Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Филтер за воздух

filip.kapo

read-only
3 ноември 2018
1
0
Некое инфо дали IQAir HealthPro 250 произведува озон?

Од споредбите на Youtube овој прочистувач го вади како најефикасен.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Најефикасен за алергии ама не за прочистување , колку јас што цитав Blueair е малку послаб у алергии прочистување ама е поефикасен у сите скоро други раб . Ама провери си пак . Имаше некој што цитав на нет дома ги имаше двата у спална користеше Blueair а дневна IQAIR .

nikola_bb

hello world
14 август 2009
402
123
Што е попаметно да земам Winix u300 или Winix Zero? Некоја друга препорака во тој ценовен ранг? Тешко да развлечам за повеќе пари...

Vampo

hello world
24 октомври 2010
366
257
Дечки препорачајте ми прочистувач за воздух за кај син ми во училиште, 25 деца се + наставници, и училницата стандардна.
И за одржување како иде со филтри итн..

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Дечки препорачајте ми прочистувач за воздух за кај син ми во училиште, 25 деца се + наставници, и училницата стандардна.
И за одржување како иде со филтри итн..
Најјакиот што ќе најдете кај нас. И пак ќе биде фрлање пари, веруј. Прелани земавме и ние, и нонстоп врти пустиот. Нон стоп отвори затвори врата, па останала отворена, па прозорот отворен да влегуело воздух, па рипање трчање, ... Плус високи плафони, кубикажа колку сакаш. Ние земавме Виникс ХР1000. Ако успеете дс соберете пари нешто вакво Професионален прочистувач на воздух Winix T1
Од таа класа.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Што е најдобро во ценовен ранг од околу 20.000 за стан од 60м2. Winix, Blueair?
Го гледам овој
Техномаркет - WINIX ZERO+SET FILTRI ПРОЧИСТУВАЧ

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ако мислиш да го шеташ низ стан онда добра понуда. Ако не мислиш онда имај 2 па и 3 помали за таа цена и попокриен ќе ти е цел стан.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Се мислам меѓу Winix Zero vs. Blueair 221, најверојатно би се користеле за во дневна/кујна 30м2 и спална од 12м2. Некој да сподели искуства, што е подобро за парите?! Или да дадам некој денар+ па да земам Winix Zero+.
И ме интересира што значи ова кај на пр. Winix-от, оптимална површина 35м2, максимален капацитет 99м2?

nikola_bb

hello world
14 август 2009
402
123
Еве еден краток тест на виникс U300, втора сезона со истиот сет филтри, па ќе видиме кога ќе заврши и оваа сезона каква ќе биде ефикасноста.

View: https://youtu.be/9TEpofW0YSg

Испратено од SM-A600FN преку IT.mk форум апликација
Би го зајмел ли мерачов да видам blueair 411 колку брка работа?

sas_klar

hello world
8 јануари 2009
59
28
Skopje
sas_klar's setup  
Motherboard
B150
PSU
G4000
RAM
8 DDR4
Case
PowerBox
Mouse
Logi B110's
Keyboard
A4 teach
Monitor
LG
OS
Windows
Што е попаметно да земам Winix u300 или Winix Zero? Некоја друга препорака во тој ценовен ранг? Тешко да развлечам за повеќе пари...
Јас го земав у300 некако ми се виде поквалитетен филтерот

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

sas_klar

hello world
8 јануари 2009
59
28
Skopje
sas_klar's setup  
Motherboard
B150
PSU
G4000
RAM
8 DDR4
Case
PowerBox
Mouse
Logi B110's
Keyboard
A4 teach
Monitor
LG
OS
Windows
Јас па ги прашав луѓево во Виникс ми рекоа дека зеро е појак и има сензор за честички.
Отвори го види го механичкиот филтерот внатре ке видиш што ти кажувам, по некоја логика исто ми се допаѓаше тоа што го фрла воздухот во агол, мислам дека подобро го цилкулира воздухот така, плус има далинско, а за сензорот не му ја мислам, пошто у300 кога ке осети некоја миризба се уклучува, дали од готвење прдење ;) или пак од смог после луфтирање, а секако чисти пи- ем

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

nikola_bb

hello world
14 август 2009
402
123
Го земав јас Zero, немаше на лагер у300 освен еден нов вратен дека наводно сензорот не работел.... Туку од кинескиве мерачи за честички што би препорачале какви се? имаат калибрирање?

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.623
3.175

Gaston

user
9 февруари 2011
1.728
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
лажат за квадратурата. На амазон моделов е за 18м2
https://www.amazon.com/Philips-AC1214-41-Air-Connected/dp/B01MT7ADAC
Хахахаха значи какви прдежи се овие сет еј, да ги заобиколува човек на 1км колку смрдат.

200sq feet некој и да види и да им рече, сетовци ќе му речат - ете глеаш, тоа ти се шеескусур квадрата! :eek:h:

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.623
3.175
Хахахаха значи какви прдежи се овие сет еј, да ги заобиколува човек на 1км колку смрдат.

200sq feet некој и да види и да им рече, сетовци ќе му речат - ете глеаш, тоа ти се шеескусур квадрата! :eek:h:
во случајов веќе има на форумов корисник на уредот, што се бунеше дека филипс е филипс...
информации за уредите не се од препродавачите/дистрибутерите туку од добавувачите. некој од филипс знае дека со таа цена нема да продаде уреди колку што сака, но ако подлажне малку за квадратурата... ете одма ќе се осети квалитетот на филипс. за иста квадратура, уред што е третина од другите уреди, што ти се вика бренд.

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
Winix HR 1000 прочистувач на воздух во граден сензор за ПМ честички.

Техномаркет - WINIX HR-1000 ПРОЧИСТУВАЧ

Дали се работи за истиот прочистувач?
И ако земал некој од техномаркет дали исто даваат 2 год гаранција како winixmk?

Јас кога прашував пред некој ден во Winix, ми рекоа дека го имаат Zero+ моделот (по дизајн), не HR1000.На цената што е на сајтот мислам 10% од прва даваат попуст, а за повеќе не знам бидејќи не го купив.

dunster

read-only
6 ноември 2016
9
4
Јас кога прашував пред некој ден во Winix, ми рекоа дека го имаат Zero+ моделот (по дизајн), не HR1000.На цената што е на сајтот мислам 10% од прва даваат попуст, а за повеќе не знам бидејќи не го купив.

Само во дизајнот е разликата?

игор.мк

read-only
9 декември 2018
15
1
во случајов веќе има на форумов корисник на уредот, што се бунеше дека филипс е филипс...
информации за уредите не се од препродавачите/дистрибутерите туку од добавувачите. некој од филипс знае дека со таа цена нема да продаде уреди колку што сака, но ако подлажне малку за квадратурата... ете одма ќе се осети квалитетот на филипс. за иста квадратура, уред што е третина од другите уреди, што ти се вика бренд.
во сетек ми кажаа дека е за над 60m2
срамота која превара човече.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно