-N1
Убаво што оди се напред, ама почнаа да претеруваат. 3-4 гига рам? 2560x1440 резолуција на 5 - 5,5 инчи екран? процесор за Ултра HD на телефон? Се разбира ова не се однесува само на Oppo туку на сите брендови
Убаво што оди се напред, ама почнаа да претеруваат. 3-4 гига рам? 2560x1440 резолуција на 5 - 5,5 инчи екран? процесор за Ултра HD на телефон? Се разбира ова не се однесува само на Oppo туку на сите брендови
Знам затоа и зборам.Не е претерување, тие резулуции се ставаат за да може од телефонот да стримаш на тв .
ZTE Nubia Z5s има 5 инчен Full HD Igzo екран, четири-јадрен Qualcomm Snapdragon 800 процесор со брзина од 2.3 GHz, 2 GB RAM, 16 GB вградена меморија, 13 мегапикселна камера и одлична Li-Ion батерија од 2300 mAh.
Не знам каков ке биде квалитетот, но компонентиве на хартија ги задоволуваат сечии потреби и за цени од 250 и 330 долари Samsung,Apple, HTC во 2014 имаат големи причини да бидат загрижени. Тие се тие спецификации што еден телефон треба да ги имаZTE Nubia Z5s mini има 4.7 инчен екран со HD резолуција 720 x 1280 пиксели дво-јадрен Qualcomm Snapdragon 600 процесор со брзина од 1.7 GHz, 2 GB RAM, 16 GB вградена меморија и 13 мегапикселна камера.
Бесплатна достава
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRED EXTRALINK TF500, Black,
660,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 10m Gray Secomp, 21.99.0110-40
276,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден
Бесплатна достава
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден