Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

Hristijan_95

hello world
17 мај 2012
294
175
Скопје
Hristijan_95's setup  
Processor & Cooler
Intel core i7-2600 3.4ghz
Motherboard
Asus P8 H61
Storage
120 GB Samsung SSD 840 EVO
PSU
Cooler Master GX 550
RAM
8 GB
Video card
Sapphire Vapor-X R9 280X
Case
Cooler Master HAF 922
OS
Windows 10
Што користите во 2020ат за тргување со крипто? Освен форумџии и ќеш, има ли нешто што функционира од МК и е reliable?

И

Избришан член 18474

Гостин
Што користите во 2020ат за тргување со крипто? Освен форумџии и ќеш, има ли нешто што функционира од МК и е reliable?
Бинанс

Имам цел канал за да почнеш да тргуваш. Види го каналот ако ти се допаѓа стави суб.
https://www.youtube.com/channel/UCZu22mLMna-MjQPeQoiw4Dw?view_as=subscriber

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
Сакате да ми кажете дека провинцијалските комплекси уште ги држат, и уште се влезени у тие филмови дека се република и не знам што?
Божееееееееееее.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Што е финтава што вие мајнери/трејдери ја знаете па можете да вршите трансакции со -4% од регуларна сума? :)
Гледам неколку луѓе веќе ја спомнуваат таа „магична“ бројка од -4% ...

Јас сум пример заинтересиран у последно време, да купам од тие со -4%, по можност плаќање со Пејпал ...

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Што е финтава што вие мајнери/трејдери ја знаете па можете да вршите трансакции со -4% од регуларна сума? :)

Јас сум пример заинтересиран у последно време, да купам од тие со -4%, по можност плаќање со Пејпал ...

Не е цената пониска за 4%, туку толку зимаат провизија за вадење на парите.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.739
Скопје
www.facebook.com

Шиткаме крипто и го продаваме на берза и на пример на сума од 1000е провизија ти е 40е. Парите на рака во истиот момент :)
П.С јас само посредувам за откуп на крипто и да се искешира некој доколку му треба кеш.

makadam

read-only
28 март 2011
25
17
И мене ме интересора истото, пошто еpayment не финкционира дали има нешто слично?

Sent from my SM-N920V using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Ја следам темава веќе некое време, но не сретнав некој да спомне шо Wallet користите.
Кој би го предложиле за човек што не сака да се замара со тргување, туку само повремено да купува и да ги „чува за иднина“, без да се грижи дали ќе рикне утре сервисот или не?

Од она што видов има нешто Ledger Nano S, што ти е физички уред кој ти ги чува алткоините офлајн? Или лошо го разбрав ова? некои 50-100еур е да се купи и испорача ова, но дали некој од нашите има искуство со истово?

На страна од овој Ledger, кои други онлајн wallets ги препорачувате?
Ги ѕирнав Uphold и Toast, но овој другиот веќе рикнал...
На таа тема, што значи/што се дешава кога ќе рикне некој wallet/service? ви даваат опција да си ги префрлите на друго место, или некоја слична опција?

Ме интересира подршка за mainstream коини, BTC, ETH, XRP etc...

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
904
Za bezbednost ne se zaebavaj so tie chrome addon I website walleti, ke te roknat so website phishing, zemi eftin smartphone sto nema da go koristis tuku ke ti bide samo za wallet, so play store app kako exodus ili coinomi I telefonot neka ti bide offline od internet osven koga prakjas/primas.

Edit:
Vo vrska so prasanjeto sto ako nekoj rikne, imav iskustvo so Jaxx, top wallet ama pred nekolku meseci mi davase 0 funds, nezavisno toa si gi prefrliv na drug wallet, support rekoa deka se raboti na update, ama ne rizikuvav da go docekam.

Exodus ima najdobar support, odgovaraat na mejl za 5 min. Deckite se profesionalci, dobar interface, brz I siguren wallet, samo nemoj da trejdas preku nego ima golemo fee.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Последна промена:

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Ја следам темава веќе некое време, но не сретнав некој да спомне шо Wallet користите.
Кој би го предложиле за човек што не сака да се замара со тргување, туку само повремено да купува и да ги „чува за иднина“, без да се грижи дали ќе рикне утре сервисот или не?

Од она што видов има нешто Ledger Nano S, што ти е физички уред кој ти ги чува алткоините офлајн? Или лошо го разбрав ова? некои 50-100еур е да се купи и испорача ова, но дали некој од нашите има искуство со истово?

На таа тема, што значи/што се дешава кога ќе рикне некој wallet/service? ви даваат опција да си ги префрлите на друго место, или некоја слична опција?

И мене ме интересира за Ledger Nano S, се мислам да го нарачам. Овие другите паричници, онлајн и слично, не ми се баш сигурни.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
На берза можеби е најбезбедно во однос пад/пораст на цена а има и негде каде што се осигурани.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar

Exodus, Trust wallet, Enjin wallet имаат мулти чејн поддршки. Ако ти е за ходлање, повеќе од етх + бтц не ти треба. Спушти си некој од овие и свиркај си. Јас на берза не би чувал бидејќи се ноториосни за AML/KYC и знам повеќе другари на кои сметките им беа блокирани бидејќи берзите им бараат потекло на парите и коините, дали е платен данок за него и дали се пријавени, што може и тебе да ти се случи. Јас на твое место би спуштил Bitcoin.com wallet + Мy ether wallet за ЕТХ. И во секој случај Бек уп на фразата.

stefan_off

lurker
29 октомври 2009
506
392
Радовиш
stefan_off's setup  
Processor & Cooler
Intel i7 7700K
Motherboard
Eurocom Torando F5
Storage
Samsung 960 Evo 256Gb m.2; Intel 660P 1Tb m.2; Seagate 2Tb 2,5inc 5400RPM
PSU
230W brick
RAM
16Gb DDR4 2x8Gb Kingston @2400mhz
Video card
MXM nVidia GTX 1070 8gb
Mouse
Logitech MX Master 2S
Keyboard
Logitech K520
Monitor
Benq BL3200PT 32`
OS
Win 10 64bit

Јас сум на Ledger Nano S, го земав за 50 еур ако не се лажам на некој попуст беше. Но ми го испратија од Франција во Швицерска кај другарче па тој ми го донесе во Мк.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно