Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Багови

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Кај мене е истото со месенџер на MIUI. Користам Google Experience ROM и немам проблем со ни една нотификација.
За месинџер на миуи 9 само батери оптимизатион офф и закључи во рам. На 10ка е како треба барем на тие што сум видел телефони. Несакам да користам анофишл кастм ромови на телефон кој ми е битен секојдневно, пошто сум го јадел 2-3 пати порано на други телефони. На бекап телефон си играм и јас.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.770
4.489
Неготино
За месинџер на миуи 9 само батери оптимизатион офф и закључи во рам. На 10ка е како треба барем на тие што сум видел телефони. Несакам да користам анофишл кастм ромови на телефон кој ми е битен секојдневно, пошто сум го јадел 2-3 пати порано на други телефони. На бекап телефон си играм и јас.

Офишал е PixelExperience ромот. Пробани се сите опции, не сака да работи, којзнае шо му беше. На миуи 8 и 9.2 нема мака. Користам Mi5.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Офишал е PixelExperience ромот. Пробани се сите опции, не сака да работи, којзнае шо му беше. На миуи 8 и 9.2 нема мака. Користам Mi5.
Ништо надвор од фабрика не е офишл . Дури ни ЕУ ромот кој го обожавам, и е едини кој го ставам, поради тоа што уствари е само ЕУ подешавање и зачистен од кинезарија.
Бтв, ти на 10ка имаше проблем? На стабилна или бета?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.770
4.489
Неготино
Ништо надвор од фабрика не е офишл . Дури ни ЕУ ромот кој го обожавам, и е едини кој го ставам, поради тоа што уствари е само ЕУ подешавање и зачистен од кинезарија.
Бтв, ти на 10ка имаше проблем? На стабилна или бета?

На стабилна.

9 август 2018
1.172
477
Секогаш кога ќе пратам било каква слика,знае некогаш да ми ја изротира што мене ме нервира.
Ако се отвори во Open New Tab,ја отвара без проблем како што треба.
Само тоа што ми ги ротира без причина,за другото си е океј.
Истото важи и за screenshot слики.
Решение???

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
секогаш кога ке ја барам темата за aliexpress све друго ми излегува освен темата што е отворена за али не ја отвара, кога ке ја најдам во дискусија темата, ја копирам ја пастирам во барање само таа ми излегува.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
секогаш кога ке ја барам темата за aliexpress све друго ми излегува освен темата што е отворена за али не ја отвара, кога ке ја најдам во дискусија темата, ја копирам ја пастирам во барање само таа ми излегува.
Не е баг, креаторот на темата A-то во Aliexpress го има напишано со македонска поддршка а останатите букви со англиска :D

И јас сум ја барал 5-6 пати со тешкотии ама не сум размислувал зошто не може да ја најде.
Сега вака друг кога го постави прашањето, одма ми текна шо е, ццц.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.062
14.154
Не е баг, креаторот на темата A-то во Aliexpress го има напишано со македонска поддршка а останатите букви со англиска :D

И јас сум ја барал 5-6 пати со тешкотии ама не сум размислувал зошто не може да ја најде.
Сега вака друг кога го постави прашањето, одма ми текна шо е, ццц.

Сменето е А во латиница :) Сега треба да е подобро.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Сменето е А во латиница :) Сега треба да е подобро.

Да сега е во ред фала ти, друго ако некоја тема одреден период не е активна па некој напише нешто и кога одам на таа тема пошто пред тоа сум ја читал зошто ме врака од страна 1 а не од таму каде што сум завршил со читање, истиот проблем го има и форумот кајагана и тука?

• ми се допаѓа
Реакции: D

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.479
7.743
Скопје
www.facebook.com
Na mobilen preku sim internet na vip so google chrome prebaruvac ne saka da se vleze na forumov. Moram preku wifi da se prikacuvam od telefonot za da vlezam tuka. Sto bi mozelo da e problemot ? Inaku od pc si funkcionira dobro.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Na mobilen preku sim internet na vip so google chrome prebaruvac ne saka da se vleze na forumov. Moram preku wifi da se prikacuvam od telefonot za da vlezam tuka. Sto bi mozelo da e problemot ? Inaku od pc si funkcionira dobro.
ВИП е приблемот. Влези у АПН подесувања на Телефонот и у ВИП профулот за интернет избриши прокси има таму и се ќе ти работи.
Вака да ти е
2036b95e8a141151f1907a2c29cc2148.jpg

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.479
7.743
Скопје
www.facebook.com
ВИП е приблемот. Влези у АПН подесувања на Телефонот и у ВИП профулот за интернет избриши прокси има таму и се ќе ти работи.
Вака да ти е

Fala ti. Na ovoj nacin uspea.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.640
Вака да ти е

На истиот овој начин се средува и проблемот со плаќање преку NLB Mpay апликацијата.
Дури не го тргнеш проксито од АПН - не можеш да платеш со мобилната апликација.
Таа вредност во прокси делот автоматски се става таму кога ќе ја ставиш СИМ картичката.

stormce

hello world
8 февруари 2018
104
56
Вака да ти е

Истиот проблем, од пред два дена преку мобилен интернет нема пристап само до форумот. Се останато отвара. Немам менувано сим ништо. Во секој случај ова со проксито помогна.

Sent from my SM-J530F using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Во последно време ми се појавуваат надгледувани теми иако не сум ги одбрал да ги надгледувам, ми се чини дека се тоа теми во кои имам учество во дискусија!

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Во последно време ми се појавуваат надгледувани теми иако не сум ги одбрал да ги надгледувам, ми се чини дека се тоа теми во кои имам учество во дискусија!
Така е по дефолт. Ако напишеш нешто аутоматик ти ја става у надгледувани.

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Но ниту сум местел ниту сум подесувал нешто во сетирања.
Еве баш да видам дали оваа тема ќе ми ја смести во „надгледувани“.

А да, уште нешто.
Во табот „Надгледувани теми“ не ми појавува ништо, а сепак ми се појавуваат теми кој што ми се означени како надгледувани.

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Можно е да е од tapatalk, мада одамна пишувам од апликација.
Ајде баш ќе внимавам што и како ќе биде ако одговорам од апликација.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.894
roka.mk
До апликација е.
По дифолт на форум не е сетирано да ги надгледуваш темите после постирање во истите. Ова можете да си го чекирате по желба, доколку сакате.

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Вероватно е до тоа, изгледа има некои измени во поновите верзии на Tapatalk.
Баш ќе внимавам во наредните денови што пишувам преку tapatalk и дали баш тие ќе ги стави во надгледувани.
tnx

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно