Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кинески телефони (мислења, искуства, препораки, сугестии...)

Дали би купиле кинески телефон?

• Да!

Гласови: 255 68,9%
  • Не

Гласови: 115 31,1%

• Вкупно гласале
    370

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Изгледа си порелевантниот тука кога се работи за кастом ствари, па може и оваа информација ќе ти биде интересна ако не си ја видел. Xiaomi овозможи за своите flagship модели Mi 3 и Mi 4, да може да билда AOSP ром со целосен git од сите драјвери, кернел и пропратно. Тоа е одличен чекор, затоа и ти пишувам за мислење, и покажува дека компнаија е сериозна и за своите девелопери како и power јузери.

http://blog.gsmarena.com/xiaomi-developer-launches-stock-android-4-4-roms-mi-3-mi-4/

и ова: https://github.com/mi3-dev/android_device_xiaomi_cancro
Auuuuu cm? Na
xiaomi? Epiccccc!

7 март 2014
1.296
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Се надевам дека ти си го нарачал телефонов и го користиш, ако гледаш вака само преку интернет..има многу маркетинг трикови, телефонов изгледа океј на хартија за цената.. но како е во пракса.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Пази мноооогу.
THL има клонови на алиекспрес еден куп.
Ако некако можеш да се заштитиш од типот 90 days money back warranty.

Пази со телефони од алиекспрес поготово со THL, Zoppo, Elephone, DOOGEE и.т.н има нивни клонови што врска немаат со тоа што се рекламира.

Иначе топ уред за парите ;)

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Huawei Honor 4 play
Телефончево е страшно добро,цена 150 евра отприлика.
Има 64 битен снапдрагон 410 али има 1гб или 2гб рам.
Па сеа ќе видиме како ќе се понаша.
Ќе има 3-4 верзии од телефонов сигурно.
За парите мислам дека ќе биде чудо.

Директен ривал на Xiaomi Редми 1Ѕ

hebocig

lurker
7 јануари 2010
653
143
пред една година го купив ZTE Blade 3 од ОНЕ и сум презадоволен.
Во тоа време за тие пари требаше да одлучам помеѓу HTC Desire C, Xperia Tipo, Samsung Galaxy Mini 2. Заклучив дека за да ги купам овие мобилни ем треба да платам повисока цена ем преформансите им се ужасни. На прво место ми беше битен екранот што кај погорниве телефони освен ХТЦ другите имаа екран како кај тетрис. Кај ZTE густината на пиксели изнесува 230ppi. Голем екран 1 Ghz процесор, 512 RAM.
И јас се размислував што ако се расипе за брзо време и останам без телефон, но има гаранција од 2 години што е навистина супер. (не се будали самите да даваат толкава гаранција ако не се квалитетни производите)

ЗТЕ не произведува хардвер туку набавува и го склопува така да истото го прават и останатите познати светски брендови.
HTC Desire C е најлошиот телефон со 600 MHz процесор и андроид 4 кој страшно кочи и заглавува.
На samsung galaxy S2 направив надоградба на андроидот преку официјална програма нивна Kies и се заеба цел телефон не работеше ни аларм ни часовник ни wi fi. Еден месец го користеше другар ми со тој нивен пропуст.

Познатите брендови направиле име препознатливо па не мора да значи дека ке бидат многу по квалитетни од конкурентите.
Само за споредба купив оригинал патики за 5.500 денари за 6 месеци ми се скинаа, а сум имал некои патики Ш фирма па сум ги носел по 3 години.
Да не знаеш некоја продавница да продава нов Sony Xperia Tipo?

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Да не знаеш некоја продавница да продава нов Sony Xperia Tipo?
Нема да најдеш, веќе е стар модел и ни по оператори мислам дека го нема. Подобар ти е LG L4 II и некој сличен. Овој што ти го препорачувам ќе го најдеш на огласиве за 3-3,500 денари по огласиве, а исто и член на форумов мислам дека го продаваше со 2 години гаранција

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Читав за oppo find 7 дека има утка при партиционирањето и има 3ГБ app cap.
Што конкретно значи 3gb app cap незнам, но јас ги сфатив дека неможе апликација поголема од 3гб да се инсталира/не работи, ако сум утка поправете ме.

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Technology Happy Life - T6S

5" IPS / 1 GB ram / 8 GB int. storage / SD slot / Dual Sim / Android 4.4.2 / Quad Mediatek Cortex A7

Цена: 4200 денари

t6s.jpg

Antutu

antutu.png

Tek Syndicate review

DealExtreme Link
Го има некој телефонов?

Само позитивни ривјуа имам прочитано за него и се заинтересирав дали да го земам. Слаби точки се камерата и батеријата. Најмногу ме интересира батеријата колку ќе држи...

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Читав за oppo find 7 дека има утка при партиционирањето и има 3ГБ app cap.
Што конкретно значи 3gb app cap незнам, но јас ги сфатив дека неможе апликација поголема од 3гб да се инсталира/не работи, ако сум утка поправете ме.
Не е утка, нема универзален storage. Поделен е 3гига за апликации, другото за медиа. Како кај средна класа телефониве што е поделено.:)

Ама имаат апдејт пуштено http://www.oppoforums.com/threads/find-7a-coloros-2-0-2i-beta-update-preview.20094/ , го направиле универзално.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Го има некој телефонов?

Само позитивни ривјуа имам прочитано за него и се заинтересирав дали да го земам. Слаби точки се камерата и батеријата. Најмногу ме интересира батеријата колку ќе држи...
Тешко да го има :)

Добар е телефонот за парите ептен, само не очекувај премногу, не работат после 7 дена и откако ќе го потнапуниш малку со апликации така добро како на видеото.

Али не е лошо, топ изработка за парите, али послаба ром и апдејт подршка али и тоа е нормално за таа цена.

Батерија ќе ти тера цел ден без проблем со гаранција,
сите вакви "кинези" се одлично оптимизирани со батерија.
Камерата е топ денски,
навечер е по-тапа али пак ќе кажам, за парите е коска.

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Тешко да го има :)

Добар е телефонот за парите ептен, само не очекувај премногу, не работат после 7 дена и откако ќе го потнапуниш малку со апликации така добро како на видеото.

Али не е лошо, топ изработка за парите, али послаба ром и апдејт подршка али и тоа е нормално за таа цена.

Батерија ќе ти тера цел ден без проблем со гаранција,
сите вакви "кинези" се одлично оптимизирани со батерија.
Камерата е топ денски,
навечер е по-тапа али пак ќе кажам, за парите е коска.
Во тој ценовен ранк кај нас има само од тие Алкателите кои се далеку полоши во секој сегмент од овој телефон на прв поглед.

Апликации не користам многу само основните, ми треба телефон за нормални работи, повици, сликање и интернет. Ме ќејфа тоа што поседува каква таква предна камера, GPS и FM Radio кое неретко го користам :D

Од ревјуата забележав само пофални зборови за екранот, но не и за резолуцијата, што е разбирливо бидеќи се работи за 5' екран, но според мене е задоволителна.

Рамот и процесорот се сосема доволно исто така. Изработката е солидна има и метални лајсни од страните.

Што се однесува до софтверот е „прилично“ чист КитКет со не многу инсталирани апликации и модификации како кај Самсунг на пример.

Најчесто е споредуван со Samsung Galaxy S3, викаат дека работел како него а во некои случаи и побрзо поради пониската резолуција.

Дефинитивно ми влегува во watch list, бидеќи планирам во скоро време да се подновам :D

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Во тој ценовен ранк кај нас има само од тие Алкателите кои се далеку полоши во секој сегмент од овој телефон на прв поглед.

Апликации не користам многу само основните, ми треба телефон за нормални работи, повици, сликање и интернет. Ме ќејфа тоа што поседува каква таква предна камера, GPS и FM Radio кое неретко го користам :D

Од ревјуата забележав само пофални зборови за екранот, но не и за резолуцијата, што е разбирливо бидеќи се работи за 5' екран, но според мене е задоволителна.

Рамот и процесорот се сосема доволно исто така. Изработката е солидна има и метални лајсни од страните.

Што се однесува до софтверот е „прилично“ чист КитКет со не многу инсталирани апликации и модификации како кај Самсунг на пример.

Најчесто е споредуван со Samsung Galaxy S3, викаат дека работел како него а во некои случаи и побрзо поради пониската резолуција.

Дефинитивно ми влегува во watch list, бидеќи планирам во скоро време да се подновам :D
Мислам дека ептен ќе ти врши работа телефонов, цената е топ а и пергормансите за таа цена.

За киткет 4.4.х не сум баш сигурен дека вози кит кет.
И покрај тоа што пишува дека има 4.4.х андроид сеока мислам дека е финта и дека уствари вози џели бин 4.2.2 како и 99% од овие буџет телефони со медиатек 6589 или 6582 чипсет.
Фирмверот му е пре-рутиран фабрички така да може да се едитира да покажува и дека има Android L, секаде да пишува 4.4.4 и во cpu z, antutu итн.

Мада не е страшно, убаво си работи и не е битно дали е 4.2.2 или 4.4.х.

А го продава ли некој во Скопје или Македонија или мора од aliexpress?

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Мислам дека ептен ќе ти врши работа телефонов, цената е топ а и пергормансите за таа цена.

За киткет 4.4.х не сум баш сигурен дека вози кит кет.
И покрај тоа што пишува дека има 4.4.х андроид сеока мислам дека е финта и дека уствари вози џели бин 4.2.2 како и 99% од овие буџет телефони со медиатек 6589 или 6582 чипсет.
Фирмверот му е пре-рутиран фабрички така да може да се едитира да покажува и дека има Android L, секаде да пишува 4.4.4 и во cpu z, antutu итн.

Мада не е страшно, убаво си работи и не е битно дали е 4.2.2 или 4.4.х.

А го продава ли некој во Скопје или Македонија или мора од aliexpress?
Аман бе друже и тука дупка најдоја кинезиве :D

Иначе колку што видов во фирмиве го нема. Има некои преродавачи на Реклама и Пазар 3 ама цените им се многу повисоки.

Јас од Ибеј ќе го нарачувам најверојатно. Најдов еден продавач од Белгија кој ги продава овие телефони па се надевам нема да чекам еден месец.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
За чекање не е страшно и да почекаш и 40 дена,само да стигне добар и добра серија да нема некоја утка.
Го има и на Aliexpress за добра цена ама па на алиекспрес ќе го чекаш повеќе време и треба да пазиш од кого купуваш,
мада и на алиекспрес не е ризично веќе како порано го стегнаа колку-толку.

Иначе има многу вакви кинески уреди
кои тврдат на CPU Z/Antutu и други апликации за преверка на хардвер и софтвер
дека имаат 4.4.х а уствари имаат 4.2.2
или тврдат дека имаат 13мп камера а уставри имаат 5мп или 8мп,
(коа има рут фирмверот директ од фабрика,
лесно е да се изманипулираат податоците кои ги пишува во about phone
и што ги пишува во CPU Z и слични)
али овој телефон нема превара у хардверот,
тоа што пишува ,тој хардвер го има

(ако не се лажам како да имам прочитано
THL се некоја Кинеска помала сестра-фирма на Alcatel-Lucent/TCL Corporation
или нешто имаа позајмено од Alcatel/TCL средства и патенти за да го започнат бизнисот
а можда сум и грешка)

за софтверот не е проблем ,како што пишав и претходно,
и ако е 4.2.2 ,сосема солидно си работи.

Последна промена:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Го има некој телефонов?

Го немам, само го видов на TekSyndicate како му праи ривју Логан, па ми заличи интересен да го постирам тука.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.964
6.059
Skopje
Го има некој телефонов?

Во Анхоч од денес има THL и DOOGEE телефончиња. Баш бев кога ги примија во дуќанот во ГТЦ. Девојчето рече дека ќе има и T6S.

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Во Анхоч од денес има THL и DOOGEE телефончиња. Баш бев кога ги примија во дуќанот во ГТЦ. Девојчето рече дека ќе има и T6S.
Охоо одлично. Иаку цената ќе биде поголема тоа е прифатливо бидеќи ќе бидат покриени со гаранција најверојатно. А сигурно си е сигурно.
Него во Анхоч има изложени телефони за тест како кај операториве? Претпоставувам дека не но сепак да прашам.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.964
6.059
Skopje
Јас пробував минатата недела два Гигабајта, без проблем излегоа во пресрет да се разгледаат. Можеби е добро да се земе еден за рецензија во име на форумов.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.196
18.852
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Добро што си пробувал 2 Гигабајта, си можел и да им побараш да ти ги исецкаат на 2048 Мегабајта... кило :D :D :D

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Уфффф. Браво!!! Секоја чест за Анхоч, квалитет, гаранција, професионалност, слободоумност, добри цени и со чувство за бизнис.

Само овие DOGGY телефониве не знам што сорта се? :)
Ги имам читано, ама не знам колку се квалитетни?
Иако чисто се сомневам, случајно да не знае некој дали имаат OTA апдејти горенаведените два бренда?

Охоо одлично. Иаку цената ќе биде поголема тоа е прифатливо бидеќи ќе бидат покриени со гаранција најверојатно. А сигурно си е сигурно.
Него во Анхоч има изложени телефони за тест како кај операториве? Претпоставувам дека не но сепак да прашам.
Имаш во Skopje City Mall изложени телефони. Нема многу некои 6-7 мислам беа.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Eпа кога ќе доаѓаш кај тетка ти на гости ќе го видиш :)

on topic,
1.THL имаат OTA updati, за Doggy style не видов дали имаат
2. Имаат веќе неколку модели на страната, меѓу кои и
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3017&pid=36874

Замајќи се во предвид мислам дека треба да ги намалат цените за барем 10% конкретно за THL 5000, a за THL T6S е добра цената

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
DOOGEE ти се у иста класа со THL и двата бренда нудат ота апдејти и двете фирми се слични и праат солидни уреди.
За тие пари се бомбина ако немате "страФ" од "кинези" :)

Дури имаат некои модели да ги наречам копии на Хуавеи Р6 ама не се апла копии, дизајнот е малку повеќе ископиран.
скоро идентично изгедаат моделите копии на р6/р7 од THL и DooGee.

Користат идентичен хардвер и двете фирми.
Од екрани, gpu, cpu, итн.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно