Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Apple Cash тешко да дојде но Tap to pay има шанси, Хрватска, Грција и уште неколку држави добија во мај
Ова НЛБ го нуди како нивен продукт, на неколку места веќе имам платено. Нивниот уред служи како ПОС терминал.

Ervo

hello world
7 септември 2008
364
651
  • Halkbank во моментов има Apple Pay поддршка само за Mastercard World Contactless или VISA Travel кредитна картичка, за другите за брзо.
  • Ако не можете да ја додадете вашата VISA картичка од НЛБ, тоа значи највеорјатно сте имале многу неуспешни обиди, за максимум 24 часа треба да се ресетира state-от па тогаш дури ќе биде успешно.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.732
3.877
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Сега најдобро е маркетине да резервираат специјална каса само за apple pay корисници :))))

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283
  • Halkbank во моментов има Apple Pay поддршка само за Mastercard World Contactless или VISA Travel кредитна картичка, за другите за брзо.
  • Ако не можете да ја додадете вашата VISA картичка од НЛБ, тоа значи највеорјатно сте имале многу неуспешни обиди, за максимум 24 часа треба да се ресетира state-от па тогаш дури ќе биде успешно.
Не знам од каде ти е информацијава ама погоре прикачив скрин што ми вратија од Халкбанк некако огромна е разликата од сега до следен квартал… патем, не можам да испробам бидејќи сум со Visa Дебитна

Ervo

hello world
7 септември 2008
364
651
Не знам од каде ти е информацијава ама погоре прикачив скрин што ми вратија од Халкбанк некако огромна е разликата од сега до следен квартал… патем, не можам да испробам бидејќи сум со Visa Дебитна

Најискрено мислам дека од поддршка немаат прецизна информација, како што повеќето во НЛБ не знаеа за денешниот Go Live.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Prva impresija: mnogu pobrzo plakanje sporedeno so karticka, odma se procesirase i se odobri.

Isto taka i za podignuvaje od bankomat, samo dobliziv Watch i za nekolku milisekundi se otvarase menito, so karticka trebase 1-3s da drzis karticka do citacot.

7 март 2014
1.294
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Па добро.. не каснат мн едно 3-4 години.

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
хмм интересно. Мастеркард дебитна и кредитна обична не работат yet. Ама штом некои картици работат, можеби и деновиве да пуштат и за останатите. hopefully

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Дали ви ги прикажува трансакциите во Wallet? Кај мене на VISA не покажува, кај другар на Mastercard покажува.џџ

peero

read-only
3 април 2016
39
83
Дали ви ги прикажува трансакциите во Wallet? Кај мене на VISA не покажува, кај другар на Mastercard покажува.џџ
Имам и виза и мастер. На мастер покажува и има копче Show Updates и стигаат нотификации од wallet, на виза го нема копчето и нема подесувања за известувања.

krema

OG
24 јуни 2009
15.724
15.817
youtu.be
Имам и виза и мастер. На мастер покажува и има копче Show Updates и стигаат нотификации од wallet, на виза го нема копчето и нема подесувања за известувања.
Исто
Ај проверете за Мастеркард, за Виза вака во сетингс
Исто

peero

read-only
3 април 2016
39
83
Оффтопик Што картичка е ова? Или е за вработени во НЛБ?
Виза дебит за вработени во банката и за физички лица кои имаат пакет за лично банкарство.
Нема никаков бенефит во сооредба со обичната виза дебит освен што ти е карта за брзо завршување работа без чекање ред на шалтер во било која експозитура и дополнителни попусти во одредени продавници.

• ми се допаѓа
Реакции: Viko

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно