Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуства со www.kupilaptop.com

_gorco_

read-only
23 јануари 2009
27
5
travel2macedonia.com.mk
Za da nemate problemi so vasite laptopi najdobro e da si proverite koi se ovlasteni serviseri kaj nas i javete se kaj niv.
Najcesto za modelite koi se kupeni nadvor od Makedonija i Evropa postojat mnogu "triki " garancii.
Dokolku laptopot ima internacionalna garancija togas ovlasteniot servis e dolzen da go servisira, i istiot moze da go proveri vo celost za toa dali e servisiran ili ne e.

Za HP ne postoi ovlasten servis za modelite koi se kupeni vo USA,Dubai,Kuwait, Kina ili nadvor od Evropa.

Za Dell nema oficijalen servis.

Za IBM/Lenovo ima servis ama ne e celosno opremen i se ceka dolgo dodeka da se servisira.

Za ACER nema ovlasten servis.

Za TOSHIBA ima ovlasten servis, koj gi pokriva site intenacionalni garancii, znaci za site laptopi koi se kupeni i koi imaat internacionalna garancija.

Za MSI ima servis, kako sto so internacionalnite garancii ne znam.

Za ASUS ima servis, koj gi resava nekako problemite.

Za drugite sigurno nema da najdete kaj nas serviseri ovlasteni, tuku samo nekoi priuceni elektronicari koi poveke ke vi napravat steta otkolku sto ke vi go poravat laptopot.

Дечко, ако збориш за сервиси во Македонија, ќе морам да те потсетам дека МАКПЕТРОЛ е официјален и сертифициран сервис за ДЕЛЛ во Македонија.

ЗА МСИ е мислам риверсофт.
ХП има повеќе ПАКОМ, ХЕРМЕС, СиТ... Али едно ќе морам да напоменам. Иам ХП Павилион дв9000 лаптоп купен одСолун, и ДЕЛЛ ПРесижн десктоп купен од Макпетрол. За делл 1000% кажувам дека сервисот во Макпетрол е единствен официјален, а за ХП ќе искоментирам дека за моделите ПАВИЛИОН нема апсолутно никаква поддршка ни за делови, ни за додатоци а камоли за сервис (самоприватно ако некој ви се нафати).
Леново мислам се ДДС
АСУС е СЕТ
другиве и не ми текнува баш.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Ne sum kupil laptop od kupilaptop, no ke spodelam edna dogodovshtina od minatata nedela koa eden drugar bese tamu i sakase da kupi nekoj si gejtvej laptop...CITIRAM: Na prodavacite bukvalno im tresna na pod od racete laptopon i nishto ne mu beshe od kako go vklucija...Bese ostetena samo plastikata na edno mesto i ne se primetuvashe tolku...Mi go ponudija da go kupam za cena 10 000 denara pomalku od realnata :LOL::LOL:

Inaku ovlasten servis za Dell se Makpetrol i sum zadovolen od nivniot servis...Duri i po istek na garancijata, imav problem so ekranot (prekinuvashe) mi zamenija nov panel za mnogu razumna cena, i vremetraenjeto bese okolu 1 cas...Normalno si dobiv i garancija od edna godina za popravkata...
RIverSoft se za MSi, SET za Asus....
Za ostanati servisi ne znam...

Andrijeski

poweruser
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Za IBM/Lenovo ima servis ama ne e celosno opremen i se ceka dolgo dodeka da se servisira.

Од каде оваа информација? Дали лично или некој што го познаваш имал искуство во врска со ова?
Работам во компанија која е овластен сервисер за IBM и Lenovo. Од искуство, можам да гарантирам дека повеќе од 1 недела никој не чекал за сервис и тоа е само заради чекање на специфичен дел кој стига најдоцна за 3-4 дена..

http://inet.com.mk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.103
14.221
Од каде оваа информација? Дали лично или некој што го познаваш имал искуство во врска со ова?
Работам во компанија која е овластен сервисер за IBM и Lenovo. Од искуство, можам да гарантирам дека повеќе од 1 недела никој не чекал за сервис и тоа е само заради чекање на специфичен дел кој стига најдоцна за 3-4 дена..

Се сложувам. Соработував со оваа фирма извесно време кога продавав Lenovo лаптопи. Секогаш беа коректни и навремени. Воопшто немаше чекање ни молење.

T.K.

read-only
22 април 2010
1
0
Прочитав неколку страни наназад ама сепак има многу прифатливи понуди за Hp pavilion. Утре сакам да одам да купам па ако може да ми каже некој како да проверам кога е произведен, траење на гаранција, дали е користен односно втора рака и сл..

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660
Дали има некој купено MacBook Pro од овие? Планирам да земам, па пред да одам ако може некое мислење. =)

Дракула

hello world
16 април 2010
93
6
Во петокот порачав LaCie Cinema Classic HD 500GB и ми рекоја дека немат од 500GB но имале од 1TB. Па го порачав тој. На страната имат спецификации од Cinema Classic HD а продават Cinema Classic SD (standard definition). Мислејки дека е HD го зедов и што да видам во бунар фрлив 9000 денари сликата катастрофа (подобра е на DVD кој го имам од пред 7 години. Сега ќе барам да му го вратам па ќе видам што ќе направам... Мој предлог пред да купите нешто добро разгледајте го...

А дали имам право да барам да ми ги вратат парите, ги имам и кутијата кабелчиња, со еден збор се.

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
ako na fiskalnata sto si ja dobil ne pisuva HD i na kutijata ne pisuva togas nemas pravo da baras takvo nesto bidejki toa e tvoja licna greska ne si proveril pred da kupis (skoro kako i sekoj normalen kupuvac)

Дали има некој купено MacBook Pro од овие? Планирам да земам, па пред да одам ако може некое мислење. =)

Купи си Мекбук од овластен дистрибутер/дилер, како Duna и iZak. Kupilaptop немаат ни сервис за нив, ни гаранција не важи, ни бутур. Баш деновиве на друг форум се пожали нивен муштерија што купил мекбук, па му се расипал, и сеа не сакаат да му го сервисираат или да му испочитуваат гаранција.

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Tokmu taka. I ja potvrduvam deka kupilaptop se prevarantska firma. Imeno jas imam licen primer. Imam kupeno laptop HP pred nepolna godina. Sega koga gi procitav site ovie kritiki resiv i ja da go proveram mojot laptop i bev zaprepasten. Koga otidov na stranata na HP i procitav kako treba da izgleda edna garancija za vakov tip na laptopi vidov deka ona sto e zalepeno na mojot laptop nema vrska so oficialnite garancii na HP. Vaka treba da izgleda

clipboard02f.png

a kaj mene za zal e vaka

abcd0001cei.jpg

pa vie procenete sami. Isto taka kako sto mozete da vidite od slikata kodot koj e za licenciraniot windows e izbirasan posle nepolna godina od koristenje na ovoj laptop. Od drugi laptopi sto imam provereno kvalitetot na stikerot za licenca na windows e sosema razlicna. Imam provereno na DELL laptop i kaj nego stikerot e plastificiran i ovoj laptop e koristen 3 godini a kodot voopsto ne e ni malce promenet, za razlika od kaj mene kaj sto stikerot e hartien i ne e ni cudo sto e izbrisan. Da bide tragedijata pogolema, koga otvoriv vo properties vidov deka kodot sto e pozadi, ili del od ona sto se poznavase da se vidi nema nikakva svrzna tocka so onoj sto mi e instaliran na mojot laptop.:ua: . Posle site ovie dokazi, mnogu lesno moze da se uvidi deka ovaa firma ne dava nikakva garancija za laptopite sto gi nosi i pravat sekakov vid na malverzacii. Pa zatoa moj sovet e da ne kupuvate laptovi od neprovereni dobavuvaci kako sto se na primer kupilaptop.

(OFF TOPIC)
Јас зедов нов HP Pavilon од USA, и на мојот стикерот со product key, е како подвода пикнат а во best buy пред мене го отворија... Тоа е...
(OFF TOPIC)

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Bump. Има некој iPad купено од КупиЛаптоп?

Јас работам со iPadive и можам да кажам дека нивните модели се многу сомнителни. Буквално нивниот човек ми кажа дека „не знаат“ што ќе добијат... односно зависело што ќе има во контејнерот ??? Ова може да се случи САМО ако нарачуваат refurbished и не знаат кои модели ќе ги има во моментов што се refurbished.

Сеа може некој ќе рече не е право да зборам оти јас ги продавам исто, и тоа мноооогу поевтино, ама па ако има некој лошо искуство со мене, нека каже нема да се лутам :p

Позз

Vlado.T

hello world
28 мај 2010
233
13
Vlado.T's setup  
Processor & Cooler
4th Generation Intel® Core™ i7-4700MQ (2.40GHz 1600MHz 6MB)
Storage
1TB HDD 5400 RPM
RAM
8GB Dual Channel DDR3L-1333 / 1600 MHz (2 SO-DIMM slots)
Video card
Intel® HD Graphics 4600
OS
Windows
Јас имам купено од таму, и можам да кажам дека се катастрофа, ни услуга... ни гаранција не признаваат. Едноставно големо НЕ за kupilaptop.com

NIKE

hello world
18 јули 2010
202
8
Немам такво искуство,но викаат дека иако лап топ компјутерите се ефтини,не значи дека се најквалитетни.Компјутери лап тои....од AMC,NIKO или Anhoch

Clash

hello world
18 јануари 2009
116
9
Јас имам купено од kupilaptop Gateway 12' и сум задоволен од него, супер е.
Тоа е моето искуство со оваа фирма.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.209
1.673
Скопје
Кога почнаа со работа имаа напишано на сајтот дека се фирма ќерка,соработуваат или нешто во тој стил (неможам точно да се сетам) со www.usanotebook.com.Го имаше и линкот до нив на сајтот, а сега не го гледам.Или го тргнале или јас неможам да го најдам ,незнам.Во секој случај www.usanotebook.com работат само со refurbished лаптопи, така да ...

loris

lurker
7 мај 2007
630
50
Велес - Скопје
Кога почнаа со работа имаа напишано на сајтот дека се фирма ќерка,соработуваат или нешто во тој стил (неможам точно да се сетам) со www.usanotebook.com.Го имаше и линкот до нив на сајтот, а сега не го гледам.Или го тргнале или јас неможам да го најдам ,незнам.Во секој случај www.usanotebook.com работат само со refurbished лаптопи, така да ...

Баш така е како што кажуваш и јас го имам приметено истото, но за разлика од usanotebook овие во фаца те лажат дека лаптопот е нов, а тие во старт ти кажуваат дека се работи за refurbished.

Goran123

lurker
25 јуни 2010
954
160
Во петокот порачав LaCie Cinema Classic HD 500GB и ми рекоја дека немат од 500GB но имале од 1TB. Па го порачав тој. На страната имат спецификации од Cinema Classic HD а продават Cinema Classic SD (standard definition). Мислејки дека е HD го зедов и што да видам во бунар фрлив 9000 денари сликата катастрофа (подобра е на DVD кој го имам од пред 7 години. Сега ќе барам да му го вратам па ќе видам што ќе направам... Мој предлог пред да купите нешто добро разгледајте го...

А дали имам право да барам да ми ги вратат парите, ги имам и кутијата кабелчиња, со еден збор се.

Најди и прочитај го законот за заштита на потрошувачи и ако нешто ти мрчат, почни да им вадиш листови со законот и подвлечени делови од истиот, каде ти си во право. Доколку не се придржуваат до законот, кажи им дека ќе ги тужиш.

П.С. Скришно, сними го целиот разговор, може ќе ти се најде ;)

vbu

read-only
25 јануари 2011
6
0
Јас би сакал да го споделам моето искуство со kupilaptop.com, кое не е баш најдобро. Земавме неколку компјутери од кај нив, неколку пати. Поседниот пат кога земавме, ни дадоа лаптоп од излог, го спакуваа и ни го дадоа. Кога го отворивме видовме дека има оштетувања на екранот. Кога го вративме се правеа наудрени. И знам дека нашето искуство не е единствено.

Јас не би ги препорачал kupilaptop.com како место од кое треба да се купи, не затоа што марките и моделите што ги продаваат не се квалитетни. Сите продавници за компјутери, компјутерски делови и галантерија имаат исти модели и опрема, а и слични, незначително различни цени. Останува за ценење услугата и сервисот што може да притреба, а kupilaptop.com не заслужуваат внимание, поддршка и клиенти.

Побарај модел во некоја друга продавница, ги имаш многу.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Јас би сакал да го споделам моето искуство со kupilaptop.com, кое не е баш најдобро. Земавме неколку компјутери од кај нив, неколку пати. Поседниот пат кога земавме, ни дадоа лаптоп од излог, го спакуваа и ни го дадоа. Кога го отворивме видовме дека има оштетувања на екранот. Кога го вративме се правеа наудрени. И знам дека нашето искуство не е единствено.

Јас не би ги препорачал kupilaptop.com како место од кое треба да се купи, не затоа што марките и моделите што ги продаваат не се квалитетни. Сите продавници за компјутери, компјутерски делови и галантерија имаат исти модели и опрема, а и слични, незначително различни цени. Останува за ценење услугата и сервисот што може да притреба, а kupilaptop.com не заслужуваат внимание, поддршка и клиенти.

Побарај модел во некоја друга продавница, ги имаш многу.

Добро, може сте требале да проверите пред да го земете тој од излог, ама сепак држи забелешката.

Единствено не ти држи дека се исти цените кај сите продавачи - сепак купилаптоп држи најефтини цени. Што не значи дека препорачувам купување од кај нив.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.109
296
www.gorjan.info
bump, некој да не земал скоро таблет од кај дечкиве? имаат голема разлика во цена од други места а и чудни ми се кога ги прашав дали на Sony Tablet S има Ice Cream Sandwich инсталирано или е на постара верзија од андроид, ми одговорија дека разни добивале и незнаеле што има на нив :/

borisprvi

read-only
22 јануари 2013
1
0
Jas kupiv pred 2 godini hp pavlilion entertainment pc osven so baterijata sto e problem kaj site laptopi za sega sve e ok sum mn zadovolen od laptopot a pred 7 meseci kupiv iphone 4s od kupi laptop i toj do sega e ok

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно