во случај да не е даден би го зел.Се спомна принтер. Имам Epson SX125 (мислам), доколку му врши работа на некој.
Не знам дали е исправен, но би требало да е. Принтерот генерално никогаш не го користев, само од скенер имав потреба.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Даден е уште одма.во случај да не е даден би го зел.
Ja imam takvi ko na slikata 2x6 pinski za na 1x8 pinski . Ako ti brka rabota idi zimaj.Не дека ми треба за донација, туку не ми се чека еден месец.
Потребен ми е еден ваков кабел, поточно дуал 8 пински женски во 8 пин машки.
(овој од слика е 6, мене ми треба 6+2 ж)
Ако има некој вишок, нека каже да частам пиво.
![]()
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Пиши бар дел од конфигурацијата. Вака е тешко да се кажеИма еден компјутер од 2008-9, не ја знам точната конфигурација ама е земен за канцелариска работа. Сакам да го стокмам за едно дете, ептен има мерак да почне да чачка по компјутери ама финансиски не се нај нај.
Прашањето ми е - како стојат моментално оперативниве системи со побарувања и што ставате на донираниве системи?
Знам имаше едно време лајт верзии од линуксите, ама последно што читав станале ирелевантни, сега стварно немам осет што е и како е. Стои и опцијата да остане на XP секако.
Исто така, мониторот не знам во каква состојба е така да ако некој од вас има вишок мониторче може да ме контактира.
Фала.
Моментално не е тука, ама штом дознаам ќе пишам.Пиши бар дел од конфигурацијата. Вака е тешко да се каже
http://elektronika.mk/index.php?topic=14051.msg129770#msg129770
Дали има некој pci графичка, потребно е за сиромашно семејство. Склопен е компјутер, само фали карта. Најосновна да не биде само со интегрирана.
Би дал 300,400 денари за картата.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
imam jas monitorИма еден компјутер од 2008-9, не ја знам точната конфигурација ама е земен за канцелариска работа. Сакам да го стокмам за едно дете, ептен има мерак да почне да чачка по компјутери ама финансиски не се нај нај.
Прашањето ми е - како стојат моментално оперативниве системи со побарувања и што ставате на донираниве системи?
Знам имаше едно време лајт верзии од линуксите, ама последно што читав станале ирелевантни, сега стварно немам осет што е и како е. Стои и опцијата да остане на XP секако.
Исто така, мониторот не знам во каква состојба е така да ако некој од вас има вишок мониторче може да ме контактира.
Фала.
Аааа, од тие детските со кирилична тастатура и Атом процесорче. Тоа има флеш емморија од 8Gb само и не сите линукси работат на него, треба некоја од компактните верзии да се стави или па Windows XPМислам дека е слабо со хардиск иначе врши работа плаво е како ташничка изгледаа
Јас имам 3 монитори, пар матични плочи со куќишт и напојувања, дискови, ДДР2 мемории.Дечки имам 8 ССД по 128ГБ , и рам мемории 8гб негде 6 7 комада . Дали би било добро да се организираме да напраиме некои конфигурации за доброотворни цели ? Ако има некој други делови да подари би било Супер
Имам еден лаптоп од 2007 чиј што ХДД не работеше како што треба.Дечки имам 8 ССД по 128ГБ , и рам мемории 8гб негде 6 7 комада . Дали би било добро да се организираме да напраиме некои конфигурации за доброотворни цели ? Ако има некој други делови да подари би било Супер
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 20m Gray Secomp, 21.99.0120-20
516,00 ден
Бесплатна достава
MB AM5 B840M H GIGABYTE 2xDDR5 7200Mhz (O.C), HDMI, DP, 1x PCI-Ex16 4.0,1x PCI-Ex1 3.0, 1xM.2,4xSATAIII
5.800,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BLACK
1.460,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 1m Gray Secomp, 21.99.0101-200
60,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7 WHITE, w/bluetooth, 30000 DPI, 8K Poling rate, M7-A24
4.870,00 ден