Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Каде можам да купам добра, не профи штрафилица

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.821
12.866
Skopje
wemaxa.com
Ова е ИТ форум пред се, ама по се изгледа никој не го занима ајти мајти па има очајна потреба да се оди во некои битови темици ала портокаловиот форум. Главна тема штрафилици цел ден и како збореле во продавница за штрафилици, ма дај.

smole

poweruser
18 април 2007
3.904
4.583
Со @BESKO не сум имал контакт, сум купувал и во продавницата на мало и во магацинот на големо, секогаш сум бил коректно услужен и сум добивал фискална. Џабе го напаѓате дечкото.

За тоа што го нудат, асортиманот кој го имаат и по цените (особено големопродажните) се одлични. Ако ве чешаат парите правец Dewalt или Milwaukee.

Втор чекор од eshop-от нека биде да можат и фирмите со големопродажни цени да нарачуваат онлајн, дали за достава до кај нив или подигање од магацин.

On topic: Ако тркалата ви се затегнати со момент клуч, немате потреба кога ќе идете на пат да носите со себе штрафилица - ќе можете штрафовите да ги олабавите со обичен клуч за тркала - тоа е поентата на затегање со фабрички пропишан торк на тркала.

15 септември 2012
1.164
1.300
како што пишав погоре, форумот не го користам за бизнис бидејки немам време да се занимавам и во форум за бизнис. ама штом не сум ти одговорил , еве и јас да испаднам фер , ке ти нудам попуст од 20% на целиот асортиман.
@BESKO Благодарам, коректно сега од твоја страна. (Макар да во тоа време ќе ми значеше одговорот на приватната порака).

Пробав да ја вратам дискусијата во форумов на нормала, ама изгледа се насобрало.

Дополнително на мојата претходна порака (ова намерно го испуштив:), многу ме иритира кога продавач ќе почне да се убедува со купувач, кој е во право. Многу, ама многу е лоша сликата кога тие двајцата се расправаат. Мене, лично, таков однос ме вратил од каса со полна корпа производи. Секогаш има и друга продавница...
Старото, еснафското, вика дека муштеријата е секогаш во право, (оти се фаќа за новчаник) па и кога не е во право му се признава дека е во право :) за да му се земат парите и да си отиде среќен оти го надмудрил продавачот :) :).

Ајде дечки олабавете, пали хепекот:
View: https://www.youtube.com/watch?v=EfI_jeYwtrM&ab_channel=TopListaNadrealista%26SloznaBraca

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.879
5.590
а ти џабе се трудиш да ја натераш темата да иде на националистички начин,нема да ти успер.

од сега ти целосен игнориран си од мене штом го имаш овој менталитет.

Според начинот на кој ми одговори на ПРОБЛЕМОТ, изгледа сам си ја ишкаш мувата од капата. Ништо јас не пробувам да терам на ниеден начин. Кажав факт кој лично ми се случи. Ти го правдаш дека е за тебе нормалено, т.е. што да правиш. Ако за тебе тоа е терање на националистучки начин (што и да ти значи тоа) така нека е, и слободно да ме игнорираш. До навек. Јас ќе игнорирам , од денес натака сите брендови кои твојот бизнис ги работи и тоа еве јавно кажувам на националистички начин
п.с. и ќе терам хејт

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.867
34.144
roka.mk
Мислам дека е доволно ваква дискусија! ако не ви се допаѓа не идете во неговите продавници, мислам дека е тоа најфер за сите. Јас со @BESKO се запознав лично исклучиво за бизнис цели, и она што го видов и доживеав можам да кажам само дека треба да учат многу фирми од него за тоа на кој начин се води бизнис, а вие како си сакате....

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.879
5.590
Мислам дека е доволно ваква дискусија! ако не ви се допаѓа не идете во неговите продавници, мислам дека е тоа најфер за сите. Јас со @BESKO се запознав лично исклучиво за бизнис цели, и она што го видов и доживеав можам да кажам само дека треба да учат многу фирми од него за тоа на кој начин се води бизнис, а вие како си сакате....
Извини вака, ама доволно каква дискусија? Доволно, да и твојот мајчин службен јазик е неупотребуван во твојата држава? Или доволно е, за да е на ниво на "и што сега?". Или доволно е, за да те нарекува некој националист, само зашто бараш нешто што е не само законски и уставен принцип, него и кулурно однесување.

Другите хејтови за бизнис моделот,, во делот за презентација на цени и или вебсајт да се има или не, ќе ги задржам. Кога зборев пред некое време дека треба, ме убадуваше истиот човек дека појма немам, а сега ем ќе имало сајт ем цени ем продавница сватарија. И после сум хејтал. Абе зошто да го хејтам, не ми е јасно, освен можеби сега за јазикот, за сѐ друго искрено ама баш ме брига, нит јадам, нит пијам од него, нит сме во ист бизнис, нит ми зависи нешто од него во животот. Дури и ако сме спореле на некоја тема досега, ете нека е и за достапноста на цени, не знам зашто го доживува како хејт.

И аман, немам против Беско ништо лично како човек нит како профисионалец. И бизнисот ете најбољи му е. ОК. Но забелешките од горе остануваат.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.867
34.144
roka.mk
Проблемот е во офтопик мислењата. Темата е за штафилица не за јазик. Ете тоа е проблемот, 3 страни ве читаме како не ти се свиѓа бизнис моделот и што ти ја знам.
Малце на чуден начин и на погрешно место покажувате патриотизам и загриженост за нашите вредности.
Не ме цитира те молам. Сите офтопик мислења ќе ги бришам после овој. Разговарајте за штрафилици

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.879
5.590
Колку ли мора да се чувствува моќно одредена штрафилица, која може да заштрафи нешто што ниедна друга бормашина нит штрафилица која нема толку Nm нема да може да отшрафи, па ни таа самата. Па после крив и е цацко, кога не се штрафело по пропис. Епа тоа е.

Или што би рекол еден угледен член
„е ако де ти се десило, и шо прајме сеа? крај на светот ли?“

BESKO

hello world
9 јуни 2015
278
413
Проблемот е во офтопик мислењата. Темата е за штафилица не за јазик. Ете тоа е проблемот, 3 страни ве читаме како не ти се свиѓа бизнис моделот и што ти ја знам.
Малце на чуден начин и на погрешно место покажувате патриотизам и загриженост за нашите вредности.
Не ме цитира те молам. Сите офтопик мислења ќе ги бришам после овој. Разговарајте за штрафилици
Фала ти калчо. слободно моите мислења можеш да ги избришеш дека немам време ни намера да се занимавам со вакви глупи муабети.

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196
On topic: Ако тркалата ви се затегнати со момент клуч, немате потреба кога ќе идете на пат да носите со себе штрафилица - ќе можете штрафовите да ги олабавите со обичен клуч за тркала - тоа е поентата на затегање со фабрички пропишан торк на тркала.
Кажи му го тоа на мојот клуч за тркала кој сега е под агол од 45°. Само затоа што очигледно пневматскиот пиштол го држел некој со Паркинсон и мањак на магнезиум по лепењето гумата.
Инаку ако си шрафел бандаж со ударна шрафилица, која патем има 3-4 провизорни нивоа на вртежен момент, пожелно е да си ја носиш со себе. Ако веќе имаш момент клуч, нема потреба од шрафилица ни пред, ни после. Само за жал ова е Македонија па момент клучевите обично стојат за не дај боже и во сервиси за посложени работи кои се стегаат на ,,осет" (чест на исклучоци).
Серириозно, видел некој некого кај нас да зашрафува тркала со момент клуч? Скапо е тоа :ROFLMAO:

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.116
3.603
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.046
1.111
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
28 ноември 2014
1.225
822
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.879
5.590
Серириозно, видел некој некого кај нас да зашрафува тркала со момент клуч? Скапо е тоа

Во Олимпико. До кај што иде со пиштол на слабо и после обавезно момент клуч. Никад не сум имал проблем сам да ги отштрафам со обичен клуч, и на лепење ако сам сум стегал нонстоп ми викаат аман немораш толку. А јас само на осет до кај што иде

BESKO

hello world
9 јуни 2015
278
413
само точаци :)

него, има кај нас момент клуч до 50тина Nm ?

smole

poweruser
18 април 2007
3.904
4.583
Инаку ако си шрафел бандаж со ударна шрафилица, која патем има 3-4 провизорни нивоа на вртежен момент, пожелно е да си ја носиш со себе. Ако веќе имаш момент клуч, нема потреба од шрафилица ни пред, ни после.
Серириозно, видел некој некого кај нас да зашрафува тркала со момент клуч? Скапо е тоа :ROFLMAO:
1. Влагам со клуч при одвртување иницијално, после со штрафилица. После заштрафувам до негде со штрафилица па после со момент клуч.
2. Мојот механичар (не вулканизер, напоменувам) кога ги враќа тркалата секогаш користи момент клуч, таков си е дечкото.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.808
6.505
SK
Јас тркалта ги одштрафувам со импакт драјвер. Ги заштрафувам исто со импакт драјвер ама на понизок вртежен момент... И на крај ги дозатегам со момент клуч. :)

Не е скап момент клуч, мислам 1000 или 2000 беше од Лидл...

Последна промена:

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196
Јас тркалта ги одштрафувам со импакт драјвер. Ги заштрафувам исто со импакт драјвер ама на понизок вртежен момент... И на крај ги дозатегам со момент клуч. :)

Не е скап момент клуч, мислам 1000 или 2000 беше од Лидл...
Се надевам ќе биде и тоа со Лидл наскоро.
Јас користам прсти додека не дојде до фаза на стегање. Кој ќе ја чисти после штрафилицата од црнила. ;)

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.808
6.505
SK
Јас користам прсти додека не дојде до фаза на стегање. Кој ќе ја чисти после штрафилицата од црнила. ;)
Tи изгледа имаш нови и чисти штрафови... Јас имам среќа ако убаво го почнам штрафот со раце.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.110
6.055
Купив завчера од новите Брашлес Шрафалици 5100 ден. Со 2 батерии, неколку додатоци. Мала, компактна и јака. Сеа колку ќе служи не знам, не ја користам професионално. Гаранција 1 година.
Има некаде цени или акција на најјаката брашлес ударна?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.750
3.434
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Другари бев во COMBO и си земав Тотал штрафилица. Ја немаше таа на Incgo и оваа остана едиствена опција. Пошто разгледував повеќе работи од разни места, услугата е топ искрено. Вработените забележуваат кога некој му треба помош (е збунет) и идат да прашаат да не треба нешто.

Типот со кој што зборев за штрафилицава со ептен кратка коса така понизок од мене, добро ми објасни на македонски се што како. Да пофалам дека типот или имаше Tiziana Terenzi Kirke или Flavia Koral (клон на Кирке) ама таков радиус на парфемско зрачење немам видено кај вработен, морам да го пофалам изборот на парфем!(y)

Заборавив колку беше ама 5100 нешто така му беше цената. Ова беше денес некаде пред 15:00 часот. Жената кај делот за чинии (моиве гледаа) е ПРЕМНОГУ културна и објасни за цените пошто беа една до друга со чиниите па не знаевме која е за што. (тука може да се поправи малце) @BESKO
1741275623571.png

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.037
2.075
Скопје, Македонија
Се подмачкува штрафот

Не те разбирам баш, како тоа го подмачкуваш штрафот? Го подмачкуваш за да може полесно да влезе? Ако да, тоа никако, ако не, не те разбирам што подмачкуваш на штрафот и зошто :)

mdeni

senior
24 септември 2012
6.110
6.055
Денес си земав Хилта од ингко поголемата батериска, сакав и штрафилица но ја немаше штрафилицата таа новата 96нм што е. Ја пробав 66ката е и одлична поготово што е 2550 денари. Сепак многу корисно е да дознаеме кога ќе ја има 96ката да може да си ја испазари човек.

Оваа ќе се чека:

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно