гледам се прави муабет за нарачување телефони, малце сум скептик во нарачување на телефон преку aliexpress. Дали има некој искуство и дали е тоа тоа што се нарачува и што процедури има.
Го гледав овој телефон asus zenfone2 551ML претходно имав лошо искуство со овој телефон бидејќи во разговор блокираше и после тоа се рестартираше.( ме вртеа скоро 3 месеци додека менеџерот не увиде дека не е во ред телефонот) Иначе телефонот го земав во АМЦ одвај го вратив па зедов самсунг с6 (тоа беше пред 2 години)
Па во основа се гледа:гледам се прави муабет за нарачување телефони, малце сум скептик во нарачување на телефон преку aliexpress. Дали има некој искуство и дали е тоа тоа што се нарачува и што процедури има.
Го гледав овој телефон asus zenfone2 551ML претходно имав лошо искуство со овој телефон бидејќи во разговор блокираше и после тоа се рестартираше.( ме вртеа скоро 3 месеци додека менеџерот не увиде дека не е во ред телефонот) Иначе телефонот го земав во АМЦ одвај го вратив па зедов самсунг с6 (тоа беше пред 2 години)
Гледај го вториот статус-Од 4ти март пут путује накај Македонија. Штом е со Сингапур пост следната промена ќе биде тек кога ќе дојде во ПрагаПогледнете го атачментот 62978 што треба да значи ова ?
Испратено од SM-J330FN преку IT.mk форум апликација
Бегај подалеку од Асус телефоните. Ова го зборам од искуство, имав 2 нивни телефони од разен ценовен ранг и 2та имаа по неколку дефекти во рок на 1.5 година.гледам се прави муабет за нарачување телефони, малце сум скептик во нарачување на телефон преку aliexpress. Дали има некој искуство и дали е тоа тоа што се нарачува и што процедури има.
А не ти оди умот дека можеби има уште некој што ја сака мајцата и си праќа понуди? Или полесна е теоријата на заговор.Ај ако може малку помош конкретно за ebay аукцијата. Имено видов една мајца која долго време ја барам на аукција од 1 фунта. Аукцијата траеше 7 дена и завршува денес за 2 часа.
Цела недела немаше никој да се јави освен еден дечко кој уште од старт беше понудил 1.50 фунти.
Јас понудив 8 и човекот се откажа.
Но денес гледам некој ја дотерал работата до 27 фунти, а веројатно ќе крева и повеќе.
Е сега јас сум многу сигурен дека таа понуда е од самиот продавач но од друг акаунт каде сам си ја качува цената и веројатно уште и ќе качува. Ова ми има логика бидејќи цела недела никој не се јави освен еден со 6 фунти, и сега некој доаѓа и дава 27 фунти.
Јас веќе понудив 30 фунти и реално би ги дал тие пари но не повеќе, бидејќи ќе имам и царини и даноци ако цената отиде нагоре
Ме интересира кој е триков на човеков и дали ако тој надава повеќе можам и јас да ја качувам цената, но на крај да не го платам и земам производот? И што ќе се случи тогаш?
Дали производот оди кај вториот купувач или ќе оди пак на продажба?
Ако може малку помош дечки бидејќи многу ми треба работава, му пишав и порака на дечково дека ми фали за комплет па овој изгледа тоа реши да го искористи и почна од други акаунти да ја крева цената.
А колку што гледам сите други трансакции му се такви. Почнале со 1 фунта па завршиле со 30-50 фунти
Мислам грешката е во тоа што МК тракинг бројчето го поврзуваат со Sender's signature (кој не го знаеме) наместо со Tracking number.
Додека беа само бројки немаше проблем, од кој почнаа со форматот UC070794789CN (China Post Ordinary Small Packet Plus) не ги прикажува.
пр. Tracking number: UC070794789CN Sender's signature: A180212035094 Број на пратка: RT003560168MK
Фала lynx. Досега сум учествувал на аукции неколку пати онака од забава и реткост била никој да нема 6 дена, и 7 ден да дојде некој со многу повисока понуда. Фала уште еднаш на советитеАукциите секогаш се такви поготово на аукции што траат долго како на пример 7 дена, инаку ти може да одбереш до која сума си решен да дадеш така ќе знаеш до каде ти е границата, а не значи дека продавачот мести. Доколку ја добиеш аукцијата и одлучиш да не платиш треба да го контактираш продавачот и да му дадеш добра причина зошто ја откажуваш, претежно знаат да ја откажат без проблем и последици за тебе. Чим добиеш аукција на некој начин се обврзуваш да ја купиш и се смета за валидна понудата, еднаш ако не платиш не е толку страшно ќе добиеш опомена но неколку пати ако направиш така има големи шанси да ти го ограничат акаунтот или да те банираат.
пс. има тема специјална за ибеј прашувај таму повеќе одговори ќе добиеш, тука е за алиекспрес.
Победив јас веќе. Што совет би ми дал сега. Имам пишанп во другава темаНа аукција секогаш се чека последната минута, тогаш може од 0 до милион да дојде сумата.
Стигна пред една недела и искрено сум разочаран.Знае некој која е разликата кај Xiaomi Roidmi 3s помеѓу интернационалната верзија и кинеската? На интернет најдов за 2s само, демек од гласот од апликации навигација и music streaming апликации неможат да се слушаат преку кинеската верзија. Дали истово важи и за 3s?
Ако разликата е само во упатството за користење, пишете само дека нема.![]()
Кажи ми ако се 4 - 5 саати. Јас на овие им го фрлив меракот ..Слушалкиве се екстра.
За околу 2 саата се наполнија од нула, кристално чист звук, лесни за носење можеш и да трчаш нема да мрднат од уши.
Лесни за употреба плус доволно мали да можеш во џеп да ги ставиш и што е најважно не се бутаат во уши, а сепак цврсто стојат.
Да видиме со едно полнење уште колку можат да издржат.![]()
Јас го имам Roidmi 3S и ме кошташе 700 денари, колку што можев да прочитам за него нема можност за пребарување на слободна фреквенција, кај мене дава супер звук (на Blaupunkt), ама веројатно имам среќа камериве наши, иако ги има исто многу или не снимаат или пак не му сметаат.Стигна пред една недела и искрено сум разочаран.
Пред тоа имав еден ефтин фм трансмитер, кој идеално си ја вршеше функцијата скоро 2 години. Немаше да го купам Xiaomi Roidmi 3s, доколку не цркнеше. Тој ме кошташе 250 денари, а Роидми 1250.
Проблемот е што кога наидувам на камери за контрола на брзина, од музиката ништо не останува. Во Русија овие камери се на секој еб*н агол. И двата уреди ги имав наместено на иста фрекфенција, бидејќи знам дека во тој диапазон има најголема дупка во фреквенциите.
Сега ќе се најде и трол, кој ќе каже дека мене ми е на рака ова, ќе знам кога да намалам брзина. Проблемот настанува 20-30м пред и после радар, што е веќе преблиску и веќе те фатиле.
Негде имав прочитано дека имаат автоматичко пребарување на чиста фрекфенциј, но јас не најдов. Некој да не знае дали е вистина?
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Red Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M1
16.460,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black, CF-9010051-WW
17.220,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
NET ACCESS POINT UBIQUITI U7 Pro 6GHz, PoE, 2.4 - 6.0GHz, U7-Pro
16.600,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден