Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Anhoch

Статус
Затворена за нови мислења.

Trixx

hello world
16 јануари 2011
118
128
Вработените немаат некоја голема улога во успешноста на фирмата
Не се слагам. Во секоја фирма вработените играат голема улога. Конкретно во Анхоч имаат добри вработени, обучени, љубезни, така да не беа такви сигурно немаше да биде исто. Точно дека некој од горе налага правила како ќе се работи, ама вработените се исто толку важни.
Нели имаше некој на форумов што работи таму ? Ете нека каже како се вработил па да ги расчисти дилемите. Не ми се верува да вработуваат партиски или со врски, оти да е така нема да трошат време да даваат огласи и џабе да дигаат прашина па и одозгоре да се распрашуваат по телефон како што викате, а и сигурно немаше да им бидат вработените добри да беа примани така.

Spamalot

lurker
13 јуни 2011
943
308
Не се слагам. Во секоја фирма вработените играат голема улога. Конкретно во Анхоч имаат добри вработени, обучени, љубезни, така да не беа такви сигурно немаше да биде исто. Точно дека некој од горе налага правила како ќе се работи, ама вработените се исто толку важни.
Нели имаше некој на форумов што работи таму ? Ете нека каже како се вработил па да ги расчисти дилемите. Не ми се верува да вработуваат партиски или со врски, оти да е така нема да трошат време да даваат огласи и џабе да дигаат прашина па и одозгоре да се распрашуваат по телефон како што викате, а и сигурно немаше да им бидат вработените добри да беа примани така.

ne se soglasuvam, sum imal nedorazbiranja so vraboteni vo anhoch kako i sekade generalno, ne se ni podobri ni polosi, makedonski mentalitet sepak, sekoja cest za isklucoci koi isto sekade gi ima, duri i vo set :D

hebocig

lurker
7 јануари 2010
653
143
Законот така налага, мора оглас.

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.245
675
Мој другар кој не е симпатизер на владеачката партија беше примен во Анхоч пред година дена. Значи не е партиски.

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Јас кога и да сум отишол во анхоч, секогаш биле ултра љубезни кон мене, и ниту најмалце дрскост немало од нивна страна ( Анхоч - ГТЦ), така да би ги пофалил максимално во тој сегмент.
Иначе во врска со вработувањата, другарче кое има солидни познавања од компјутери беше на интервју таму пред нешто повеќе од половина година, и ми кажа дека било ултра тешко, односно дека не биле 5-6 прашања туку мнооогу прашања кои само ептен напреден и стручен човек може да ги знае. Ептен тешко интервју. Додека ист еден мој познаник, а негов добар другар, после неколку интервјуа успеа да се вработи во Анхоч, без врски како што знам, бидејќи човекот стварно имал огромно знаење за компјутери. Така да, вас што ве бива... конкурирајте нонстоп, мислам дека и на вас ќе ви се потрефи среќата кога тогаш. :) Пошто ако конкурирале пример барем 10 топ момци со одлични знаења, сигурно го одбрале оној кој изгледа најрепрезентативно, фино, културно и смирено, пошто реално има и тоа огромна улога, не е само знаењето во прашање. :)

Vampo

hello world
24 октомври 2010
366
257
Дефинитивно не се вработува партиски нити преку врски. Јас ги поминав сите тестови, обуки и слично и на последното интервју ми рече директорот дека сум преквалификуван за работното место и ме одбија, примија дечко со ССС и една цура што беше 1ва година факс..

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
Дефинитивно не се вработува партиски нити преку врски. Јас ги поминав сите тестови, обуки и слично и на последното интервју ми рече директорот дека сум преквалификуван за работното место и ме одбија, примија дечко со ССС и една цура што беше 1ва година факс..

Ова заебанција е или..? :)
Одиш на тестови, обуки, интервјуа, губиш време курци палци за на крај да ти кажат дека си ПРЕКВАЛИФИКУВАН.

Spamalot

lurker
13 јуни 2011
943
308
Одиш на тестови, обуки, интервјуа, губиш време курци палци за на крај да ти кажат дека си ПРЕКВАЛИФИКУВАН.

na 3 interview idev vo makpetrol pred da mi kazat deka sum prekfalifikuvan i moze da im izbegam po 2 godini lol, sakale da obucat nekoj za dolgi godini

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.490
5.608
na 3 interview idev vo makpetrol pred da mi kazat deka sum prekfalifikuvan i moze da im izbegam po 2 godini lol, sakale da obucat nekoj za dolgi godini
Многу непрофесионално е тоа. Преквалификуваноста они можат да ја видат од самото цв, нема потреба да малтретираат луѓе за џабе.
А као демек тој што ќе го обучат нема да може да им избега за 2 години, сваштарии

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Се плаши менаџерот да не му го земиш местото за две години, или помалку... :)

Vampo

hello world
24 октомври 2010
366
257
Јебига, ваљда јас бев жртвено јагне за да им текне дека не им треба човек со факултет. Така да, ако аплицирате за во продавница или сервисер, и си викаш леј звер сум Електро иам и слично, нема да ви успее. Сите по продавниците се ССС.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Овој пост апсолутно потврдува дека вработуваат само со врски или партиски, иако почнува со "дефинитивно не се вработува партиски ниту преку врски"!!!
Останатиот дел од постот е контрадикторен со првиот.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Па јас и така го сфатив постот, со иронија...дека баш со пријатели вработуваат...

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492

Не е никаква заебанција.
Истото ми се случи и мене многу одамна во една друга огромна компанија, каде што конкурирав за работно место сервисер, и имав уште еден испит до дипломирање.
Влегов во втор круг, но на крај не ме примија. На вториот разговор ме прашаа зошто конкурирам за работно место на кое се бара ССС, а јас сум со малтене факултетска диплома.
При тоа ми објаснија дека на ова работно место нема напредување, односно можеш да напредуваш но само за истото работно место со надоградба на заење, а бидејки јас ке сум бил дипломиран, можеби ке сум сакал повисока функција од сервисер, пример раководител на сервис или слично, а тоа било невозможно. Интересно.
И на крај ми испратија мејл дека ке ме имале во базата и доколку им бил потребен човек од мојот профил, ке ме контактирале.
И на крај испадна, фала им што не ме примија.
Стварно ке останев на тоа ниво, немаше да сум сега онаму кај што сум :)

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Јас пред една година и кусур пратив сиви за работа,немаше никаков оглас за вработување во анхоч,пратив на сет,амц,техно маркет,на што све не,ми се јавија послем 2 недели од анхоч а веќе почнав да работам,иако сон ми беше да работам во некој од салоните на анхоч или сервисер,ми направија тестирање и намерно не го прекинав тестот и не кажав дека веќе сум се вработил,за баш да видам дали би ме викнале на работа,сите прашање ги одговорив најбрзо што можев,и девојката која ми го правеше интервјуто беше зачудена.Ми рекоа дека ке ме известат бидејќи имало повише кандидати,послем 2 дена ми се јави да почнам во еден од салоните на анхоч,но веќе како што кажав се вработив во влада на Р.М,и очекував да ме отера девојката по телефон у пм,но ништо од тоа :D,ми се заблагодари ми посака среќа и тоа беше тоа :D

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.822
12.877
Skopje
wemaxa.com
Имате интернет и пристап до 7,000,000,000 луѓе на светов, вие сте се фатиле локално да тепате време, па апликации, па молење..јој.

Да праќавте по 10 мејла на ден до странски фирми и да нудевте услуги од типот поддршка, аудио транскрипција, датабази внес и сл. па ќе најдевте нешто барем 2 пати повеќе платено од било кој анхоч или слична фирма. Али тоа е. Визија, мозок и верба во себе треба за такво нешто.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Интересна тема иако е малце избегана од контексот, сепак сакам да одговорам.
1. Многу битна работа, пошто прочитав секакви шпекулации за вработувањето во Анхоч, Јас тврдам дека кај газдата на Анхоч не постојат вработување со врски и партиски линии, тоа ми го имаат потврдено луге кој се роднински или пријателски блиски до него.

Пред 2 години исто така поднесов CV во Анхоч, ме контактираа и веднаш отидов на интервју. Интервјуто го водеше газдата на Анхоч, да не го именувам повеќето го знаат. За човекот имам големо мислење и исто така и почит, ми ги имаат раскажувано неговите почетоци и како напредувал, секоја чест нема утка, фирмата ја води максимално добро, но имам една примедба. иако не бев вработен поради мојот лош тест по англиски, сепак си направивме мн убав разговор кој траеше повеќе од 1 час, и бев убеден дека потоа ке ми се јави да ме вработи, кое за жал не се случи сепак беше пријатно изненаден од мене исто така и јас од него. Лично и без тронка срам го прашав, зашто повеќето од вработените се жени, кој се помалце едуцирани во областа на хардверот од машките, добив изненадувачки одговор, затоа што они биле повеќе привлечни за муштеријата да купи од нив производ. Оваа реченице тотално ме шокираше и ке ја памтам долго време, што според мене е најголема глупост.

Она што ми се случило на времето во салоните нивни било заштрашувачко за фирма од таков калибар. Пред 3-4 години кога требаше да купам лап топ за мој близок, барав стрикно да биде со 2 места за хард диск, за да може да има примарен ssd и втор тврд обичен диск. Кога го прашав вработениот дали има нешто такво да ми понуди, ми рече дека секој лап топ може тоа, и ми врти слика од google images отворен делл лап топ со слободен слот за режач, јас го поправив и му реков дека тоа место е за режач, се сврте и ми рече, епа незнам. Во друга прилика мој другар бараше Dell Монитор, тогаш Aнхоч сеуште немаше увоз на Dell монитори, кога ја прашавме една од вработените дали имаат Dell монитор ни беше одговорено дека Dell не произведуваат монитори.

Се ова му го пренесов на нивниот газда, он ми кажа дека сите прават грешки и грешат што и јас се согласувам, но сепак мислам дека доколку јас би имал своја фирма од калибарот на Анхоч и другите, ваквите грешки треба да се сведат на минимум и да се внимава што кадар се вработува.

Како што знам почетна плата во Анхоч е 12.000 со можност за максимум да стигнеш до 15.000. Сите оние постари вработени кој беа си напуштија, јас знам 4-5 луге кој дел си отидоа самоволно а други беа присилно избркани, не навлагам кој што правел и кој грешел, но сепак тоа ми дава сомнеж деке нешто не чини.

Да напоменам дека има еден член кој е помалку активен на форумот, никот му го заборавив, од него купував половен лап топ, баш кога го купував лап топот ми кажа дека напушта и заминува со сивус да работи. Работел 4 годни во салон, останал на истото ниво со истата плата, иако му било ветено на почетокот дека ке скока од позиција на позиција, он тапкал 4 години во место.

Сепак ке напоменам. Анхоч е пример за фирма, имааат најдобра гаранција која ја почитуваат максимално и гледаат да искочат во пресрет на муштеријата, имаат коректни и фер цени, секогаш се во тек со хардверот и се мегу првите кој го носат во Македонија она што е најново. Но сепак не се согласувам со нивниот кадар кој работи во продавниците, сепак мислам дека треба да го дигнат нивото на повисоко ниво и да вработуваат млади луге со големо искуство во областа на хардверот, луге кој сакаат да читаат и да се едуцираат секојдневно пратејќи го трендот во светот, луге кој би те бомбардирале со информации пред да го купиш уредот, тоа фали сегде не е само Анхоч, на фирмите им фалат кадар на високо информирани луге, дипломата не вреди ништо за продавач, треба да знаеш да продадеш, а не да знаат дека си дипломиран електро инжињер или машински или било кој друг факултет.

Фала многу.

Последна промена:

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Кадарот од Anhoch е неспоредливо по-стручен од кадарот на:
  1. Neptun
  2. Tehnomarket (како и да се пишува оваа смешка)
  3. AMC (Вие од задна клупа престанете да се смеете)
  4. Set
И сега, ако е онаков каков што го опишува tomi, тогаш замислете каков е кај фирмите од погорната листа. Во листата не се ставени „човек-фирма“ продавниците за IT опрема.
Иначе нема причина да не му верувам на tomi за изнесените искуства.
И јас се приклучувам на големата листа на задоволни муштерии на Anhoch. Особено ја ценам сервисната служба и љубезните продавачи.
А продавачи ко продавачи. Доволно е да прават разлика помеѓу надворешен диск и надворешен ретровизор.

maci

poweruser
2 април 2008
3.393
978
Нормално,и ти да си на негово место така би играл.
Си прави на к.рот ќеиф,е.бе млади путиња.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.433
5.590
Важно е продавачот да знае каква стока продава, но мнооогу е поважно да знае т.е. да го бива таа истата да ја продаде.
Јас имам другар кој пред многу години се вработи во салон за коли. Освен што знаеше да вози, немаше појма од коли ниту од карактеристики за моторите или додатната опрема. Во животот ни списание за коли немаше отворено. Ама го бива со луѓе. По 2-3 месеци на работа оствари најголема продажба од сите останати продавачи и потоа редовно беше прв по број на продадени возила.
Така да џабе знаењето ако не те бива со муштериите. На фирмите им треба продажба, не квиз натпреварувачи.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.967
8.507
Во право си. Не е ОК човекот само да е доволно информиран за хардвер/софтвер итнитн. Треба да го има она што го спомнаа погоре, да знаеш како нешто да му продадеш на муштеријата. Тоа е побитно од сите факултети, диплломи и сертификати што ги имате.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Еве еден краток инсерт од к-15 какви се нашите продавачи во 95% во фирмите. Зашто се вакви ??? па каков да биде ако зима 12-15.000 денари што во денешниот свет неможеш да скрпиш крај со крај со тие пари, недај боже па да си оженет и жена и деца да имаш.

View: https://www.youtube.com/watch?v=Je3oDMh_EiA

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно