FLEGMA
sensei
- 2 август 2012
- 11.565
- 19.253
Не се однесуваше на тебеликот" (мислам тоа се однесуваше на мене)
Не се однесуваше на тебеликот" (мислам тоа се однесуваше на мене)
Создравје да ја служиш. Да ја отепаш од користење.@Скоти ко шо реков, додека не ја наместам не читам и не коментирам. Ја наместив и конечно можам да пишам и да ти кажам уше еднаш благодарам на советот. Овие у енергосистем се закон. Се јавив у 12 и ми рекоа дека они само продажба биле ама ако сум заинтересиран ке ми најдат и монтажа, у 14:00 ми се јавија некој дечки и ми рекоа дека до 16:00 ке се кај мене со климата. Дојдоа точно на време, си наместија се, си отидоа, за мерак. И ево је:
![]()
Чисто информативно, има покачување на цените на Мицубиши климите. ЛН 3.5ка од 85 илјадарки скокна на 110 илјади. Ап25ките со вграден вифи модул 59 илјади во Енерго (нема на лагер) а по продавниците во други градови каде што има лагер одат по 62-63 илјади.
HR-35ката има благо покачување на 45 илјади.
Јас 2-3 пати годишно ги расклопувам. Пластика нема шанси да се скрши. Сум чистел и на работа и кај пријатели некогаш и сите сум ги ваѓал пластиките и да сакаш неможеш да ги скршиш, премногу мека е таа пластика.Паметно не е, корисно е. Не е паметно затоа што со демонтирање внатрешната може да се искршат многу пластики.
Ееее и јас запињам толку време убаво да се исчисти, ама нема што да потсетувам секои 6 месеци... Маж е, си знае... Ќе биде догодина, здравје само!Здраво, две прашања, пошто се ближи грејна сезона...Дали е паметно да се направи едно чистење на внатрешна единица онака како што рекламираат по фб, реклама 5.., мислам дека земаа по 20ина евра. Инаку јас си ја прскав внатрешната единица досега 2-3 пати годишно со средство наменето за такви уреди, само еве жената запнала да сум ги викнел овие што земаат пари за тоа поубаво ќе ја исчистеле.
И друго, дали да чепкам, односно да викнам мајстор да го провери фреонот, евентуално да дополни ако треба...?
Станува збор за инвертер Панасоник 3.5ка монтирана 2015та и користена од 2016та.
Да те барам ако си спретен во расклопување.Јас 2-3 пати годишно ги расклопувам. Пластика нема шанси да се скрши. Сум чистел и на работа и кај пријатели некогаш и сите сум ги ваѓал пластиките и да сакаш неможеш да ги скршиш, премногу мека е таа пластика.
Требеше запчето да го извадам од страна што е на климата за кабелот да го протнам да не се гледа, се тегне пластиката како мастика, едвај го извадив, со скалпер го сечев.
Земавме една LN35, што знам, дизајнерски не е нешто баш...и она Wifi-то штрчи.Иначе сношти бев кај комшијата, ставил LN50 во дневната, црвена. Каква лепота од клима, не сум видел поубава клима досеа.
Ова го кажуваш за народ кој со задоволство спискува по 1000 и кусур евра за Самсунг, иПхоне и сл?е дури сега ќе се отепаат од продавање. 4 hyundai , haier, gree клими или 1 mitsubishi. КОлку и да е добра, прескапа е за нашиот стандард.
продажбата ќе му се намали 5x. догодина ќе има попусти.
Нема проблем, имаш ли клима во Охрид, слободно барај ме, и кафе ќе пиеме.Да те барам ако си спретен во расклопување.
Земавме една LN35, што знам, дизајнерски не е нешто баш...и она Wifi-то штрчи.
Wifi-то има лежиште во внатрешната единица. На постарите модели стои од надворешната страна (лево или десно) со прилично долг кабел па можеш да го наместиш каде што има најдобар сигнал.Нема проблем, имаш ли клима во Охрид, слободно барај ме, и кафе ќе пиеме.
Иначе за wifi- то има место внатре мислам да не стрчи.
Дизајнерски е надвор од дискусија... тоа што е преубаво за еден може да е прегрдо за друг.Земавме една LN35, што знам, дизајнерски не е нешто баш...и она Wifi-то штрчи.
Ваљда не мисли на Wifi-то туку на тоа термалната камера 3D i-SeeИначе за wifi- то има место внатре мислам да не стрчи.
Мислам дека не можеш да бидеш сигурен. Јас си викнав човек и си провери тој, испадна 50% од фреонот отишол. Си средивме и готово, мада ова беше 10 години од коа беше монтирана.А во врска со прашањето за фреонот? Како да бидам сигурен дека системот нема негде попуштено за претходниве години, па фреонот паднал да речеме за 10-15%? Или ако пушта, пушта, па нема воопшто да топли?
Во лето ќе има осетен пад на перформансите. Во зима ќе мрзни едната половина од надворешната единица и тоа со многу дебел слој на мраз.А во врска со прашањето за фреонот? Како да бидам сигурен дека системот нема негде попуштено за претходниве години, па фреонот паднал да речеме за 10-15%? Или ако пушта, пушта, па нема воопшто да топли?
Ова го кажуваш за народ кој со задоволство спискува по 1000 и кусур евра за Самсунг, иПхоне и сл?
Кој крева кредит за летување у Грчка? Во земја каде има редиви за брзи кеш кредити?
Во мајндсетот е проблемот. Него му е важно да се пофали со телевизор од 800/1000 евра ама кога ќе дојде да се купува уред од кој цела фамилија има бенефит, од кој практично ти зависи здравјето е тогаш почнуваат само оправдувањата од типот "и тоа топли и тоа топли, шо за џабе да давам пари"
А видиш, по иста аналогија не се однесуваат кога се работи за другите апарати.
Никој неќи ST телевизор на пример.
Ваљда не мисли на Wifi-то туку на тоа термалната камера 3D i-See![]()
www.bankometar.mk
Додека владата прави кампањи: гаси сијалица.
![]()
Во скопскиот регион се краде струја во вредност од 50 милиони евра годишно - БанкоМетар
Инфомакс пишува за сериозен проблем со кој се соочува правната држава и имплицира сериозен грабеж кој веројатно се случува со амин власта, а го плаќаат обичните граѓани и бизнисот.Станува збор за оваа јавна тајна за која никој нема храброст да проговори поради политички или бизнис интереси...www.bankometar.mk
Значи дека таму не користат инвертери.Додека владата прави кампањи: гаси сијалица.
![]()
Во скопскиот регион се краде струја во вредност од 50 милиони евра годишно - БанкоМетар
Инфомакс пишува за сериозен проблем со кој се соочува правната држава и имплицира сериозен грабеж кој веројатно се случува со амин власта, а го плаќаат обичните граѓани и бизнисот.Станува збор за оваа јавна тајна за која никој нема храброст да проговори поради политички или бизнис интереси...www.bankometar.mk
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден