Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Гледајте бесплатно сателитски канали на вашиот компјутер

AMD_fan

poweruser
10 ноември 2007
3.646
139
ProgDVB нуди бесплатна алтернатива за следење на сателитски канали на вашиот компјутер преку интернет. Со оваа неверојатна десктоп апликација можете да гледате сателитска телевизија на вашиот компјутер со неколку стотици канали, да слушате радио и да снимате HD видеа и се што оди преку сателит.

screenhunter_04-jan-05-0602.jpg

Имате пристап до неколку стотици канали од целиот свет и тешко дека некогаш ќе ви биде досадно за да нема што да гледате. Најдоброто е тоа што ProgDVB се нуди како бесплатен софтвер.

Симнете го програмчето од тука, инсталирајте го и уживајте во стотиците сателитски телевизиски и радио канали. :)

Извор: makeuseof.com

kamikaza333

hello world
3 јануари 2009
320
58
Кочани
Дали има некое програмче кое дозволува следење на Платени Програми но кракувано и се тоа ако може дајте линк. Ако е дозволено ако не дајте само линк од официјална страна и јас ке ја средам

Alexandar

poweruser
21 мај 2007
2.514
90
Програмава ја користам веќе 3 години за гледање на сателитски програми преку SkyStar. Најновата верзија поддржува и телевизија преку интернет, меѓутоа сеуште не сум ја пробал. Една од маните на програмчево е што постојано се развива и има многу пропусти, не е баш стабилно. Овозможува снимање во MPEG2 формат, timeshift (револуционерната опција на MaxTV за враќање на времето назад :) ) како и опција за користење на голем број plugins.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Хмм, интересно. Ај баш кога ќе се вратам ќе го пробам.
Али сите канали се UP, или само 10на, а другите неработат?

Fiasco

poweruser
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com
Ова е нешто како SopCast?

Програмов на пола канали дава ерор, а тие што ги пушта сецкаат у пм. (може оти имам слаб интернет)
Како и да е не го бива кај мене. :ua:

AMD_fan

poweruser
10 ноември 2007
3.646
139
Не ти треба хардвер. Програмчето е за бесплатно следење на сателитски ТВ канали преку интернет. Штом имаш интернет треба да можеш да ги следиш каналите. Само треба да имаш добра конекција т.е. брзина на интернетот. :)

Кликни на државата и ќе ти се отворат достапните канали. Потоа кликни на каналот и толку. Почекај и ќе се појави сликата.

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Damn.. Претерано слаб нет имам за чудово..

Ајде, ако ставам некое подобро пакетче се надевам ќе ми служи.. Засега ќе си го користам телевизорот :rolleyes:

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.130
3.620
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux
од кај ги зима видео stream-овите?

се кладам дека авторите на ProgDVB немаат доволна инфраструктура да нудат таков сервис.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.130
3.620
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux
На убунту може ли ова да се сними?
Можда да пробаш со wine, иако обично не препорачувам да се користи wine. Тоа progdvb ако не се лажам беа некои руски програмери којзнае какви се API-ја не користеле па најверојатно нема да работи под wine.. али може да пробаш.

Она што е поинтересно е да се види од каде ги зимаат stream-овите и дали се во некој стандарден формат. Дознај го тоа и не ти треба тој програм, ќе се врзеш со друг.

KnuT

read-only
13 април 2008
20
0
Еве линк за гледање сат. ТВ директно од интернет, без потреба да се инсталира програма.

Mr One

hello world
19 јануари 2010
62
40
Долгу време ја користев ProgDvb постарите верзии работеа стабилно.
Има многу предиспозиции за оваа програма да работи. Прво е наменета како плеер за Скајстар картичка. Потребни се соодветни аудио и видео кодеци и малку нервоза додека сето тоа се наштелува даработи, а посебно што новите верзии не се стабилни и на крај од ProgDvb кренав раце и не се замарам со неа.

Сега и не треба некоја посебна програма за следење сателитски канали .
Симнете го ова и гледајте Екс ју и многу други интересни канали, преку Виндовс медиа плеер.

Листата на канали (ги има 70-сетина) има шифри кои се менуваат секој ден, ако има заитересирани секој ден ќе ја абдејтувам листата.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно