Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

iPhone 3G Passcode

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Ne bi trebalo da trae tolku dolgo. Ako se uste nema pomrdnuvanje, izvadi go od USB i vidi do kaj si.

kermicie

hello world
27 октомври 2010
50
1
go izvadiv USB i pak nisto ne mrda.

ke moram so nekoj drug program da go jailbrekuvam

kako da vidam koj mi e basebendot

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Baseband-ot е во сетингс, генерал, абоут - модем фирмвер.

Што бидна сега со телефонот? Работи или е заглавен?

kermicie

hello world
27 октомври 2010
50
1
hahaahaa
sega se javiv vo MEGAMOBIL i mi vikaat deka moze da se jailbrekuva zosto e IPHONE 3G
a za BASEBANDOT mi vikaaat treba da imas posebno programce da go vidis

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Значи неуспешен е апгрејдот преку редсноу.

Значи дали воопшто ти се појави Cydia некаде? Најверојатно не.
Второ прашање, дали секогаш ти заглавуваше со редсноу, или пак си ја заврши работата ама немаше успех?

kermicie

hello world
27 октомври 2010
50
1
moze ne pravev kako sto treba so REDSNOW
1)Go ukluciv REDSNOW
2)Mu otidov BROWSE I GO NAJDOV iPad1,1_3.2.2_7B500_Restore i mi vika processing FIRMWARE i posle mi vika IPSW SUCCESS IDENTIFIED i posle loadira vika preparing JAILBREAK DATA

e sega koga mi vika please select your OPTION selektirano mi e na install CYDIA

idam NEXT i mi vika da go isklucam telefonot i da go uklucam vo USB

I NA KRAJ MI VIKA DA GO STAVAM VO DFU MODE.
GO PRAVAM TOA I TUKA MI ZAGLAVUVA

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Aj probaj vaka. Prvo instaliraj go redsnow (sose Cydia), ama BEZ da ja vklucis opcijata za firmverot. Prvo neka ti napravi jailbreak. Pa posle pak vtor pat pusti go redsnow, i iskluci ja cydia, i site drugi opcii, samo stavi ja opcijata za firmverot.

EDIT: Mi lici deka pravis nesto pogresno kon krajot na instalacijata, vo vrska so DFU i drugite raboti, ama ne mozam sega tocno da lociram vaka preku forum. Probaj da sledis bukvalno sto ti vika, i probaj go ova gore sto ti go predloziv.

kermicie

hello world
27 октомври 2010
50
1
sega sto da pravam.

vazi ke probam
kazi mi ako imas SKYPE.

ne te rabiram kako da go instaliram redsnow (sose Cydia), ama BEZ da ja vklucis opcijata za firmverot

kermicie

hello world
27 октомври 2010
50
1
vaka go uklucuvam REDSNOW idam na BROWSE go baram iPad1,1_3.2.2_7B500_Restore go procesira
go naogja e sega kaj OPCIITE treba samo INSTALL CYDIA da selektiram ustvari samo edno moze da se selektira

neznam kade se naogja pcijata " Install iPad baseband"

vo REDSNOW nemam takva opcija

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Аха.... ти братче не си ни стигнал до таму кајшто треба да го внесеш фирмверот од iPad. Тебе се уште ти го бара фирмверот од оперативниот систем.

Значи немам мн време да објаснувам, ама процедурата е оваа:
најди го 4.2.1 фирмверот за iphone 3g од некаде на интернет и симни го. Потоа кога ќе стиснеш на browse, ќе го насочиш редсноу кон тој фирмвер. Потоа ќе си работи нешто и ќе те праша дали да инсталира Cydia и дали да инсталира ипад baseband, ќе му кажеш да, и ќе го насочиш кон фирвмерот од ipad ipsw, што го симна вчера.

Ај стигни до таму, па после тоа натаму.

kermicie

hello world
27 октомври 2010
50
1
sega pravev muabet so serviserot od MEGAMOBIL i mi vika treba da se podigne BASEBENDOT na 6.15 ama moze da ti koci

uste 4 minuti ke se simne

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Па јас цело време што ти велам. Значи бејсбендот што го симна вчера е 6.15. Сега ти ја објаснив процедурата како тоа да го направиш. Ако не, носи го кај мајстор и готово.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно