Да пико и мело 3 и резерва греч + батерија. И на ,,Писмениве" им е тоа шкарт или се осеќаат заебани.Тоа Пико што се продава за 2к денари има МЕЛО 3 дефинитивно.
Со Горан имам многу позитивни искуства и никакви проблеми. Токму од него го земав Пикото, а пред тоа 4 пара Его-Це5+. Се функционира беспрекорно, а телефонот му е 76/525-ХХХ.
Ова не е реклама, туку лично искуство. Доколку админите сметаат поинаку, нека го избришат бројот.
AWT батерија добраСе слушнав со Горан, едино батеријата не знае каква е али како на огласот 30А 3000mah нормално не е. Да беше за мене и не ми се чека, би го зел пикото само ќе си ставам сам батерија, проверена. Гледам малце по ревјуава, тенкот стои на средина, рестриктивен кон нормален директен и доста отворен за усно.
Да пико и мело 3 и резерва греч + батерија. И на ,,Писмениве" им е тоа шкарт или се осеќаат заебани.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Абе Македонче. Му давам на еден ново пико со нов субтанк и батерија Q30 + белкап за субтанк и 50мл течност се за 2000. После месец ипол искршил стаклата и белкапот и ми бара ново! ВТФНа тие таквите за таа цена и 3 Украинки да им донесеш да им играат лапденс, ќе се осеќаат заебани!
Нека идат „писмените„ во Умрела нека си го земат Х модот 75w за 2.700 денари БЕЗ БАТЕРИЈА И АТОМИЗЕР, па да видат што е заебуење и кражба!
ГУРУ тоа го имам објаснето ама луѓево веруваат на хартија што пишува. Еве SBody C2D1 со две втц5а е како саат до 167W a пак C3D1 е со три втц5а 250W. Ете одговор за тоа што кому иде модови со 3батерии се 300 па и 350W.Морам да спомнам метузалемска препорака од времето - една батерија може безбедно да даде отприлика 50-60 вати, и тоа ако е од подобрите марки и во добра состојба. Најбезбедно е да рачунаме 40 W, па да имаме малку резерва.
За да даде 75 вати (на Пико или на кој било друг мод) треба да дава 25 ампери, што го може само најскапата Sony VTC5A (и уште многу малку други кои ни се тешко достапни или имаат смешно мал капацитет). А и самите модови (особено кинеските) претеруваат со „гравираната“ максимална ватажа која, за да ја издржат, треба да имаат дебели жици и солидни конекции внатре, кои ги немаат.
Значи, ако ни требаат 65 вати, одиме на мод со две батерии, 125 - со три и така натаму.
Гледаме според батеријата, не според модот (колку е „гравиран“ - до колку оди).

Ksa nas imas vo sekoja apteka...Момци ако може некој на кратко, како набавуате готова течност во МК ? Може ли онлајн да си порачувам? Предпоставувам во Скопје има колку толку најголем пристап... бидејќи кај мене во Струмица нема ама баш ништо од ова.. може да порачувам по карго од Скопје евентуално.. но од каде, од кого.. во Германија ми беше лесно досега во секој ебен киоск на улица има голем избор на течност..тука ебаго 19 век ...
Фала Али вејќе го нарачавЗа облаци е, и тоа релативно стар. Тоа значи дека не е најоптимизиран како новите, а никако не е за вкус (голема комора, големи дупки за воздух, големи канали за течност (во кои се пика ватата)). Со 2 мл капацитет (веројатно поради Директивата) ќе го полниш на секој пола сааат.
Ако сакаш за облаци, подобро да ти препорачаат некој друг, а за вкус (усно, макар и полабаво), никако не е.