Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Би замолил за едно твое примариус доктор професор мислење. Чисто базирано на дизајн, оџаче и сл. Значи одокативно. Сега кога Doggystyle ми стана репер за арома и пензионира се останато, како спицата/спиката би се носел со него за арома.

Одокативно, можеби нема да дава подобра арома од кучичот поради две работи:

- Поголема височина (патот што пареата треба да го помине до устата) (вклучувајќи го и високиот дриптип) и
- главата од туш (го успорува воздухот како кај Арес)

Предности над кучичот:

- Контрола на течност
- Полесно и покултурно местење на сетап
- Поголем опсег на контрола на воздух
- Тоа неговото регулирање на длабочина на комора
- Поголем капацитет на течност
- Стаклен танк? (пишува дека е поликарбонат, но ми изгледа како стакло или можеби ќе фаќа стакло од некој друг)

Треба да се излаже некој да го земе па да каже каков е на вкус, дали таа финтата со комора ќе ја поништи/надомести височината. :hay:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179

- Поголема височина (патот што пареата треба да го помине до устата) (вклучувајќи го и високиот дриптип) и

Предности над кучичот:

- Контрола на течност
- Стаклен танк? (пишува дека е поликарбонат, но ми изгледа како стакло или можеби ќе фаќа стакло од некој друг)

Треба да се излаже некој да го земе па да каже каков е на вкус, дали таа финтата со комора ќе ја поништи/надомести височината. :hay:

Благодарам. Гледајќи ја рецензијата на PBusardo некако не ми остави впечаток дека аромата е фантастика. Културно не го нагрди но сепак не го ни пофали премногу за арома.

Од сите фактори кои ги наброи погоре за мене најважна е аромата. За џус флоу имам Кајфун кој ионака веќе не го користам. Да, сепак ќе чекам некој да го нарача. Но има за мене и уште еден услов. Тој што ќе го нарача да има искуство со догито :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Е па сега, не може до бесконечност да се подобрува арома. :hay:

Но...

Ако бркаш арома, тогаш следен чекор би ти бил дуал коил - Orchid, Silverplay, Goblin и слично (но поновите генерации од нив, V2, V3 итн. веќе се дробни). На пример, на базата од Орхид фаќаат коморите/танковите од Кајфун лајт. И така повеќето од овие (а и други) атомизери се само наџиџани кајфуни. :hay:

Ако сакаш жешка пареа (висок коил), тогаш Нектарот што го растуривме од користење јас и @Gajche-X , а тоа веќе оди накај или е genesis, па следно би бил Origenny. :hay:

Ако сакаш мрсна/влажна/сочна пареа, само отвори течност на Прајмот повеќе одошто треба, скоро да поплавува или да поплавува и ја имаш (и стави помалку памук). :hay:

Тука се и Dvarw (го утепаа од фалење, а не го следев скоро ич, па не знам кој), како и старите фаворити Berserker и компанија, а и новите Gotank и Vapefly Galaxies.

Од старите, Ружа (не тројка) некои не можат да ја прежалат. :hay:

Од извора сто путича. :D

Skopski4Ever

hello world
3 април 2017
71
130

Предности над кучичот:

- Контрола на течност

Spica Pro го користам веќе месец дена и можам да кажам дека не гледам атомизери повеќе.Излегувам од дома само со еден атомизер после година дена.Немам потреба од нешто друго.Иначе го користам оргиналот го порачав од Турција.Аромата е феноменална после користенје едно 3 дена.Се разбира оџачето го симнуваме до крај ако сакаме повеќе арома.За мене е средина уживам и во арома и ударот во грло кој дури е тешко да се навикнеш на почеток.На 3мг никотин дава осет"рже" како да е 7 :).Тоа е малце и до мене зошто користам детелинката со три листа :).Ако имате некое друго прашање бујрум со задоволство ќе одговорам. Imgur

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179
Spica Pro го користам веќе месец дена и можам да кажам дека не гледам атомизери повеќе.Излегувам од дома само со еден атомизер после година дена.Немам потреба од нешто друго.Иначе го користам оргиналот го порачав од Турција.Аромата е феноменална после користенје едно 3 дена.Се разбира оџачето го симнуваме до крај ако сакаме повеќе арома.За мене е средина уживам и во арома и ударот во грло кој дури е тешко да се навикнеш на почеток.На 3мг никотин дава осет"рже" како да е 7 :).Тоа е малце и до мене зошто користам детелинката со три листа :).Ако имате некое друго прашање бујрум со задоволство ќе одговорам. Imgur

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Толку ми требаше. Го нарачувам. Благодариме.

Е па сега, не може до бесконечност да се подобрува арома. :hay:

Но...

Ако бркаш арома, тогаш следен чекор би ти бил дуал коил - Orchid, Silverplay, Goblin и слично (но поновите генерации од нив, V2, V3 итн. веќе се дробни). На пример, на базата од Орхид фаќаат коморите/танковите од Кајфун лајт. И така повеќето од овие (а и други) атомизери се само наџиџани кајфуни. :hay:

Ако сакаш жешка пареа (висок коил), тогаш Нектарот што го растуривме од користење јас и @Gajche-X , а тоа веќе оди накај или е genesis, па следно би бил Origenny. :hay:

Ако сакаш мрсна/влажна/сочна пареа, само отвори течност на Прајмот повеќе одошто треба, скоро да поплавува или да поплавува и ја имаш (и стави помалку памук). :hay:

Тука се и Dvarw (го утепаа од фалење, а не го следев скоро ич, па не знам кој), како и старите фаворити Berserker и компанија, а и новите Gotank и Vapefly Galaxies.

Од старите, Ружа (не тројка) некои не можат да ја прежалат. :hay:

Од извора сто путича. :D

Комплицирано ми е ова но ќе пробам да го сварам. Да, бркам повеќе арома и тоа ми е најважно. Благодарам за секогаш деталните постови и совети.

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
Толку ми требаше. Го нарачувам. Благодариме.

Ахх... малце Бусардо ти го е*а залетот ама пак затоа тука е Скопскиот да те подтурнит. Ќе ја земаш оригинал шпицата да е до крај зеабот? :)

@Skopski4Ever јас би осеќал грижа на совест за ова шо му го напре на чоекот, плус планираше да паузират со тенкојве...

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179
Ахх... малце Бусардо ти го е*а залетот ама пак затоа тука е Скопскиот да те подтурнит. Ќе ја земаш оригинал шпицата да е до крај зеабот? :)

@Skopski4Ever јас би осеќал грижа на совест за ова шо му го напре на чоекот, плус планираше да паузират со тенкојве...

Ха, ха. Не за друго туку попустот од 10% да го фатам. Ќе земав уште догиња ама може да почекаат оти се со MAP.

Оригинал не земам зашто веќе и лично се уверив дека голем дел од проверени клонирачи се ОК.

Но не сум одлучил зашто и примариус професорот ми го сврти паметот со танкови кои не сум ги имал во предвид.

Скопскиот заедно со некои јунаци кои не се фалат премногу ми се кремот кога станува збор за танкови, жици, модови и сл. Очигледно купува бренд опрема па така решив да го слушам човекот. Сега само уште да ни открие некои тајни за Dicodes-от што го земал и најверојатно ќе се избудалам со уште еден мод од највисока разина.

Skopski4Ever

hello world
3 април 2017
71
130
Ха, ха. Не за друго туку попустот од 10% да го фатам. Ќе земав уште догиња ама може да почекаат оти се со MAP.

Оригинал не земам зашто веќе и лично се уверив дека голем дел од проверени клонирачи се ОК.

Но не сум одлучил зашто и примариус професорот ми го сврти паметот со танкови кои не сум ги имал во предвид.

Скопскиот заедно со некои јунаци кои не се фалат премногу ми се кремот кога станува збор за танкови, жици, модови и сл. Очигледно купува бренд опрема па така решив да го слушам човекот. Сега само уште да ни открие некои тајни за Dicodes-от што го земал и најверојатно ќе се избудалам со уште еден мод од највисока разина.

Одамна го користам сигурно има 6 месеци и презадоволен сум не сум имал проблем Hcigar Vt75C.Освен една работа бојата се гребе многу брзо затоа од нервоза кога видов што се случува земав шмиргла и го претфорив во camuflage.Сега веќе не можам да видам дали е изгребано негде :)).Работи со 26650 батерија и мене бар ме тера 2 дена.Работи супер и со реплај.

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
Кајфунџии, кој ринг да го сменам да не ми тече од тука, баш кај што е стрелката?
Kayfun%20v5%20By%20ECIGA%204-500x500.jpg

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Кајфун В3, В5 и Прајм се скоро идентично концепирани од технички аспект, па ваажат истите правила (како и за други атомајзери градени на истиот принцип). Протекување од доле може да се појави поради неколку причини:

- Нема 100% вакум во резервоарот. Причина може да биде лош о-ринг, лошо поставен памук, малку памук, памук што после повеќе денови користење има намалена моќ на апсорбција.
- Конденз што неминовно се појавува и со секој поминат ден се акумулира се повеќе и на крајот избива доле под атомајзерот.
- Во топлите летни денови како денешниот и тие што топрва следуваат, течноста станува ретка и полесно го наоѓа својот пат таму каде што ние најмалку сакаме да ја гледаме. :)
- Комбинација на сите горе споменати фактори и уште некој што не ми текнува во моментот. :)

Чаре:
- Користење (правење) на погуста манџа, помалку ПГ, а особено помалку дестилирана вода во наредниве 3 месеци.
- Редовно менување на памукот и да го има во каналите. Тоа е идеална прилика и за мотање нов греач (ново си е ново). :hay:
- Детекција на проблематични о-рингови и нивна замена.

Кинеската гума токму сега на жешково ќе се погаже во сиот свој јад и чемер. Ај што се за никаде, туку голем број о-рингови не се со адекватен дијаметар или дебелина, или двете заедно. :D

@GoCe_
Ако се сомневаш дека токму некој о-ринг ти прави проблем, почни од овие два, тие се најпроблематични:
Capture.JPG
Идеално Чаре:
- Набавка на оригинални NBR-70 о-рингови од Свое Место или овластен дилер, како што направи @fis1976. Се збореше на темава и за квалитетни гумички тука кај нас, ама никој не се пофали со такво нешто (или не пријавил).

@gokica
Да те потсетам за Скајлајн. :hay:
Само 16 долароси со денешниов попуст.
View: https://youtu.be/Q9NUZC0zJpg

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179
@gokica
Да те потсетам за Скајлајн. :hay:
Само 16 долароси со денешниов попуст.
View: https://youtu.be/Q9NUZC0zJpg

Не сум го заборавил. BTW не знаев дека имаш јутуб канал. Секоја чест. Баш Скајлајнот е добро покриен.

Инаку се откажав од Спица/спика про заради тоа што и уште еден ривјуер промаши да споемене арома. Во коментарите на фастек исто така е наведено дека аромата не му е најаката страна. Ова за мене искрено е дил брејкер. Сигурен сум дека е фантастичен со сите ѕвончиња и свирчиња ама ми е страв дека ќе ме разочара кога станува збор за арома, посебно споредено со догито. Јас сакам таков тип на вејп. Но сум сигурен дека за други кои бараат помалку сочен вејп со променлив троут хит е идеален танк.

Скајлајнот е друга приказна. Гледам дека има 8 влошки и на фастек сега. Добро е што дупчињата се во редица а не кружно како кај Спицата. Не се разбирам многу ама судејќи по сегашниве танкови преферирам редица од дупчиња т.е. наредени во линија под викот. Еден ривјуер го поистоветува со Сирена. Тоа со променливи влошки за експериментирање може да ме наведе да го земам конечно. Сирена со кастом аирфлоу и џус флоу контролер звучи примамливо.

Но пред да пукам мислам дека ќе мора да ги земам во предвид и препораките на примариус доктор професор и да разгледам уште неколку танкови. И берсеркерот ми го мати умот. Ќе видиме. Работата е што би земал макс уште еден танк. Многу ми се и овие сега по дома.

Како и да е благодарам.

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
@gokica Ако толку сакаш што повеке да ја осекаш aромата зашто не пробаш нешто како хадали, деринџер, васп нано. Иако не се твој стил на mtl сепак не се ни толку отворени јас би го нарекол рестриктивен дтл . Полу отворен да речеме на 20-30 wati со некој 0.8 жица нешто така да пробаш. Евтини пари се а за арома давање се ептен фалени дека немаат комора за течност и жицата е многу блиску до уста.
Кога ке идеш кај @Sharlovski да му украдеш од аромите укради му го и waspot да го пробаш може ке ти се свига.

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
@gokica Ако толку сакаш што повеке да ја осекаш aромата зашто не пробаш нешто како хадали, деринџер, васп нано. Иако не се твој стил на mtl сепак не се ни толку отворени јас би го нарекол рестриктивен дтл . Полу отворен да речеме на 20-30 wati со некој 0.8 жица нешто така да пробаш. Евтини пари се а за арома давање се ептен фалени дека немаат комора за течност и жицата е многу блиску до уста.
Кога ке идеш кај @Sharlovski да му украдеш од аромите укради му го и waspot да го пробаш може ке ти се свига.

Имам 3, еден радо го давам да се прошета, што се однесува до воздухот, можеби е еден од најотворените синг коил дрипери мада си има регулација, не е проблем и сака големи намотки, прилично далеку му се постовите.

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
Фабричкиот грејач што доаѓа со него е 26 AWG кантал, 3 мм внатрешен дијаметар 7 намотки 1 Ohm. До сега само така го виткам. Немам можност многу да експериментирам зашто ми го зема жена ми која исто сака да се префли на електронски.И не сакам да и менувам сега. Со овој сетап најмногу мене и на жена ми ни годи на 13 вати.

Помалку ароматични течности доаѓаат до израз кај сирената. Кајфунот е подобар за поинтензивни ароми на кои им дава некоја софистицирана поумерена нота.
Уште ова.. Која е разликата меѓу 22 и 24 мм?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нема разлика освен што поголемиот собира повеќе (4,5 мл наспроти 2). Инаку внатре (комората, декот) се исти.

Кај помалиот, затоа што комората е поблиску до стаклото, може да се заглави меурче воздух и да не натопува добро, но тоа лесно се решава со протресување/превртување, а и се гледа, па може да се реагира. А капацитетот не е голем проблем затоа што лесно се полни од горе.

Поголемиот може да не го собира на некои модови, односно да штрчи.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179

Одлична идеја. Всушност размислував за еден сквонк регулиран мод и „осата“ тамам би можело да се проба напоредно со спид револушн кој уште лежи неупотребен заради мисла од прегорен памук т.е. да не се заборавам и претерам. До душа јас сеуште заборавам дека можам да возам на риплеј :)

Имам 3, еден радо го давам да се прошета, што се однесува до воздухот, можеби е еден од најотворените синг коил дрипери мада си има регулација, не е проблем и сака големи намотки, прилично далеку му се постовите.

Благодарам. Ако ме фати желба пред да нарачам и пристигне ќе те контактирам или ќе го „позајмам“ кога ќе ги „разгледувам“ аромите дур си на одмор.

Уште ова.. Која е разликата меѓу 22 и 24 мм?

Примариус Доктор Професор веќе кажа се. Јас само ќе дополнам дека повторно ми прави мерак на жештиниве додека догито одмара и ја чека ладовината. Жена ми може и со Кајфун да помине некое попладне :) Додуша им се враќа на цигарите ама тоа е. Нема ништо со сила.

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Acoo1984 Чудно, и мене во втор browser исто, а во првиов нема гајле.

Clipboard01.jpg

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Еве ја нарачката од денес :), ептен позитивни коментари се изначитав за Aspire-то, мада можда избрзав, скапо го зедов.
Него што значи clearing payment?

Добар е, побарај во темава се пишуваше за него, @Chicco69, а може и други.

Clearing Payment = чекаат да им легнат парите. Обично нема проблеми ако е со Пејпал, а ако е картица, да не кобам, понекогаш нивната банка гњави.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно