Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

iPhone 3G Passcode

kermicie

hello world
27 октомври 2010
50
1
Imam IPHONE 3g donesen od Amerika.Koga ke go uklucam mi bara passcode.dali znae nekoj kako da go trgnam passcodot i od koga ke go trgnam sto da simnam za da fakja na nasi mrezi.

kirev

senior
31 мај 2010
9.131
7.816
Тоа е за стариот ајфон, не верувам дека функционира на 3Г. Инаку има неколку можности - да е отклучен (ич не ми се верува) или да е заклучен за мрежата на AT&T. Ако е ова второто, најдобар начин е да го дадеш некому да го среди или терај според упатствата од тука http://www.iclarified.com/unlock/index.php . Внимание - можеш да го заклучиш уште повеќе па да чекаш со месеци да излезе нов крак што ќе го отклучи.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Ќе мора да му направиш систем ристоре, преку поврзување со компјутер и itunes. Точно е дека при тоа можда ќе го заклучиш уште повеќе, ама немаш друг избор.

Supporter

lurker
31 август 2008
850
141
Пробај земи си некој друг Firmware па потоа кај iTunes кога ќе го поврзеш стисни Shift па кликни на Restore. Избери го Firmwar-от што го довноадира и кликни рестор. Ова веројатно треба да ти помогне. Ако не тогаш ќе пробаш со Џејлбрек.

kirev

senior
31 мај 2010
9.131
7.816
Krale, Supporter, СИГУРНО ќе го заклучи уште повеќе. Плиз нека ги следи моите упатства, инаку никад нема да го отклучи - така како што му предлагате покрај оперативниот систем ќе биде апгрејдиран и фирмверот и отиде јабана... Мора полека.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Krale, Supporter, СИГУРНО ќе го заклучи уште повеќе. Плиз нека ги следи моите упатства, инаку никад нема да го отклучи - така како што му предлагате покрај оперативниот систем ќе биде апгрејдиран и фирмверот и отиде јабана... Мора полека.

Ако пратиш, телефонот има лозинка. Таа лозинка не може да се избрише, освен со реинсталација. Не знам што друго тука би можело да се советува?

kirev

senior
31 мај 2010
9.131
7.816
Ако пратиш, телефонот има лозинка. Таа лозинка не може да се избрише, освен со реинсталација. Не знам што друго тука би можело да се советува?

Чекај, што е подобро, лозинка и можеби можност да се користи натаму анлокиран, или заглавен заувек?!? Има погоре предлог што да прави...

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Прашањето ти е многу нелогично и неточно.

Што е подобро: блокиран телефон со лозника, во кој не можеш НИШТО освен итни повици да направиш, или „можеби“ заклучан телефон, кој сепак работи со сите функции на ipod touch?

tazeclence

hello world
4 јануари 2009
161
14
Поврзи го преку усб со компјутер со стартуван iTunes.
Држи ги истовремено Home копче + Power копче додека не се појави бело јаблоко. Потоа само Power копче отпушти. Ќе ти даде можност за Restore.
Симни ја истата верзија на оперативен систем која веќе ја има во телефонот. Shift + кликни на Restore копчето и направи му Restore.
Потоа следи ги упатствата за jailbrake и отклучување.
:))

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Поврзи го преку усб со компјутер со стартуван iTunes.
Држи ги истовремено Home копче + Power копче додека не се појави бело јаблоко. Потоа само Power копче отпушти. Ќе ти даде можност за Restore.
Симни ја истата верзија на оперативен систем која веќе ја има во телефонот. Shift + кликни на Restore копчето и направи му Restore.
Потоа следи ги упатствата за jailbrake и отклучување.
:))

Само еден проблем има со инструкцииве. Нема гаранција дека ќе можеш да ја инсталираш истата верзија која е сега на телефонот, бидејќи ако има апдејт за тој оперативен, едноставно нема да биде дозовлено од iTunes да се инсталира стара верзија. Не бери гајле и инсталирај најнова, па ќе видиме што потоа.

kirev

senior
31 мај 2010
9.131
7.816
Хелоу?!?!? Не чепкај ништо. Сакаш да не проработи телефонот никогаш? Најди некој што се разбира (и што има ајфон 3 години како мене).

kermicie

hello world
27 октомври 2010
50
1
mu napraviv restore verzijata mi e 4.2.1 i sega ne mi bara passcode sto treba da napravam za da proraboti na VIP ili na ONE KARTICKA.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
па ти пишав. сетингс, генерал, абоут. модем фирмвер.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
1. Симни го redsnow.
2. Симни го модем фирмверов.
3. Инсталирај го redsnow, обавезно кликајќи и на „ Install iPad baseband”“
4. Влези во Cydia на iphone-ot, и инсталирај го ultrasnow.

И не заборавај: do this AT YOUR OWN RISK!!! (уште подетални инструкции овде)

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
redsnow е за jailbreak. Jailbreak е за БИЛО ШТО да може да се инсталира на iPhone, што не е одобрено од Apple (неопходно за отклучување на телефонот).

Фирмверот e бидејќи твојот фирмвер не може да се отклучи, па се заменува со овој фирмвер.

Ултрасноу е отклучувањето на телефонот за сите мрежи, кој работи со горниот фирмвер.

kermicie

hello world
27 октомври 2010
50
1
go instalirav redsnow i mi vika please select the corresponding IPSW for your current firmware i imam opcija za BROWSE.
STO TREBA NA NAPRAVAM

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
aman be. Pa nasoci go na firmverot sto go simna od pogore (pod tocka broj 2). Kaj god si go simnal i stavil vo kompjuterot.

kermicie

hello world
27 октомври 2010
50
1
aha uste se simnuva 457 mb e.Kazi mi tolku treba da bide.

i uste nesto telefonot treba da mi bide uklucen preku USB celo vreme dodeka go pravam ova.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Da, taka nesto. (za goleminata).

Za USB ako ti kaze redsnow da go isklucis, iskluci go, ako ne, togas neka stoi.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно