За месинџер на миуи 9 само батери оптимизатион офф и закључи во рам. На 10ка е како треба барем на тие што сум видел телефони. Несакам да користам анофишл кастм ромови на телефон кој ми е битен секојдневно, пошто сум го јадел 2-3 пати порано на други телефони. На бекап телефон си играм и јас.Кај мене е истото со месенџер на MIUI. Користам Google Experience ROM и немам проблем со ни една нотификација.
Офишал е PixelExperience ромот. Пробани се сите опции, не сака да работи, којзнае шо му беше. На миуи 8 и 9.2 нема мака. Користам Mi5.За месинџер на миуи 9 само батери оптимизатион офф и закључи во рам. На 10ка е како треба барем на тие што сум видел телефони. Несакам да користам анофишл кастм ромови на телефон кој ми е битен секојдневно, пошто сум го јадел 2-3 пати порано на други телефони. На бекап телефон си играм и јас.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Ништо надвор од фабрика не е офишлОфишал е PixelExperience ромот. Пробани се сите опции, не сака да работи, којзнае шо му беше. На миуи 8 и 9.2 нема мака. Користам Mi5.
. Дури ни ЕУ ромот кој го обожавам, и е едини кој го ставам, поради тоа што уствари е само ЕУ подешавање и зачистен од кинезарија. На стабилна.Ништо надвор од фабрика не е офишл. Дури ни ЕУ ромот кој го обожавам, и е едини кој го ставам, поради тоа што уствари е само ЕУ подешавање и зачистен од кинезарија.
Бтв, ти на 10ка имаше проблем? На стабилна или бета?
Не сум имал таква з** на 10ка ама можно е ете кај ми 5.На стабилна.
Не е баг, креаторот на темата A-то во Aliexpress го има напишано со македонска поддршка а останатите букви со англискасекогаш кога ке ја барам темата за aliexpress све друго ми излегува освен темата што е отворена за али не ја отвара, кога ке ја најдам во дискусија темата, ја копирам ја пастирам во барање само таа ми излегува.
Не е баг, креаторот на темата A-то во Aliexpress го има напишано со македонска поддршка а останатите букви со англиска
И јас сум ја барал 5-6 пати со тешкотии ама не сум размислувал зошто не може да ја најде.
Сега вака друг кога го постави прашањето, одма ми текна шо е, ццц.
Сменето е А во латиницаСега треба да е подобро.
ВИП е приблемот. Влези у АПН подесувања на Телефонот и у ВИП профулот за интернет избриши прокси има таму и се ќе ти работи.Na mobilen preku sim internet na vip so google chrome prebaruvac ne saka da se vleze na forumov. Moram preku wifi da se prikacuvam od telefonot za da vlezam tuka. Sto bi mozelo da e problemot ? Inaku od pc si funkcionira dobro.
Fala ti. Na ovoj nacin uspea.ВИП е приблемот. Влези у АПН подесувања на Телефонот и у ВИП профулот за интернет избриши прокси има таму и се ќе ти работи.
Вака да ти е![]()
ВИП е приблемот. Влези у АПН подесувања на Телефонот и у ВИП профулот за интернет избриши прокси има таму и се ќе ти работи.
Вака да ти е![]()
Истиот проблем, од пред два дена преку мобилен интернет нема пристап само до форумот. Се останато отвара. Немам менувано сим ништо. Во секој случај ова со проксито помогна.ВИП е приблемот. Влези у АПН подесувања на Телефонот и у ВИП профулот за интернет избриши прокси има таму и се ќе ти работи.
Вака да ти е![]()
Така е по дефолт. Ако напишеш нешто аутоматик ти ја става у надгледувани.Во последно време ми се појавуваат надгледувани теми иако не сум ги одбрал да ги надгледувам, ми се чини дека се тоа теми во кои имам учество во дискусија!
Кај мене оддамна. Мислам имаше у сетингс некаде се местеше.Не е било до сега така, од кога е така под дефолт?
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден