Auuuuu cm? NaИзгледа си порелевантниот тука кога се работи за кастом ствари, па може и оваа информација ќе ти биде интересна ако не си ја видел. Xiaomi овозможи за своите flagship модели Mi 3 и Mi 4, да може да билда AOSP ром со целосен git од сите драјвери, кернел и пропратно. Тоа е одличен чекор, затоа и ти пишувам за мислење, и покажува дека компнаија е сериозна и за своите девелопери како и power јузери.
http://blog.gsmarena.com/xiaomi-developer-launches-stock-android-4-4-roms-mi-3-mi-4/
и ова: https://github.com/mi3-dev/android_device_xiaomi_cancro
Да не знаеш некоја продавница да продава нов Sony Xperia Tipo?пред една година го купив ZTE Blade 3 од ОНЕ и сум презадоволен.
Во тоа време за тие пари требаше да одлучам помеѓу HTC Desire C, Xperia Tipo, Samsung Galaxy Mini 2. Заклучив дека за да ги купам овие мобилни ем треба да платам повисока цена ем преформансите им се ужасни. На прво место ми беше битен екранот што кај погорниве телефони освен ХТЦ другите имаа екран како кај тетрис. Кај ZTE густината на пиксели изнесува 230ppi. Голем екран 1 Ghz процесор, 512 RAM.
И јас се размислував што ако се расипе за брзо време и останам без телефон, но има гаранција од 2 години што е навистина супер. (не се будали самите да даваат толкава гаранција ако не се квалитетни производите)
ЗТЕ не произведува хардвер туку набавува и го склопува така да истото го прават и останатите познати светски брендови.
HTC Desire C е најлошиот телефон со 600 MHz процесор и андроид 4 кој страшно кочи и заглавува.
На samsung galaxy S2 направив надоградба на андроидот преку официјална програма нивна Kies и се заеба цел телефон не работеше ни аларм ни часовник ни wi fi. Еден месец го користеше другар ми со тој нивен пропуст.
Познатите брендови направиле име препознатливо па не мора да значи дека ке бидат многу по квалитетни од конкурентите.
Само за споредба купив оригинал патики за 5.500 денари за 6 месеци ми се скинаа, а сум имал некои патики Ш фирма па сум ги носел по 3 години.
Нема да најдеш, веќе е стар модел и ни по оператори мислам дека го нема. Подобар ти е LG L4 II и некој сличен. Овој што ти го препорачувам ќе го најдеш на огласиве за 3-3,500 денари по огласиве, а исто и член на форумов мислам дека го продаваше со 2 години гаранцијаДа не знаеш некоја продавница да продава нов Sony Xperia Tipo?
Го има некој телефонов?Technology Happy Life - T6S
5" IPS / 1 GB ram / 8 GB int. storage / SD slot / Dual Sim / Android 4.4.2 / Quad Mediatek Cortex A7
Цена: 4200 денари
![]()
Antutu
![]()
Tek Syndicate review
DealExtreme Link
Не е утка, нема универзален storage. Поделен е 3гига за апликации, другото за медиа. Како кај средна класа телефониве што е поделено.Читав за oppo find 7 дека има утка при партиционирањето и има 3ГБ app cap.
Што конкретно значи 3gb app cap незнам, но јас ги сфатив дека неможе апликација поголема од 3гб да се инсталира/не работи, ако сум утка поправете ме.
Тешко да го имаГо има некој телефонов?
Само позитивни ривјуа имам прочитано за него и се заинтересирав дали да го земам. Слаби точки се камерата и батеријата. Најмногу ме интересира батеријата колку ќе држи...
Во тој ценовен ранк кај нас има само од тие Алкателите кои се далеку полоши во секој сегмент од овој телефон на прв поглед.Тешко да го има
Добар е телефонот за парите ептен, само не очекувај премногу, не работат после 7 дена и откако ќе го потнапуниш малку со апликации така добро како на видеото.
Али не е лошо, топ изработка за парите, али послаба ром и апдејт подршка али и тоа е нормално за таа цена.
Батерија ќе ти тера цел ден без проблем со гаранција,
сите вакви "кинези" се одлично оптимизирани со батерија.
Камерата е топ денски,
навечер е по-тапа али пак ќе кажам, за парите е коска.
Мислам дека ептен ќе ти врши работа телефонов, цената е топ а и пергормансите за таа цена.Во тој ценовен ранк кај нас има само од тие Алкателите кои се далеку полоши во секој сегмент од овој телефон на прв поглед.
Апликации не користам многу само основните, ми треба телефон за нормални работи, повици, сликање и интернет. Ме ќејфа тоа што поседува каква таква предна камера, GPS и FM Radio кое неретко го користам
Од ревјуата забележав само пофални зборови за екранот, но не и за резолуцијата, што е разбирливо бидеќи се работи за 5' екран, но според мене е задоволителна.
Рамот и процесорот се сосема доволно исто така. Изработката е солидна има и метални лајсни од страните.
Што се однесува до софтверот е „прилично“ чист КитКет со не многу инсталирани апликации и модификации како кај Самсунг на пример.
Најчесто е споредуван со Samsung Galaxy S3, викаат дека работел како него а во некои случаи и побрзо поради пониската резолуција.
Дефинитивно ми влегува во watch list, бидеќи планирам во скоро време да се подновам![]()
Аман бе друже и тука дупка најдоја кинезивеМислам дека ептен ќе ти врши работа телефонов, цената е топ а и пергормансите за таа цена.
За киткет 4.4.х не сум баш сигурен дека вози кит кет.
И покрај тоа што пишува дека има 4.4.х андроид сеока мислам дека е финта и дека уствари вози џели бин 4.2.2 како и 99% од овие буџет телефони со медиатек 6589 или 6582 чипсет.
Фирмверот му е пре-рутиран фабрички така да може да се едитира да покажува и дека има Android L, секаде да пишува 4.4.4 и во cpu z, antutu итн.
Мада не е страшно, убаво си работи и не е битно дали е 4.2.2 или 4.4.х.
А го продава ли некој во Скопје или Македонија или мора од aliexpress?
Го има некој телефонов?
Само позитивни ривјуа имам прочитано за него и се заинтересирав дали да го земам. Слаби точки се камерата и батеријата. Најмногу ме интересира батеријата колку ќе држи...
Го има некој телефонов?
Охоо одлично. Иаку цената ќе биде поголема тоа е прифатливо бидеќи ќе бидат покриени со гаранција најверојатно. А сигурно си е сигурно.
Имаш во Skopje City Mall изложени телефони. Нема многу некои 6-7 мислам беа.Охоо одлично. Иаку цената ќе биде поголема тоа е прифатливо бидеќи ќе бидат покриени со гаранција најверојатно. А сигурно си е сигурно.
Него во Анхоч има изложени телефони за тест како кај операториве? Претпоставувам дека не но сепак да прашам.
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00344A
1.100,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
Extralink Soft Sport Bicycle Saddle
850,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO PWM PST CO 400-2500 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00316A
840,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V4U, 2xMIC, USB-C Receiver, Black, BY-V4U
8.490,00 ден