Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Firefox има 50% од пазарот во Македонија

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.130
3.620
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux
Веста изгледа доволно официјално, па овде само ќе ја проследиме во форма на сликичка:
geo_market_share_50perc_story1.png

За повеќе детали видете на blog.mozilla.com.

Се надеваме дека дел од успехот се должи и на локализацијата на Firefox на македонски јазик. :)

Acika_Beast

hello world
18 август 2008
124
4
Значи ако се знае дека и Опера, Сафари и Гугл Хром заедно зафаќаат уште додатни >15 % - тоа значи дека Microsoft го губи пазаров на Балканот. :ermm: ИНТЕРЕСНО

stole_pesov

lurker
25 април 2008
530
17
techhub.mk
Јас користам firefox :firefox:

internet explorerot го унисталирав затоашто некако поспор ми се чине од фирефоксо сега незнам дали кај вас сите е така но кај мене така ми делува па тоа е една од причините што користам фирефокс.

Поззззз....:ninja2:

Stane

poweruser
4 октомври 2007
2.497
77
Лисицата е закон,користев опера,сафари,ама се вратив на лисицата,браво за лисицата,многу е итра :))

Fico

hello world
9 март 2008
252
14
Нема подобар browser од Firefox. Го користам откако дознав за него и немам намера да сменам. Имам пробано неколку, но си останав на Firefox.
Ете и македонците знаат што е добро :)

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.382
217
Јас користам firefox :firefox:

internet explorerot го унисталирав затоашто некако поспор ми се чине од фирефоксо сега незнам дали кај вас сите е така но кај мене така ми делува па тоа е една од причините што користам фирефокс.

Поззззз....:ninja2:

Internet Explorer неможе да се унинсталира бидејќи е важна компонента од XP. Инаку, јас го користам FireFox уште од 1,5 верзијата:bravo:.

eldiablo

Баниран/a
21 октомври 2008
820
48
Во последниве 3 години Mozilla Firefox, стана многу популарна поради фактот што е бесплатна, има македонски превод, додатоците и имплементацијата во повеќето од дистрибуции на Линукс, tabbed browsing и ред други работи помогнаа што повеќе да се користи во Македонија. Ова воопште не ме зачудува бидејќи сега и најголемиот лаик од компјутерската технологија користи Mozilla Firefox. Сигурен сум дека другите ~50% припаѓаат на Internet Explorer. Ова е стварно големо достигнување на Firefox, бидејќи за кратко време успеа да го завземе македонскиот пазар.

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
@386ka
Грешка, можеш да го избришеш преку Add & Remove Windows Components, али тоа само шорткатите ќе ги отстрани, а се друго мануално мораш.
Но ако го направиш тоа, голем број од апликациите кои зависат од него би престанале да работат.

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.382
217
@386ka
Грешка, можеш да го избришеш преку Add & Remove Windows Components, али тоа само шорткатите ќе ги отстрани, а се друго мануално мораш.
Но ако го направиш тоа, голем број од апликациите кои зависат од него би престанале да работат.

Е тогаш што згрешив јас горе? Ти само напиша подетално дека се бришат шорткатите, и ништо друго. И бтњ, мануално морам? Тоа анинстал е за тебе?

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
@386ka
Добро де смири се. Никој не те критикува.
Само велам дека има uninstall метода, така наречена од мајкрософт. Затоа и ставиле опција во Add & Remove Windows Components.
Не се љути одма и ти. :zbunet3:

goran_67

read-only
12 април 2007
23
0
Mozilla е стварно супер и одамна ја користам, ама морам повремено да го подигнам и Explorerot затоа што сајтот на Комерцијална б. е оптимизиран за него па неможеш да ја користиш интернет-банката со Mozilla, кога треба да извршиш плаќање те враќа назад.:ua:

kicedz007

Баниран/a
7 декември 2008
215
10
Па goran_67 кој ти е крив кој имаш постара верзија. Иначе ништо друго освен БРАВО ЗА МОЗИЛА !!!:bravo::bravo::bravo:

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.130
3.620
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux
Тоа со банките што имаат тиња софтвер (и НЛБ она „клик“ услугата бара Active X на пр.) е страшно.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно