Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Гејмерски столици во мк?

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Сакам да земам стол за на ПЦ, буџет ми е 7,000 максимум. Утре сум у план да одам во Мебел Ви да видам што имаат. Има нешто асолно до 7К или?
Икеа Софија нема да погрешиш.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Поради тоа што бев со ограничен буџет, односно ме частеа со ограничен буџет не можам да одам на поскапи варијанти. Одлуката падна на ова: Лифтомат Свен. Ме бендиса изработката, иако цената беше над буџетот, отиде нешто фазла.. :)

Ако ти е за над 8саата седење пред пц. Пробај да ја прескокнеш оваа low-budget територија. Испод 250еу не гледај столчиња(од искуство ти зборувам).
Јас се на се, 8 часа сум дома во една недела.. :D
Баш ги гледав прееска, ова ме бендиса доста, највише поради металната конструкција. Тоа и го земав.
Икеа Софија нема да погрешиш.
Немам време да одам настрана од МК, особено не за едно столче...

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Јас сум прилично задоволен. Добра е изработката, ми делува цврство засега барем. Немам нешто мана баш за столчето, со исклучок на тоа што потпирачот за глава, мене ми е до рамената, така да не го наместив тој. :D

boro1

user
13 август 2009
1.825
1.654
Мислење за JARVFJALLET ? Единствено нешто на интернетот за овој стол е ова видео:

Вака океј ми изгледа, нешто како познатиот MARKUS само со повеќе опции за подесување.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
581
948
Малку е off-topic ама не можам да постирам во off-topic:
Да не знае некој каде може да се најде нешто вакво кај нас (да не е од али) ? armrest.jpg

Jurassic

read-only
1 ноември 2018
1
2
Шала на страна, не треба да се зезаме со секакви столици. Лично поминувам најмалку 8, а и по 10+ часа пред компјутер дневно, а само шо ја "заваривме" старава столица па налетав на форумов :) Амортизери, наслоњачи, подесувачи... све беше отидено одамна, само и фиксиравме расклапаните делови со швајц и ќе терам :) а некој ден ќе плакам.
Си велам, колку пари фрлам за мобилен, компјутер и што не, а за стол штедам. Ама пак од друга страна, многу ми се 1000+ еур за вистински ергономски стол. Ова другово варира само во квалитет, ако DxRacer ми издржи 5 години а Natec, Sharkoon... нешто помалку, некои други можеби ќе издржат 10 години... али тоа ми е секундарен приоритет, трет ми е естетскиот. Инаку, како за гејмер така и за секој што седи над 5 часа во денот, најважно е да е ергономски столот. Нема побитно од тоа, пошо мислам дека овие со 3D print 'рбетот ќе закаснат за нас.

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
325
372
Куманово
Ако некој го носи патот накај Белград, жално е да ја испушти Marcus за 7000 денари - темносива
Има сега као рибрендинг на Маркус JÄRVFJÄLLET за 11500, со додаден ламбар супорт, мек арм рест, подесување на наслонот за глава и можда уште нешто, иако од ИКЕА не треба да се очекува да има многу опции за подесување.

Јас ја купив Маркус во јуни , а ни на крај памет да проверам дали ИКЕА ќе вади некоја нова столица...
После 2-3 недели гледам издале нова столица!:minishock::supershock::silentsry:

loris

lurker
7 мај 2007
630
50
Велес - Скопје
Незнам, дали си имал можност да го видиш во живо JÄRVFJÄLLET, искрено јас ја видов и седев, дома ја користам Маркус и споредбено повеќе ми се допаѓа Маркус. Новата има факт појака ергономија, ама мене ми се виде многу лесна во споредба со Маркус, потенки/полити материјали.
Старата ми изгледа некако по сериозно по цврсто.
Тоа е моето видување, така да би ти рекол да не разочаруваш што не си ја земал новата :)

toplel

user
18 август 2016
1.061
1.546
Случајно налетав на столицава и решив да ја споделам овде пошто вака изгледа добра за парите, па некој што е во потрага по столче и е од Скопје доколку има можност нека сподели искуство. Не гледам некои детални спецификации како максимална тежина и димензии. Од око изгледат океј.

ЛИНК.

micce

read-only
13 февруари 2017
12
6
Скопје
Бидејќи сум нов и не знам дали е баш во скплоп на темава... но се работи за столици... но од Икеа...

Прочитав нагоре за JÄRVFJÄLLET, но ете и искуство ако може да споделите, или пак да предложите некој друг модел од таму.

За брзо време планирам да одам до Икеа во Бугарија, гледајќи дека се поевтини, но не знам дали и подобри :)

Фала дечки на разбирањето и поздрав :)

bakidota

hello world
21 март 2017
79
27
Бидејќи сум нов и не знам дали е баш во скплоп на темава... но се работи за столици... но од Икеа...

Прочитав нагоре за JÄRVFJÄLLET, но ете и искуство ако може да споделите, или пак да предложите некој друг модел од таму.

За брзо време планирам да одам до Икеа во Бугарија, гледајќи дека се поевтини, но не знам дали и подобри :)

Јас сакам да земам маркус столица но немам превоз. Да делиме пари за бензин??

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023

Или таа или Marcus. Ако идеш пред се за до Икеа, разгледај им ги страните на грчката и бугарската икеа (евентуално и српската), бидејќи знаат едните да имаат попуст другите не.

micce

read-only
13 февруари 2017
12
6
Скопје
Јас сакам да земам маркус столица но немам превоз. Да делиме пари за бензин??

Планов за брзо мислев за после Нова Година, доколку се деси порано ќе те известам, не зависи од мене и јас немам сопствен превоз, чекам на пријател еден.

:)

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Не е до 300 еура?

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
350 е со јадење бурек зошто ова си го купил за кого е и сл.

sostius

hello world
16 јануари 2017
339
796
Кочани
sostius's setup  
Processor & Cooler
Intel 13700K
Motherboard
Gigabyte Z790 Aero G
Storage