Z3 не е добра термална паста, CM IC Essential E1 или уште подобро MasterGel Pro/Maker би требало да симнат неколку степени.Сега пробав на CS GO. Дека прееска менував термална паста, па си викам да не сум ја ставил лошо.
Погледнете го атачментот 88781
Z3 не е добра термална паста, CM IC Essential E1 или уште подобро MasterGel Pro/Maker би требало да симнат неколку степени.
Интел се прва класа, а Амд ш класа
Абе!Ти благодарам за твојата макотрпна анализа, изнесените факти, длабоки тези и сурови вистини од кои и Лиса Су ведне глава од срам. Посакувам некој порано да го пишеше коментаров и еднаш за секогаш да се разреши кој е најдобар. Залудни биле сите овие наши мислења, видеа, споредби... Можеби не си свесен, но денес драг пријателе, ти заврши голема работа. Форумов сега е многу подобро место.
Топло летово нешто... Се ладиш со кулерчињата на новите 3800XT и 3900XT? Чекајте, уште е на почеток. Сега се во „ENTHUSIAST“ фаза.Ако ако купувајте си вие Шинтел![]()
Споредбава не воопшто оправдана зошто не памтам Intel некогаш да имале кулер во „K“ процесор, спротивно на AMD. Ист чип само подобрен bin и оптимизација и оп: ова е одма наменето „за ентузијасти шо секако ќе купат друг кулер“. Патем, зошто уште продаваат 3900X по 400$/€? Или тој е за тие што не се ентузијасти? Ценовната разлика е до максимум 100 евра, перформансите се максимум 2.5% подобри со 3900XT во одредени cherry picked сценарија. И како го оправдуваш ти ова, еве како љубител на хардвер/ентузијаст од објективна точка?Поладни се од 10900к кој на 5гхз троши 350 вати и бара видено ладење.
https://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i9-10900k-cpu-review/2
Не знам за езера, јас сум планинар.П. С ти изгледа забораваш колку езера поминаа со иста архитектура и мал ипц gain. Ама амд еднаш го направи и веднаш плукате.
- linkКој кулер би го препорачале за 10900к?
Подобар силикон т.е. нешто кое би одело кај 3950XXT процесорите постојат без некое оправдание. Уште помалце е јасно зашто некој би ги купил.
Ем поскапи, ем без кулер.
Wraith Prism како и другите кулерчиња им ги прави Cooler Master.
Ја сум на 3700X уште од лани, ама еве и после толку време не сум сигурен дека направив вистински избор. Ко недоправен продукт е Рајзенов.
Мислење без контекст. Не знам кого точно се обраќаш, ама никој во последниве мислења не се жали на фактот што е биниран процесор туку на фактот што тој чини до 100 евра повеќе, нема кулер и е максимум во просек 2.5% побрз. Плус, само single thread е подобрен.XT се само бинирани X чипови. Незнам шо зе жалите коа сите K процесори(барем новите) се исто така бинирани и скоро до максимум оверклокнати фабрички.
Не би ги купил. Ама нема штета да стојат на пазарот, нели?Мислење без контекст. Не знам кого точно се обраќаш, ама никој во последниве мислења не се жали на фактот што е биниран процесор туку на фактот што тој чини до 100 евра повеќе, нема кулер и е максимум во просек 2.5% побрз. Плус, само single thread е подобрен.
Ова оправдано е според тебе? Што го мешате Интел во ситуацијава не сфаќам. Или заради недостаток на поткрепени, валидни аргументи?
Да, баш така.Некои рецензери (сметам паметно) рекоа дека со ова АМД само направија рефреш на фамата околу нивните процесори.
Со вадењево на ХТ варијантиве во сите рецензии пак се наметна да се прикажат чартови каде и како стојат и обичните Х и нон-Х варијанти кои ги имаат како и поново споредба да се види интел кај стојат.
Фактички гага маркетинг. Ништо повеќе.
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден