Nightwalker
hello world
- 18 ноември 2007
- 242
- 408
Nightwalker's setup
- Processor & Cooler
- Intel Core i5 14400F & Noctua NH-U12S redux
- Motherboard
- Gigabyte B760M DS3H DDR4
- Storage
- SSD M.2 Samsung NVMe 980 PRO 1TB & 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
- PSU
- Gigabyte P750GM Real Power, 80Plus GOLD, Modular
- RAM
- Kingston 3200MHz DDR4 CL16 Fury Renegade Black (2x16GB)
- Video card
- ASUS GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Edition
- Case
- Genesis Irid 503 ARGB
- Mouse
- Glorious Model I 2 Wired
- Keyboard
- Glorious GMMK 3 PRO HE 100% Wireless
- Audio
- Onboard
- Monitor
- MSI G27CQ4
- OS
- Windows 11 Pro
Веќе извесно време размислувам од носталгични и други лични побуди да побарам Nokia N95 Black 8GB. Јасно ми е дека се работи за телефон кој одамна е „дисконтинуиран“ и веќе не се произведува, па оттаму и ја отворам темава доколку имате информации со кои би можеле да помогнете.
- Дали кај нас (пожелно во Скопје) има мобилари во кои може да се најдат постари (па и колекционерски) мобилни? Или вие лично познавате поединци кои би можеле да помогнат?
- Доколку не, гледам неколку понуди на Ebay за refurbished модели. Јасно ми е што значи refurbished, но повеќе би сакал да прашам дали вие лично би верувале на такви понуди? Еве една понуда со слики (по претпоставка дека не се работи за кинеска копија).
Во спротивно, дали знаете некои други страни што продаваат мобилни од поодамна, а ги сметате за сигурни?
- Во случај да се погоди да го најдам телефонот, дали кај нас се' уште функционира 3G мрежата за телефонија (на оваа тема не сум толку упатен, секоја информација е добредојдена)?
Благодарам однапред!
- Дали кај нас (пожелно во Скопје) има мобилари во кои може да се најдат постари (па и колекционерски) мобилни? Или вие лично познавате поединци кои би можеле да помогнат?
- Доколку не, гледам неколку понуди на Ebay за refurbished модели. Јасно ми е што значи refurbished, но повеќе би сакал да прашам дали вие лично би верувале на такви понуди? Еве една понуда со слики (по претпоставка дека не се работи за кинеска копија).
Во спротивно, дали знаете некои други страни што продаваат мобилни од поодамна, а ги сметате за сигурни?
- Во случај да се погоди да го најдам телефонот, дали кај нас се' уште функционира 3G мрежата за телефонија (на оваа тема не сум толку упатен, секоја информација е добредојдена)?
Благодарам однапред!