Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дали се исплати Bitcoin копањето

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Бројките од 2012 vs Бројкиве денес.... лудница :)

gordon freeman

hello world
1 јули 2011
113
55
gordon freeman's setup  
Video card
intel hd
OS
win 7
може некој да ми каже дали со 1050 4GB g4560 8gb ddr4 би имал некаква месечна заработка со копање?
Можда моментално нема заработка ама ако си ги чуваш коините може да скокне цената па тогаш да ги продадеш, а може и да падне :)

zipi123

lurker
14 јануари 2016
559
492
Скопје
zipi123's setup  
Processor & Cooler
Intel I7 9700+Gigabyte Aorus atc700
Motherboard
Asus Tuf B360-Gaming Plus
Storage
NVMe kingston a1000 240gb+Kingston UV480gb+1TB seagate barracuda
PSU
Riotoro enigma G2 650w 80+ gold Full modular
RAM
2x8gb Gskill SniperX 3000mhz cl16
Video card
RTX 2060 Ventus 6GB GDDR6
Case
Aerocool xpredator x3
Mouse
Corsair Harpoon Gaming
Keyboard
Riotoro ghostwriter classic
Audio
Razer Kraken Tournament Edition
Monitor
Benq ex240n mobiuz 165hz
OS
Win 10 pro x64
абе добро тоа него ме интересираше дали со вакво систем од 450евра би успеал да ископам барем нешто?

Volkswagen

hello world
12 септември 2008
227
76
Има некој update како оди работава со Bitcoin-овите?

Имаше едно време тема ако не се сеќавам сеа ја снема.

Очигледно на форум не можеме да се разбереме, што како ти треба, па ако е некој за, частам пивце каде сакате и да си помуабетиме.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
IT рајава повеќе преферира „смути“ :) j/k
Грешка си :), преферира многу многу да не се зборува на темата "дали се исплати или не"
Повекето (копачи) ке ти кажат не се исплати за да не копаш, да има повеке за нив :D
@Volkswagen
Не прашувај, земај и копај, ризик ствара капитал.

Volkswagen

hello world
12 септември 2008
227
76
Оти јака конкуренција ќе напраам јас, покрај милионите копачи други :)

Затоа викам, ако не сакаат вака во јавност, частам пиво.

Последно што знам беше да имаш добра PC конфигурација и си бараш еден mine/pool whatever... и го оставаш PC-то да копа.

Ова беше јануари 2014.

Од тогаш не сум во тек :) а знам дека многу работи се сменаа.

Volkswagen

hello world
12 септември 2008
227
76
Не можам да зборувам за инвестиција, кога не знам како одат перформансите на денешните копачи.

Кога би имал споредбена анализа ...return of investment, ќе можам да проценам колку би вложил.

Како и секоја друга инвестиција мора SWOT анализа.

n1kola18

hello world
21 мај 2018
77
21
Хахаха читам во првиот пост 1BTC=$5.8 .. си мислев се заебаваш, после видов темата од кога е. Кога го достигна врвот во 2017 негде Декември $18-20 000.. И сега е таман .. како и дае.

- Муабетот ми е друго, го пратам баги време Априлот негде беше $2-3 000 сакав да купам ама преку coinbase не дозволува поради државата, не е дозтапно кај нас. Некој поискусен, каде можам да најдам нешто слично, BTC wallet или некој метод како да купам од наша држава(плус на coinbase бараат идентификација).

А ова со копањето, читајки од 2012, има некаква можност да се купи(рента) дедициран сервер, колку што знам има доста моќни процесори и РАМ за некои $30/месечно.

Да ми објасни некој ако можи за купување, фала.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.485
7.752
Скопје
www.facebook.com
Хахаха читам во првиот пост 1BTC=$5.8 .. си мислев се заебаваш, после видов темата од кога е. Кога го достигна врвот во 2017 негде Декември $18-20 000.. И сега е таман .. како и дае.

- Муабетот ми е друго, го пратам баги време Априлот негде беше $2-3 000 сакав да купам ама преку coinbase не дозволува поради државата, не е дозтапно кај нас. Некој поискусен, каде можам да најдам нешто слично, BTC wallet или некој метод како да купам од наша држава(плус на coinbase бараат идентификација).

А ова со копањето, читајки од 2012, има некаква можност да се купи(рента) дедициран сервер, колку што знам има доста моќни процесори и РАМ за некои $30/месечно.

Можеш да купуваш од по дечки што копаат или шиткаат крипто валути.

btkabadajche

read-only
26 април 2019
21
7

Јас имам bitcoin.. И можам да ви поможам за купување.. Пишете ми :)

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar

Април беше 4000$+.
За копање не читај ништо од 2018 наназад. Биткоин се копа само со специјализирани машини. Најефтино најдостапно ти е моментално с9и на Битмејн. Се наоѓа кај нас за 300-500евра. Моментално 60-40% е соодносот Струја/Профит. Тежината на копање е највисока што некад била досега, а и плус, ќе се накачува од септември со излегувањето на с17 од битмејн. Копаат сооднос 1 наспроти 4. Значи не ти треба копање. + Од нареден мај се намалува и наградата БТЦ на блок за половина.

Ако си почетник и имаш некое прашање информација можам да ти помогнам. Пиши ПП.
Крипто не купувај со картици. Провизиите се големи, особено на мали суми.
Крипто не купувај од дечки што го шиткаат со 5+ проценти провизија.

За паричници, Имај лајт мобилни верзии и побезбедни десктоп. За суми помали од 1000 долари доволни ти се мобилните.
Биткоин паричници. Мобајл, Samourai, Wassabi wallet. Десктоп, Electrum
Етереум паричници, мобајл Enjin Wallet, десктоп MyEtherWallet.

Паричниците се состојат од фраза на зборови, која под никој услов не ја запишуваш на клауд, ја чуваш како слика, или во сториџ. Листе и пенкалце и на сигурно место.

При купување на поголеми суми на крипто, не ги купувај наеднаш, туку доларите наменети за крипто, поделиги на 10, и купувај преку 2 дена. Т.е цела сума за 20тина дена. Има големи успони и падови, нема да се чувствуваш убаво ако влезеш ол ин пред голем дамп и изгубиш 30-40% во еден ден.

За купување, купувај од наши дечки, Етер можеш да купиш кај пане во било кое време, со претходна најава :)
За биткоин за суми помали од 500 долари месечно кога сакаш можеш и кај мене да се обратиш.

Поздрав и добредојде во крипто светот

BlackOuttheWoRlD

Баниран/a
10 ноември 2017
360
61
UPDATE

Еве пројдоа неколку дена па да резимирам што се дешаваше. Значи ако блокот се решава подолго време тоа не носи повеќе пари. Што побргу се решаваат блокови толку подобро. Затоа стои Pool Luck доле на сликата.

Последниве 24 часа беа катастрофа. Блокот се решаваше повеќе од 24 часа, а за него добивам 0.1 парички. Тапа. Откако го пуштив ова до денес поминаа 5 дена. За тие 5 дена имам 1.140 парички (валидни) што се некаде околу 285 денари.

13-2-2012-2.jpg

Тотално струја потрошено (без бонусот од ефтина струја во недела ме мрзи да рачунам):

Струја 5 дена = 5 х 24 = 120 х 0.68 = 81.6 денари

Заработка 1.140 биткоини = 286 денари според денешниот курс.

13-2-2012-1.jpg

Иначе моја имресија е дека биткоин ќе пропадне наскоро. Многу продавници што примаа биткоини се затворени, курсот е паднат по крахот на mtgox и изгледа неможе баш да се оправи. Ќе видиме.

Сеуште не се откажувам.
Да можеш,но ти требаат повеќе машини или графички,поисплатливо ќе ти биде
Eth да копаш.

n1kola18

hello world
21 мај 2018
77
21
Април беше 4000$+.
За копање не читај ништо од 2018 наназад. Биткоин се копа само со специјализирани машини. Најефтино најдостапно ти е моментално с9и на Битмејн. Се наоѓа кај нас за 300-500евра. Моментално 60-40% е соодносот Струја/Профит. Тежината на копање е највисока што некад била досега, а и плус, ќе се накачува од септември со излегувањето на с17 од битмејн. Копаат сооднос 1 наспроти 4. Значи не ти треба копање. + Од нареден мај се намалува и наградата БТЦ на блок за половина.

Ако си почетник и имаш некое прашање информација можам да ти помогнам. Пиши ПП.
Крипто не купувај со картици. Провизиите се големи, особено на мали суми.
Крипто не купувај од дечки што го шиткаат со 5+ проценти провизија.

За паричници, Имај лајт мобилни верзии и побезбедни десктоп. За суми помали од 1000 долари доволни ти се мобилните.
Биткоин паричници. Мобајл, Samourai, Wassabi wallet. Десктоп, Electrum
Етереум паричници, мобајл Enjin Wallet, десктоп MyEtherWallet.

Паричниците се состојат од фраза на зборови, која под никој услов не ја запишуваш на клауд, ја чуваш како слика, или во сториџ. Листе и пенкалце и на сигурно место.

При купување на поголеми суми на крипто, не ги купувај наеднаш, туку доларите наменети за крипто, поделиги на 10, и купувај преку 2 дена. Т.е цела сума за 20тина дена. Има големи успони и падови, нема да се чувствуваш убаво ако влезеш ол ин пред голем дамп и изгубиш 30-40% во еден ден.

За купување, купувај од наши дечки, Етер можеш да купиш кај пане во било кое време, со претходна најава :)
За биткоин за суми помали од 500 долари месечно кога сакаш можеш и кај мене да се обратиш.

Поздрав и добредојде во крипто светот
И уште нешто.. кој wallet нуди можност за подигнување на парите преку paypal?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.485
7.752
Скопје
www.facebook.com
Иначе моја имресија е дека биткоин ќе пропадне наскоро. Многу продавници што примаа биткоини се затворени, курсот е паднат по крахот на mtgox и изгледа неможе баш да се оправи. Ќе видиме.

Сеуште не се откажувам.
@ARMac Спаваш ли мирно :D:rolleyes:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно