во случај да не е даден би го зел.Се спомна принтер. Имам Epson SX125 (мислам), доколку му врши работа на некој.
Не знам дали е исправен, но би требало да е. Принтерот генерално никогаш не го користев, само од скенер имав потреба.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Даден е уште одма.во случај да не е даден би го зел.
Ja imam takvi ko na slikata 2x6 pinski za na 1x8 pinski . Ako ti brka rabota idi zimaj.Не дека ми треба за донација, туку не ми се чека еден месец.
Потребен ми е еден ваков кабел, поточно дуал 8 пински женски во 8 пин машки.
(овој од слика е 6, мене ми треба 6+2 ж)
Ако има некој вишок, нека каже да частам пиво.
![]()
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Пиши бар дел од конфигурацијата. Вака е тешко да се кажеИма еден компјутер од 2008-9, не ја знам точната конфигурација ама е земен за канцелариска работа. Сакам да го стокмам за едно дете, ептен има мерак да почне да чачка по компјутери ама финансиски не се нај нај.
Прашањето ми е - како стојат моментално оперативниве системи со побарувања и што ставате на донираниве системи?
Знам имаше едно време лајт верзии од линуксите, ама последно што читав станале ирелевантни, сега стварно немам осет што е и како е. Стои и опцијата да остане на XP секако.
Исто така, мониторот не знам во каква состојба е така да ако некој од вас има вишок мониторче може да ме контактира.
Фала.
Моментално не е тука, ама штом дознаам ќе пишам.Пиши бар дел од конфигурацијата. Вака е тешко да се каже
http://elektronika.mk/index.php?topic=14051.msg129770#msg129770
Дали има некој pci графичка, потребно е за сиромашно семејство. Склопен е компјутер, само фали карта. Најосновна да не биде само со интегрирана.
Би дал 300,400 денари за картата.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
imam jas monitorИма еден компјутер од 2008-9, не ја знам точната конфигурација ама е земен за канцелариска работа. Сакам да го стокмам за едно дете, ептен има мерак да почне да чачка по компјутери ама финансиски не се нај нај.
Прашањето ми е - како стојат моментално оперативниве системи со побарувања и што ставате на донираниве системи?
Знам имаше едно време лајт верзии од линуксите, ама последно што читав станале ирелевантни, сега стварно немам осет што е и како е. Стои и опцијата да остане на XP секако.
Исто така, мониторот не знам во каква состојба е така да ако некој од вас има вишок мониторче може да ме контактира.
Фала.
Аааа, од тие детските со кирилична тастатура и Атом процесорче. Тоа има флеш емморија од 8Gb само и не сите линукси работат на него, треба некоја од компактните верзии да се стави или па Windows XPМислам дека е слабо со хардиск иначе врши работа плаво е како ташничка изгледаа
Јас имам 3 монитори, пар матични плочи со куќишт и напојувања, дискови, ДДР2 мемории.Дечки имам 8 ССД по 128ГБ , и рам мемории 8гб негде 6 7 комада . Дали би било добро да се организираме да напраиме некои конфигурации за доброотворни цели ? Ако има некој други делови да подари би било Супер
Имам еден лаптоп од 2007 чиј што ХДД не работеше како што треба.Дечки имам 8 ССД по 128ГБ , и рам мемории 8гб негде 6 7 комада . Дали би било добро да се организираме да напраиме некои конфигурации за доброотворни цели ? Ако има некој други делови да подари би било Супер
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00344A
1.100,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES MI ROBOT VACUUM S20 BATTERY 3200Mah, 14.4v, 46.08Wh
2.950,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR E10/E12
1.140,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART STANDING AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS11DM
6.820,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5070 AORUS MASTER 12GB GDDR7, 1xHDMI ,3xDP, GV-N5070AORUS M-12GD
59.970,00 ден