Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
^ Да, тоа не го ни спомнав, треба многу време да пуштиш неколку тестирања.

Ај кога сме кај батерииве, да пишам што најдов за BatteryBro (не знам дали е точно). За нив знаев само дека продаваат најквалитетни A класа батерии. Во секој случај, се префрлиле само на големо. Друг познат кинески продавач (најевтин во свет + колку толку не ваља фалцови) е Queen Battery, исто најчесто само на големо, но иако шиткаат на мало на Алиекспрес, нема шипинг до Македонија. :oops:

Ако ептен дојде густо, можеби да им се пише мејл...

Пред неколку месеци гледав и од американскиве продавници, што често ги спомнуваат lionwholesale, ilumni или не знам која, имаше шипинг до Македонија, но скап... Најважно, мислам дека не беше ДХЛ, колку што се сеќавам, па ако се собереме повеќе луѓе...
Еве на Колега @Sharlovski му стигнале уредно. Оптимист сум па така да мислам се ќе се среди. И кој комуницира со Арјен да му се објасни дека не сме Србија.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.245
@Sharlovski ке нарача за сите, шо се секирате.

Него сакав да го прашам примариус @Metuzalem ако не му е мака да сподели кој сквонк мод и атомизер ги користи и е задоволен. Чисто да си имам на ниет.

Им се мислам на сквонковите зашто сите многу греат со мојот начин на вејп ама ама може ќе се кандисам. Сега за сега ми е во ум Wasp-от ама да не ми е отворен се плашам. Спид револушн е ОК ама па грее претерано. Не знам дали има некој што е за жешки денови посоодветен.

28 јануари 2017
2.100
4.846
Ресен
@Sharlovski ке нарача за сите, шо се секирате.

Него сакав да го прашам примариус @Metuzalem ако не му е мака да сподели кој сквонк мод и атомизер ги користи и е задоволен. Чисто да си имам на ниет.

Им се мислам на сквонковите зашто сите многу греат со мојот начин на вејп ама ама може ќе се кандисам. Сега за сега ми е во ум Wasp-от ама да не ми е отворен се плашам. Спид револушн е ОК ама па грее претерано. Не знам дали има некој што е за жешки денови посоодветен.

Васпот ќе ти е отворен ти гарантирам, ни под разно не е за МТЛ.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.245
Васпот ќе ти е отворен ти гарантирам, ни под разно не е за МТЛ.

Така и си мислев. Инаку пробав на неколку наврати рестриктивно DL ама не ми лежи. Можда е до навика. Се си е ОК, арома, троут хит и се, но едноставно ми нема магија како MTL.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@gokica Сквонкирањето ми е на пауза неколку месеци, од што се нема време да се пробаат нови работи... Кајфун мини в3 и донекаде Доги ми ја вратија вербата во танковите, дека можело и да не тече цело време. :hay:

Инаку од модови го користам овој, божем само привремено додека не цркне, но тој одбива да умре веќе неколку години, и не тече. :hay: Следен по него би бил Инбокс, но одвај да доаѓа на ред (само затоа што е малку подебел)

Како што реков, во последно време многу повеќе ценам модови со две батерии, па овие МАП-овци би ми биле на нишан, ако сакав да купувам, а не сакам, затоа што го имам Канго. Но ако овој повторно го пуштат, како што најавуваат, нема шанси да го пропуштам.

Од атомизери застанав на овој, а инаку овие два најмногу ми ветуваат од поновите, едниот патува, другиот стигна.

За МТЛ треба помал атомизер (или помала комора), а помалите значат и малку метал, па ќе се грее што и да му правиш. Треба потенка жица и помала ватажа.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.245
@gokica Сквонкирањето ми е на пауза неколку месеци, од што се нема време да се пробаат нови работи... Кајфун мини в3 и донекаде Доги ми ја вратија вербата во танковите, дека можело и да не тече цело време. :hay:

Инаку од модови го користам овој, божем само привремено додека не цркне, но тој одбива да умре веќе неколку години, и не тече. :hay: Следен по него би бил Инбокс, но одвај да доаѓа на ред (само затоа што е малку подебел)

Како што реков, во последно време многу повеќе ценам модови со две батерии, па овие МАП-овци би ми биле на нишан, ако сакав да купувам, а не сакам, затоа што го имам Канго. Но ако овој повторно го пуштат, како што најавуваат, нема шанси да го пропуштам.

Од атомизери застанав на овој, а инаку овие два најмногу ми ветуваат од поновите, едниот патува, другиот стигна.

За МТЛ треба помал атомизер (или помала комора), а помалите значат и малку метал, па ќе се грее што и да му правиш. Треба потенка жица и помала ватажа.

Благодарам. Сепак и по ова ти што ми кажуваш ќе го одложам сквонкањето за на есен/зима. Инојот има многу привлечна цена. Всушност не знаев дека има толку евтин регулиран и со темп контрола. Сепак 18мм мислам дека се малку од аспект на жештина а овие двата новите јорда и дуето мислам дека може да ме бендисаат повеќе.

Сега за сега со ова што имам и евентуално ако ме прифатат Скајлајн со комплет подлошки. Плус и еден ајстик со него во време на немаштија од батерии.

Инаку на горештиниве догито исто не ме изневерило а кајфунот знае да потпуштат кинеските гумици и веќе не е во употреба. Сирената иако нема џус контрол е камен. Бар мојава капка нема пуштено и има најпријатен вејп кога сум на сонце. Споредено со догито и конфучие и најсилен троут хит.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Додуша мене и задруги рабоќе ми требаа батериите, и тие енелоуп сакав да зема, ама ништо ќе барам од лапроп.
А добри се овие со преклавање батерии ради што еве на пример ќе излезиме друштво, ќе се раздуманам и одма другариве дај мене/дај мене и оп батеријата за 15 мин нигде, изгледа им е интересно :) Вака два патрони нови и тераш даље :) Инаку треба банки/чекање што и не е баш така згодно како менување батерии, али здравје, и онака чадам 10 милилитри месечно.

28 јануари 2017
2.100
4.846
Ресен
Да се подсетиме на една од финтите кога ќе ви гргори танкот после полнење.
Без да речите "The power of Christ compels you" мислам дека нема да ви е успешно.

Клик на црвениот линк под видеото за да ве однеси на точното време.

View: https://www.youtube.com/watch?v=6of8K_U7bho&feature=youtu.be&t=1754

Последна промена:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Да да ем со памуче или салфетка внатре во оџачето нежно да ја втераш ако не е удавено исто така е од помош.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Имаше ли електроничари тука? Дали да ги исчистам со алкохол микропрекидачите (тсстерите на пикото) почнаа да не пренесуваат од време на време + - најболно е кога стискаш за пуфф за istick piko се зборува во план е да го отворам внатре генералка му треба

Испратено Од Централна Македонија

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Bambuca Подобро е со алкохол, да ја раствори и собере манџата, ако ја има. Се разбира, отворен/расклопен најмногу што можеш, и добро сушење потоа.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Прв обид за 2мм дијаметар грејач (29 awg кантал, излезе 1.6Ω) , не е лошо :) , во споредба со претходниот 2.5мм 1,9Ω (ист број на намотки), полесен за ставање и лежи поубаво (пократок е ама сепак ги покрива од крај до крај дупките за air flow) а и за викување (не се собира толку кога се протнова памукот), 5-6мм лента Muji, само малку "разбушавенa и оскубана" (не тримувана). За вкус, не чувствувам некоја разлика.

IMG_8748.PNG

Последна промена:

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
@Bambuca Подобро е со алкохол, да ја раствори и собере манџата, ако ја има. Се разбира, отворен/расклопен најмногу што можеш, и добро сушење потоа.
Ќе го растурам цел не е проблем и не е првпат се мислам дека многу прашина се наполнати

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Се сложувам со тебе колега, ама одлемување и прелемување микро прекидач е сизифова работа. Многу пластика на мал простор, уште ако е двослојна штампа...

Инаку проблемот во 90% случаи е оксидација (гареж) на внатрешните контакти во микро прекинувачите (дугмињата). Така се зголемува отпорот во прекинувачот, што пак предизвикува греење, а греењето додатно ќе ја деформира пластиката што ги држи малите метални контакти.

Исто така можно е да навлезе манџа преку конекторот во внатрешноста каде што е електрониката и да прави чудни повремени споеви што ќе ја 'бунат' електрониката. Од таму и тој генијален израз: "електрониката нешто брљави". :hay:

@Bambuka и сите други што (ќе) имаат ист или сличен проблем, ова видео е врв. :)
Правен е "ремонт" токму на Пико, но важи скоро за сите модови.
View: https://youtu.be/rBUSK1NEi8A

Генерално се се сведува на тоа што Хер Метузалем го напиша погоре. Умочување на електрониката (и прекидачите) во алкохол и да отстои одредено време, а потоа добро сушење. Тоа и не е некаков проблем, бидејќи алкохолот брзо испарува.

@fis1976
AWG 29 кантал?
Веројатно мислиш на 28-ца, тоа е некој стандард. Како и да е, ако не ти прави разлика при вејп, оди си на 2.5 мм дијаметар. Така обезбедуваш посигурен дотур на течност кон греачот (повеќе памук) и избегнуваш потенцијални непријатни моменти (dry hit). Особено што се работи за кантал (нема температурна контрола).

Кога сме на таа тема, ако не си, обавезно да пробаш SS 316L AWG 28. Челикот побрзо реагира и на вати, а со ТЦ е вистинско уживање. :)
Мене топ ми е 2.5 мм, 8 круга. Зависно од атомајзер/мод, добивам 0.8 - 0.9 оми, но тоа не игра голема улога во ТЦ.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Како што се гледа на сликите прашина 2 кила испран со алкохол и сега е одличен исто успеав точкесто да го заварам централ постот заборавив да го сликам малку понизок испадна ама функционира
7358304d154a0f6fe69025d6ff3f9663.jpg
b5a106d457a31a47aa7a2cbd8674fb53.jpg
bd7131e140ab25993cd2b173e7d1bec1.jpg
daa566a95a371e40accb3e7e399edccf.jpg
3b8214d3ccff8f22f10bd16589a12544.jpg
90eefe3d2898c49a39d88d58ff1a30b6.jpg
e8a92ae92b1c597e80c8f45702dd1047.jpg
033f96bc33b480e66344d50306bccd06.jpg

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.245
Добро мајко му, кајфунот е закон во областа на MTL вејпот. Сите ги купуваат, сите ги фалат.

Дали е до мене не знам. Но иако ми беше прва љубов (после ендурата и Его Мега В2), сега никако не можам да дознаам зошто толку го сакаат.

Doggystyle има двојно повеќе арома, Сирена 2 има тродупло повеќе троут хит и најмалку 30% повеќе арома. Што пропуштам? Дали е до мојот примерок? Едноставно ми е потпросечен во секој поглед после ова време дружба со овие танкови. Дали ми се декалибрирале моите сетила за вејп?

Едноставно не можам да најдам ништо што веќе би ме привлекувало кај кајфун прајм.

Какви се вашите искуства?

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
Добро мајко му, кајфунот е закон во областа на MTL вејпот. Сите ги купуваат, сите ги фалат.

Дали е до мене не знам. Но иако ми беше прва љубов (после ендурата и Его Мега В2), сега никако не можам да дознаам зошто толку го сакаат.

Doggystyle има двојно повеќе арома, Сирена 2 има тродупло повеќе троут хит и најмалку 30% повеќе арома. Што пропуштам? Дали е до мојот примерок? Едноставно ми е потпросечен во секој поглед после ова време дружба со овие танкови. Дали ми се декалибрирале моите сетила за вејп?

Едноставно не можам да најдам ништо што веќе би ме привлекувало кај кајфун прајм.

Какви се вашите искуства?

Јас нешто слично имам приметено на кајфун 5, на пример некои течности што ми биле убави на друг тенк како на пример Уникорнот на кјосмофон, на кајфун 5 е скроз мутирана. Ми нема вкус дури. Сега земав Bad Blood од шарло и пак осеќам дека нешто не е ко што треба, а гарантирам дека е до тенкот. Едвај чекам да ми стигне сирената да видам разлика.

28 јануари 2017
2.100
4.846
Ресен
Јас нешто слично имам приметено на кајфун 5, на пример некои течности што ми биле убави на друг тенк како на пример Уникорнот на кјосмофон, на кајфун 5 е скроз мутирана. Ми нема вкус дури. Сега земав Bad Blood од шарло и пак осеќам дека нешто не е ко што треба, а гарантирам дека е до тенкот. Едвај чекам да ми стигне сирената да видам разлика.

Шо убо вака ко ќе напреш неуба течност и имаш покритие “Шарло, абе нешто манџава... До тенкот е, не знам јас..." :hay:

Последна промена:

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
целата работа е до вкус јас пример сум со кајфун мини в3 некои ароми ми се јаки ги правам на 1% не сакам силни ароми знам и до 5 пати да го наполнам танкот во еден ден 10мл . ако се осеќа премногу аромата не ми е убаво . зборувам само за тутунски ароми други не вејпам

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно