moongose
poweruser
- 19 јули 2013
- 4.407
- 5.560
Тоа е ситуацијата и со сите останати мани. Сите ги знаат, ама ги кријат да не излезе произодот на лош глас.. ама требаше да се спомне, за и он да си провери.
Вака испаѓа дека сите сте знаеле и ќутеле.
Тоа е ситуацијата и со сите останати мани. Сите ги знаат, ама ги кријат да не излезе произодот на лош глас.. ама требаше да се спомне, за и он да си провери.
You have been served.
Aliexpress.com : Buy For MFi iPhone Cable 2m 1m iOS10.1,Ugreen 2.1A Fast Mobile Phone Lightning to USB Charger Data Cable for iPhone 6 iPad Air iPod from Reliable cable for suppliers on UGREEN Official Flagship Store
Многу од форумот ќе ти потврдат какво квалитетно производство имаат UGREEN, еден од нив сум и јас.
Дали ќе ги дисквалифицираш и нив, најдобриот Кинески стор за кабли на Алиекспрес што е MFI сертифициран со 4.9 оценка од 19К порачки?
Мавни еден search во ПДФто за Ugreen Group Limited, и ѕирни колку тоа Кинези се излистани во овој документ од Епл.
https://mfi.apple.com/MFiWeb/Authorized MFi Manufacturing Licensees.pdf
За крај, не заборавај дека позади секој Ајфон пишува Маде ин Чајна.
малце педерски испадна ова со батеријата.. никој не го спомна ниту го предупреди челнот да внимава при купување кога најави дека ќе купува.
Неверувам дека продавачот намерно подвалил.. ама требаше да се спомне, за и он да си провери.
абе овде војна избива околу која и каква конфигурација (или што и да е) да се купи, се иде до штрафчињата на куќиштето какви биле... по 20 страни коментари со предлози и идеи.... дури и банирања има за острината на „предлозите“..
Тој пост од некогаш и негде не е оправдување. Ако е така на секоја тема со предлог за нова конфигурација треба да е штама, и откако членот ќе купи нешто сите да му се смеат и му праќаат линкови од праисторијата како некогаш спомнале нешто.
Во конкретниов случај не се работи за некој што нема поима, ама сепак.. требаше да се нагласи.
Замисли после сите фалби за MI, си купиш еден, и на првиот проблем ти ја посочат темата на која на 144325 страна има нешто спомнато, а ти не си го прочитал.
Да не спомнувам за пожртвуваноста на конкретниот член околу помагањето и советите при купување.
Ако има различно мислење не треба да се мрази.
Освен тоа никој не посочи ниту една работа која членот би требало да ја проба на својот уред за поголема сатисфакција од уредот.. само одбрана на компанијата која произвела уред кој очигледно има маана. После сите фалења на уредот.. кажете му ... што е тоа доброто што треба да го искуси во споредба со другите уреди.
Јас кога би купувал уред би очекувал ваква комуникација.... на ваков форум.
се очекува да се има нормална комуникација, а не да го напаѓаат со она: горен, пален, којзнае како е чуван, вас само ви се причинува, измислувате гејтови ... на тоа се мислеше углавно. за уред со кој сум имал искуство, ова важи општо, некој кога же праша, си давам искуство мое лично прво, после од луѓе шо го имале. едноставно е.Ако постов го даваш како некое извинување за твојата претерана реакција дека никој никогаш не спомнал ништо - макар и во ваква алиби форма - ок е се прифаќа.
На крајот на краиштата, освен во таа тема, има и ЦЕЛА ТЕМА отворено за проблемот со батериите и нивниот recall од страна на Apple. Проблемов е добро познат и широко дискутиран и овде и по цел свет, не знам што повеќе очекуваш?
За секој случај направив фактори рисет, - setup as new. Не ќе да е тоа ама да се проба.
На која верзија на iOS ти е уредот?
Apple Says iOS 10.2.1 Has Drastically Reduced Unexpected iPhone Shutdowns
А и читајќи ја темава многу е чудно понашањето на телефонот пошто кај претходниот сопственик немало таков проблем, а сега да.
му напрај DFU како шо ти предложија ? ме интересира искрено дали e тоа проблемот со батеријата10.2.1 имам - и имав кога се случуваше проблемот.
10.2.1 имам - и имав кога се случуваше проблемот.
Ако постов го даваш како некое извинување за твојата претерана реакција дека никој никогаш не спомнал ништо - макар и во ваква алиби форма - ок е се прифаќа.
На крајот на краиштата, освен во таа тема, има и ЦЕЛА ТЕМА отворено за проблемот со батериите и нивниот recall од страна на Apple. Проблемов е добро познат и широко дискутиран и овде и по цел свет, не знам што повеќе очекуваш?
Јас со iPhone 7 бев на Маврово 6 дена и беше доста ладно температурите нон-стоп во минус и немав никаков проблем. Исто и девојка ми она има 6с.
Од друга страна другар со 5С и друг со 6ка имаат проблем и им се гаси редовно телефонот на ладно, ама некако како да се помирени со тоа не се замараат уопште.
Јас како што знам одамна е познато дека Ајфоните го имаат овој проблем, сум слушал од доста луѓе дека им се гасат телефоните, ама пак ќе кажам како да не се замараат воопшто, битно имаат Епл.
Инаку по подолго користење (скоро месец дена) на iPhone 7 можам да кажам дека сум задоволен. Телефонот работи побрзо од С7 Еџ како што кажав и претходно, меѓутоа искрено бар јас се сретнувам со повеќе багови на iOS отколку на Андроид.
Го земав телефонот со 10.2.1 и не знам дали е направена чиста инсталација на истиот или не.
Баговите кои што сум ги сретнал се:
-Ми пишува некој на Facebook и кога го отворам разговорот нема ништо, односно стои како празен разговор. За да се среди морам да ја изгасам скроз апликацијата од multitasking и повторно да ја вклучам. Пробав со реинсталација на Messenger меѓутоа проблемот не се реши.
-Ми паѓа Mail апликацијата и страшно ме нервира. Не е толку чест проблемот, но ми се има десено 10-тина пати. Еднаш ми се деси во сред пишување на долг e-mail и истиот не се сочува во drafts, туку морав да го пишувам од ново
-При звонење на телефонот 4-5 пати ми се случи рингтонот да збрлави и да се пушта цело време од почеток на секоја секунда. Катастрофа звучи
-Не ми стигаат некогаш нотификациите на Viber
-Камерата ми замрзна еднаш до сега, така да претпоставувам дека овој проблем е сведен на минимум
Отприлика тоа се некои багови што ги најдов, не сум пробал да го сетирам телефонот преку DFU од ново, можеби ќе се среди. Искрено вакви багови не сум имал на Андроид со С7 Еџ-от. Ова се работи кои што се користат секојдневно.
Сепак како што кажав од телефонот сум генерално задоволен. Си има и позитивни и негативни страни, но според мене воопшто не е драстична разликата во работата како што се збори помеѓу iOS и Андроид. Барем тоа е моето искуство.
Не ми е намерата со постот повторно да се поттикнат истите кавги и муабети, доколку некој ги сретнал овие проблеми и знае како да ги реши нека ми пише.
Како и да е сега за сега не планирам да го сменам телефонот, во план ми е да почекам до излегувањето на С8, па може тогаш да се смени.
ЕДИТ: И многу ефтин трик им се дупчињата доле лево за звучник, кога звучник воопшто нема. Страшно глуп потег според мене.
Од баговите што ги наведе горе само последниот е валиден. Другите не ги имам искусено од 2007 г.
Најверојатно имаш направено restore, а restore-от да е broken.
Видете на youtube туториал за DFU Restore и направете го, не боли.![]()
Испуштив од пост-от дека не си првиот корисник на телефонот. Правиш бекап преку ајтјунс, правиш DFU и после тоа restore from itunes backup. Се ќе ти биде тука. Најдобро ќе ти биде да го направиш тоа одкако ке излезе update 10.3 официјално.Валиден ? Ако ти го немаш багот не значи дека истиот не е валиден, ниту тоа што јас го имам го прави глобален. Баговите се присутни кај мене, тоа не ги прави невалидни.
За DFU реков незнам дали му направил претходниот корисник, јас немам направено и моментално немам време за сетирање на сите работи од почеток бидејќи користам доста услуги, па затоа и прашувам ако некој го искусил да напише како да се решат. Кога ќе имам можности тогаш и Restore![]()
Kaj мене само виберот нотификации знаат да каснат другово ништо.Баговите кои што сум ги сретнал се:
-Ми пишува некој на Facebook и кога го отворам разговорот нема ништо, односно стои како празен разговор. За да се среди морам да ја изгасам скроз апликацијата од multitasking и повторно да ја вклучам. Пробав со реинсталација на Messenger меѓутоа проблемот не се реши.
-Ми паѓа Mail апликацијата и страшно ме нервира. Не е толку чест проблемот, но ми се има десено 10-тина пати. Еднаш ми се деси во сред пишување на долг e-mail и истиот не се сочува во drafts, туку морав да го пишувам од ново
-При звонење на телефонот 4-5 пати ми се случи рингтонот да збрлави и да се пушта цело време од почеток на секоја секунда. Катастрофа звучи
-Камерата ми замрзна еднаш до сега, така да претпоставувам дека овој проблем е сведен на минимум
Од баговите што ги наведе горе само последниот е валиден. Другите не ги имам искусено од 2007 г.
Најверојатно имаш направено restore, а restore-от да е broken.
Видете на youtube туториал за DFU Restore и направете го, не боли.![]()
Болдираните и јас сум ги искусил. Она со камерата е многу ретко ама баш кога ти треба најмногу тогаш замрзнуваЈас со iPhone 7 бев на Маврово 6 дена и беше доста ладно температурите нон-стоп во минус и немав никаков проблем. Исто и девојка ми она има 6с.
Од друга страна другар со 5С и друг со 6ка имаат проблем и им се гаси редовно телефонот на ладно, ама некако како да се помирени со тоа не се замараат уопште.
Јас како што знам одамна е познато дека Ајфоните го имаат овој проблем, сум слушал од доста луѓе дека им се гасат телефоните, ама пак ќе кажам како да не се замараат воопшто, битно имаат Епл.
Инаку по подолго користење (скоро месец дена) на iPhone 7 можам да кажам дека сум задоволен. Телефонот работи побрзо од С7 Еџ како што кажав и претходно, меѓутоа искрено бар јас се сретнувам со повеќе багови на iOS отколку на Андроид.
Го земав телефонот со 10.2.1 и не знам дали е направена чиста инсталација на истиот или не.
Баговите кои што сум ги сретнал се:
Ај добар си а?Брат не се расправај со таборот. Не ти се валидни „баговите“ и точка. Треба ко секој друг да си знаеш дека коа се купува ајфон на старо прво се прави ДФУ. Како не си го знаел тоа а се нарекуваш ајфон корисник не ми е јасно.
А и ако пак ти се дешава истото откоа ќе го пробаш тоа, тогаш си купил ајфон шо не бил пазен, или спаѓа у тие малите 0.2 проценти со проблеми со плоча или батерија шо епл ги заменуваат, али нема да ти го заменат пошо сигурно ти е истечена гаранција и...
И на крај на денот не го хејтај ајфонот, сам си си крив.
![]()
Еве го конкретно багот на Facebook.. Во групава има еден куп муабети, а си стои празен екранот се додека не ја исклучам од позадина апликацијата и го отворам муабетот повторно.
Брат не се расправај со таборот. Не ти се валидни „баговите“ и точка. Треба ко секој друг да си знаеш дека коа се купува ајфон на старо прво се прави ДФУ. Како не си го знаел тоа а се нарекуваш ајфон корисник не ми е јасно.
А и ако пак ти се дешава истото откоа ќе го пробаш тоа, тогаш си купил ајфон шо не бил пазен, или спаѓа у тие малите 0.2 проценти со проблеми со плоча или батерија шо епл ги заменуваат, али нема да ти го заменат пошо сигурно ти е истечена гаранција и...
И на крај на денот не го хејтај ајфонот, сам си си крив.
Па ова не е баг од иОС, туку е од апликацијата. Да беше системски баг, и на второто палење на апликацијата ќе беше празно. Овака со гаснење од бекграунд ја гасиш комплет. Не мора да значи дека ако на истата верзија на иОС за истиот телефон со истата верзија на Фејсбук другите немаат багови, кај тебе исто ќе нема. Разграничете системски багови и багови од апликација, без разлика дали е последна верзија од апликацијата.