Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

kirev

senior
31 мај 2010
9.046
7.722
Чекај коа ќе примети дека интернет пакетите ги рекламираат во Mbps па коа нема да му е тој даунлоудот у MB, а тек аплоудот, да земе на суд да ги даде провајдерите.
Абе циркузи. Кога ќе приметиш дека А1 ти шитнал 3ГБ интернет месечно на договор за две години со телефон што го рекламираат на реклами и на улични билборди а телефонот воопшто нема 3Г! Џабе и инспекции и АЕК и све, две годинки ќе си плаќаш...

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Чекај коа ќе примети дека интернет пакетите ги рекламираат во Mbps па коа нема да му е тој даунлоудот у MB, а тек аплоудот, да земе на суд да ги даде провајдерите.
Нешто збунет ми делуваш, знаеш што се дискутира?

Tozo8

hello world
3 декември 2016
89
268
Причекај да го добие одговорот од пазарна инспекција.
Он може и да бара да го врати купениот производ без објаснување на причината. Ете баш така, му се кефнало, оти му дозволува законот. Прочитај го законот, даден е линкот, всушност трет пат на форумов го ставам линкот од законот и никој не го прочитал.
Него не му го заменуваат производот или не му враќаат пари заради амбалажата, а ти најди во законот што пишува за амбалажата. Не се замарај со технички карактеристики за УСБ 3.0 или 3.1 или 3.2 ген 1, исти Qr е сето тоа.
Трговците наши не сакаат да ги враќаат производите кај нивните добавувачи оти тоа им е дополнителен трошок и немаат таква ставка во договорот за купување од странство, не знаат да се занимаваат со извоз, а обврска на производителот или нивниот сервис да ги поправи, препакува, обележи дека се refurbished да назначи зошто се такви и да ги продаде за соодветна цена. Си видел јасно обележан factory refurbished прозивод во МК или си ги видел оние ситници во компјутерските продавници што се продаваат во обични, необележани најлончиња?

еве ти пример за сервисирани и препакувани прозиводи (некаде таму далеку, каде законите функционираат во корист на оние што се фаќаат за новчаник за да платат):
ново:
View: https://www.youtube.com/watch?v=nXA7Gz-zsvw&ab_channel=TheEverydayDad

фабрички препакувано:
View: https://www.youtube.com/watch?v=6qn3ggA_HkM&ab_channel=ScottJ.Waldron
Имаш информација како оди процесот со Кингстон помеѓу увозник и фабрика или ова го кажа од ракав ?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.702
3.823
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Луѓе, еден тон муабет за 300 денари :))))
Еве кој сака ултра брзини нека си плати многу повеќе од 300 ден. Ете пишав и јас погоре за моето ЈуЕсБи од 500 ден. колку пари толку музика (за мене викам не за членот што се жалеше погоре)

Атачменти

• aaaa.jpg
    aaaa.jpg
    198,9 KB · Прегледи: 93

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
361
278
Луѓе, еден тон муабет за 300 денари :))))
Отишоле у неврат, и мене тоа да ми се случи би се нервирал. Ајде колку пари толку музика. Во денешно време се е направено да е бетер. Имам стикови од Али што пишат побрзо, но тоа е. Вербатим стиковите траат ли траат. Имам еден од 10 години и еден од 15. Да малце спори се ама битно се квалитетни. Имам Кингстон микро дуо 32ка што е брзо а трае веќе 4 ипол години бришано пишано милион пати. Махеров крева 60ка на големи фајлови. Земав пред некое време дт микро 64 3.1 и крш се. 100 читање, 15 пишување. Урнебес, урнебесен.

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
Луѓе , не се расправајте за стик кој вреди 290 денари, дали стварно мислите дека ке одам во пазарна да се расправам да ми сменат стик ??
Јас едноставно без изреволтиран, требаше да направам backup на linux сервер и стикот ми требаше брзо за тој ден да се направи backupot, го видов дека е 3.2 протокол и го купив заради што фајлот е голем и не сакав да го чекам два дена да се запишува . Стикот си најде своја намена сега ми е во кола приклучен на радиото имам ископирано музика на него.

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Луѓе , не се расправајте за стик кој вреди 290 денари, дали стварно мислите дека ке одам во пазарна да се расправам да ми сменат стик ??
Јас едноставно без изреволтиран, требаше да направам backup на linux сервер и стикот ми требаше брзо за тој ден да се направи backupot, го видов дека е 3.2 протокол и го купив заради што фајлот е голем и не сакав да го чекам два дена да се запишува . Стикот си најде своја намена сега ми е во кола приклучен на радиото имам ископирано музика на него.
Скроз те разбирам, и јас имав таква дешавка. Специфично напоменав дека сакам usb 3, добив брзина помала од старо pqi стикче. Главната кривица ја имаат производителите, прават стикови со usb 3, а контролерот им е тиња. Се е маркетиншки трик, секако usb 3 е компатибилно со usb 2.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.702
3.823
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Проблемот е што пишат read speed a не и write speed..

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
361
278
Проблемот е што пишат read speed a не и write speed..
Можеш да пресметаш, за пишување се(за УСБ стикови се 7-10 пати помали) за ссд се упола или помалку од пола брзина на читање. Бемчарциве знаат да подлажат некогаш. Ако крева 30ка-40ка добро е. Брзината се зголемува/подобрува со зголемување капацитет.

Последна промена:

Motiv8

read-only
11 јануари 2019
32
68
Не напаѓам никој ама ако ви е потребно нешто појако или еве во овој случај поголема брзина очекувајте да си платите,има причина оти едни усбиња од 64гб се 290 денари други се 5x од таа цена.пример не е исто да се земе слушалки 7.1 surround од 1500 денари и од 10.000 денари тие од 1500 денари немаат допирна точка ни па реален 7.1 surround исто и со anc не е исто од 1000 и anc од 6.000.За подоброто секогаш се плаќа иако во последно време гледано од страна на квалитет се е во дупка отидено и без разлика дали имаш дадено премиум цена немора да значи дека ќе издржи долгорочно но тоа е скроз друг муабет

Motiv8

read-only
11 јануари 2019
32
68
Се мислам да пишам за проблем со ЦД, ама да не им дојде многу материјал...
Слободно пишувај секако ќе има две страни што ќе си се испокараат на раат и на крај магично ќе испаднеш ти кривиот :LOL:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.702
3.823
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Дали во Анхоч даваат попуст ако сите компоненти за PC build ги земеш од кај нив?
Најдобро да отидеш и да прашаш на лице место . Па продавачката ќе го праша шефот па ќе се консултира дали да одобри и колку посто ...
Воглавно има шанси (y)

robertmk

read-only
23 јануари 2024
6
1
Усб-ината од сандиск до 1000ден се исто така ѓубре. 2-3мб запишување, а некогаш ни толку. За поскапите не можам да кажам пошто не сум ги пробал, ама и тие ми се сомнителни.
Мемориските им се друга приказна. Дури и најевтините од 10-20евра се солидни и со реални брзини на запишување.

Motiv8

read-only
11 јануари 2019
32
68
Усб-ината од сандиск до 1000ден се исто така ѓубре. 2-3мб запишување, а некогаш ни толку. За поскапите не можам да кажам пошто не сум ги пробал, ама и тие ми се сомнителни.
Мемориските им се друга приказна. Дури и најевтините од 10-20евра се солидни и со реални брзини на запишување.
san disk generalno ne mi bile 2-3mb barem vo moe iskustvo bile so brzini 30-50 na write podobro od kingston ama istovremeno i nishto posebno.

batka23

hello world
16 септември 2022
96
103
Најдобро да отидеш и да прашаш на лице место . Па продавачката ќе го праша шефот па ќе се консултира дали да одобри и колку посто ...
Воглавно има шанси (y)
И ќе ти дадат попуст од 60000 на 59999.

• лол
Реакции: thrw

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Сакам да купам нешто од 7300 денари од Анхоч но на 5-6 пати, немам кредитна картичка само дебитна, никад немам купувано на рати па не знам како работи, дали постои опција да се плаќаат рати без кредитна картичка само со сметка во банка месечно и како работи тоа? Веројатно глупо прашање ама да не почнувам нова тема за ова...

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Сакам да купам нешто од 7300 денари од Анхоч но на 5-6 пати, немам кредитна картичка само дебитна, никад немам купувано на рати па не знам како работи, дали постои опција да се плаќаат рати без кредитна картичка само со сметка во банка месечно и како работи тоа? Веројатно глупо прашање ама да не почнувам нова тема за ова...
На рати кај нив само со кредитна картичка можиш, потрошувачки кредит или брз кредит…

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно