crossfire_hurricane
hello world
- 20 ноември 2020
- 88
- 76
Чекај коа ќе примети дека интернет пакетите ги рекламираат во Mbps па коа нема да му е тој даунлоудот у MB, а тек аплоудот, да земе на суд да ги даде провајдерите.
Абе циркузи. Кога ќе приметиш дека А1 ти шитнал 3ГБ интернет месечно на договор за две години со телефон што го рекламираат на реклами и на улични билборди а телефонот воопшто нема 3Г! Џабе и инспекции и АЕК и све, две годинки ќе си плаќаш...Чекај коа ќе примети дека интернет пакетите ги рекламираат во Mbps па коа нема да му е тој даунлоудот у MB, а тек аплоудот, да земе на суд да ги даде провајдерите.
Нешто збунет ми делуваш, знаеш што се дискутира?Чекај коа ќе примети дека интернет пакетите ги рекламираат во Mbps па коа нема да му е тој даунлоудот у MB, а тек аплоудот, да земе на суд да ги даде провајдерите.
Имаш информација како оди процесот со Кингстон помеѓу увозник и фабрика или ова го кажа од ракав ?Причекај да го добие одговорот од пазарна инспекција.
Он може и да бара да го врати купениот производ без објаснување на причината. Ете баш така, му се кефнало, оти му дозволува законот. Прочитај го законот, даден е линкот, всушност трет пат на форумов го ставам линкот од законот и никој не го прочитал.
Него не му го заменуваат производот или не му враќаат пари заради амбалажата, а ти најди во законот што пишува за амбалажата. Не се замарај со технички карактеристики за УСБ 3.0 или 3.1 или 3.2 ген 1, исти Qr е сето тоа.
Трговците наши не сакаат да ги враќаат производите кај нивните добавувачи оти тоа им е дополнителен трошок и немаат таква ставка во договорот за купување од странство, не знаат да се занимаваат со извоз, а обврска на производителот или нивниот сервис да ги поправи, препакува, обележи дека се refurbished да назначи зошто се такви и да ги продаде за соодветна цена. Си видел јасно обележан factory refurbished прозивод во МК или си ги видел оние ситници во компјутерските продавници што се продаваат во обични, необележани најлончиња?
еве ти пример за сервисирани и препакувани прозиводи (некаде таму далеку, каде законите функционираат во корист на оние што се фаќаат за новчаник за да платат):
ново:View: https://www.youtube.com/watch?v=nXA7Gz-zsvw&ab_channel=TheEverydayDad
фабрички препакувано:View: https://www.youtube.com/watch?v=6qn3ggA_HkM&ab_channel=ScottJ.Waldron
Отишоле у неврат, и мене тоа да ми се случи би се нервирал. Ајде колку пари толку музика. Во денешно време се е направено да е бетер. Имам стикови од Али што пишат побрзо, но тоа е. Вербатим стиковите траат ли траат. Имам еден од 10 години и еден од 15. Да малце спори се ама битно се квалитетни. Имам Кингстон микро дуо 32ка што е брзо а трае веќе 4 ипол години бришано пишано милион пати. Махеров крева 60ка на големи фајлови. Земав пред некое време дт микро 64 3.1 и крш се. 100 читање, 15 пишување. Урнебес, урнебесен.Луѓе, еден тон муабет за 300 денари)))
Скроз те разбирам, и јас имав таква дешавка. Специфично напоменав дека сакам usb 3, добив брзина помала од старо pqi стикче. Главната кривица ја имаат производителите, прават стикови со usb 3, а контролерот им е тиња. Се е маркетиншки трик, секако usb 3 е компатибилно со usb 2.Луѓе , не се расправајте за стик кој вреди 290 денари, дали стварно мислите дека ке одам во пазарна да се расправам да ми сменат стик ??
Јас едноставно без изреволтиран, требаше да направам backup на linux сервер и стикот ми требаше брзо за тој ден да се направи backupot, го видов дека е 3.2 протокол и го купив заради што фајлот е голем и не сакав да го чекам два дена да се запишува . Стикот си најде своја намена сега ми е во кола приклучен на радиото имам ископирано музика на него.
Можеш да пресметаш, за пишување се(за УСБ стикови се 7-10 пати помали) за ссд се упола или помалку од пола брзина на читање. Бемчарциве знаат да подлажат некогаш. Ако крева 30ка-40ка добро е. Брзината се зголемува/подобрува со зголемување капацитет.Проблемот е што пишат read speed a не и write speed..
Не напаѓам никој ама ако ви е потребно нешто појако или еве во овој случај поголема брзина очекувајте да си платите,има причина оти едни усбиња од 64гб се 290 денари други се 5x од таа цена.пример не е исто да се земе слушалки 7.1 surround од 1500 денари и од 10.000 денари тие од 1500 денари немаат допирна точка ни па реален 7.1 surround исто и со anc не е исто од 1000 и anc од 6.000.За подоброто секогаш се плаќа иако во последно време гледано од страна на квалитет се е во дупка отидено и без разлика дали имаш дадено премиум цена немора да значи дека ќе издржи долгорочно но тоа е скроз друг муабетЛуѓе , не се расправајте за стик кој вреди 290 денари, дали стварно мислите дека ке одам во пазарна да се расправам да ми сменат стик ??
Јас едноставно без изреволтиран, требаше да направам backup на linux сервер и стикот ми требаше брзо за тој ден да се направи backupot, го видов дека е 3.2 протокол и го купив заради што фајлот е голем и не сакав да го чекам два дена да се запишува . Стикот си најде своја намена сега ми е во кола приклучен на радиото имам ископирано музика на него.
Слободно пишувај секако ќе има две страни што ќе си се испокараат на раат и на крај магично ќе испаднеш ти кривиотСе мислам да пишам за проблем со ЦД, ама да не им дојде многу материјал...
Седи си мадроСе мислам да пишам за проблем со ЦД, ама да не им дојде многу материјал...
Da no ne ocekuvaj nekoj mnogu golem popust, za najgolem del proizvodi se prodava so mnogu mala marza i zatoa popustite se maliДали во Анхоч даваат попуст ако сите компоненти за PC build ги земеш од кај нив?
Најдобро да отидеш и да прашаш на лице место . Па продавачката ќе го праша шефот па ќе се консултира дали да одобри и колку посто ...Дали во Анхоч даваат попуст ако сите компоненти за PC build ги земеш од кај нив?
san disk generalno ne mi bile 2-3mb barem vo moe iskustvo bile so brzini 30-50 na write podobro od kingston ama istovremeno i nishto posebno.Усб-ината од сандиск до 1000ден се исто така ѓубре. 2-3мб запишување, а некогаш ни толку. За поскапите не можам да кажам пошто не сум ги пробал, ама и тие ми се сомнителни.
Мемориските им се друга приказна. Дури и најевтините од 10-20евра се солидни и со реални брзини на запишување.
И ќе ти дадат попуст од 60000 на 59999.Најдобро да отидеш и да прашаш на лице место . Па продавачката ќе го праша шефот па ќе се консултира дали да одобри и колку посто ...
Воглавно има шанси![]()
Не се они Сетек па така да прават.И ќе ти дадат попуст од 60000 на 59999.
На рати кај нив само со кредитна картичка можиш, потрошувачки кредит или брз кредит…Сакам да купам нешто од 7300 денари од Анхоч но на 5-6 пати, немам кредитна картичка само дебитна, никад немам купувано на рати па не знам како работи, дали постои опција да се плаќаат рати без кредитна картичка само со сметка во банка месечно и како работи тоа? Веројатно глупо прашање ама да не почнувам нова тема за ова...
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден