Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

maki01

hello world
2 август 2017
118
83
Колку дена поминале од испораката, ако мислиш за trackchecker.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
гледам се прави муабет за нарачување телефони, малце сум скептик во нарачување на телефон преку aliexpress. Дали има некој искуство и дали е тоа тоа што се нарачува и што процедури има.
Го гледав овој телефон asus zenfone2 551ML претходно имав лошо искуство со овој телефон бидејќи во разговор блокираше и после тоа се рестартираше.( ме вртеа скоро 3 месеци додека менеџерот не увиде дека не е во ред телефонот) Иначе телефонот го земав во АМЦ одвај го вратив па зедов самсунг с6 (тоа беше пред 2 години)

Толку пари ќе даваш за Quad Core мобилен?? Дај ти се молам, кога веќе купуваш од Али мобилен оди од овие другине марки Oukitel,Blackview,Ulefone за тие пари ќе си земеш Helio X10 6/64GB

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
гледам се прави муабет за нарачување телефони, малце сум скептик во нарачување на телефон преку aliexpress. Дали има некој искуство и дали е тоа тоа што се нарачува и што процедури има.
Го гледав овој телефон asus zenfone2 551ML претходно имав лошо искуство со овој телефон бидејќи во разговор блокираше и после тоа се рестартираше.( ме вртеа скоро 3 месеци додека менеџерот не увиде дека не е во ред телефонот) Иначе телефонот го земав во АМЦ одвај го вратив па зедов самсунг с6 (тоа беше пред 2 години)
Па во основа се гледа:
1.Рејтинг на продавницата
2.Колку години е отворена
3.Колку има фидбек скор
3.Мислења од луѓе што веќе купиле и како се задоволни

Сето ова ти ги зголемува шансите да одбереш добра продавница од која ќе бидеш задоволен со производот што го купуваш.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Телефонот што сака да го купи е од официјалната продавница на Асус, така да нема гајле.
@Smoking4e ќе платиш ДДВ 18% од вкупната вредност на нарачката (поштарина+сума на телефонот) и тоа е.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Погледнете го атачментот 62978 што треба да значи ова ?

Испратено од SM-J330FN преку IT.mk форум апликација
Гледај го вториот статус-Од 4ти март пут путује накај Македонија. Штом е со Сингапур пост следната промена ќе биде тек кога ќе дојде во Прага

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Бегај подалеку од Асус телефоните. Ова го зборам од искуство, имав 2 нивни телефони од разен ценовен ранг и 2та имаа по неколку дефекти во рок на 1.5 година.

Поготово тој, тој е престар телефон и тешко дека е нов, а не refubrished.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Имав кратко време Zenfone 2 за гикови што знаат софтверот да го средат (роот+смрзнување скоро сите с*ања на асус ромот со TBP) работи ок, интел процесорот е така така, нервира пластиката што крцка и пуцкета кај и да го фатиш. Нов кога беше го немаше ова, после одредено време почна да цвика. Башка стар е више.

За таа цена земи си Mi A1 неспоредливо подобра инвестиција.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro

Dave1

hello world
23 ноември 2016
64
103
Мислам грешката е во тоа што МК тракинг бројчето го поврзуваат со Sender's signature (кој не го знаеме) наместо со Tracking number.

Додека беа само бројки немаше проблем, од кој почнаа со форматот UC070794789CN (China Post Ordinary Small Packet Plus) не ги прикажува.

пр. Tracking number: UC070794789CN Sender's signature: A180212035094 Број на пратка: RT003560168MK

Атачменти

• pratka.jpg
    pratka.jpg
    1,1 MB · Прегледи: 69

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Ај ако може малку помош конкретно за ebay аукцијата. Имено видов една мајца која долго време ја барам на аукција од 1 фунта. Аукцијата траеше 7 дена и завршува денес за 2 часа.
Цела недела немаше никој да се јави освен еден дечко кој уште од старт беше понудил 1.50 фунти.
Јас понудив 8 и човекот се откажа.

Но денес гледам некој ја дотерал работата до 27 фунти, а веројатно ќе крева и повеќе.

Е сега јас сум многу сигурен дека таа понуда е од самиот продавач но од друг акаунт каде сам си ја качува цената и веројатно уште и ќе качува. Ова ми има логика бидејќи цела недела никој не се јави освен еден со 6 фунти, и сега некој доаѓа и дава 27 фунти.

Јас веќе понудив 30 фунти и реално би ги дал тие пари но не повеќе, бидејќи ќе имам и царини и даноци ако цената отиде нагоре
Ме интересира кој е триков на човеков и дали ако тој надава повеќе можам и јас да ја качувам цената, но на крај да не го платам и земам производот? И што ќе се случи тогаш?
Дали производот оди кај вториот купувач или ќе оди пак на продажба?

Ако може малку помош дечки бидејќи многу ми треба работава, му пишав и порака на дечково дека ми фали за комплет па овој изгледа тоа реши да го искористи и почна од други акаунти да ја крева цената.
А колку што гледам сите други трансакции му се такви. Почнале со 1 фунта па завршиле со 30-50 фунти

Последна промена:

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Аукциите секогаш се такви поготово на аукции што траат долго како на пример 7 дена, инаку ти може да одбереш до која сума си решен да дадеш така ќе знаеш до каде ти е границата, а не значи дека продавачот мести. Доколку ја добиеш аукцијата и одлучиш да не платиш треба да го контактираш продавачот и да му дадеш добра причина зошто ја откажуваш, претежно знаат да ја откажат без проблем и последици за тебе. Чим добиеш аукција на некој начин се обврзуваш да ја купиш и се смета за валидна понудата, еднаш ако не платиш не е толку страшно ќе добиеш опомена но неколку пати ако направиш така има големи шанси да ти го ограничат акаунтот или да те банираат.

пс. има тема специјална за ибеј прашувај таму повеќе одговори ќе добиеш, тука е за алиекспрес.

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Ај ако може малку помош конкретно за ebay аукцијата. Имено видов една мајца која долго време ја барам на аукција од 1 фунта. Аукцијата траеше 7 дена и завршува денес за 2 часа.
Цела недела немаше никој да се јави освен еден дечко кој уште од старт беше понудил 1.50 фунти.
Јас понудив 8 и човекот се откажа.

Но денес гледам некој ја дотерал работата до 27 фунти, а веројатно ќе крева и повеќе.

Е сега јас сум многу сигурен дека таа понуда е од самиот продавач но од друг акаунт каде сам си ја качува цената и веројатно уште и ќе качува. Ова ми има логика бидејќи цела недела никој не се јави освен еден со 6 фунти, и сега некој доаѓа и дава 27 фунти.

Јас веќе понудив 30 фунти и реално би ги дал тие пари но не повеќе, бидејќи ќе имам и царини и даноци ако цената отиде нагоре
Ме интересира кој е триков на човеков и дали ако тој надава повеќе можам и јас да ја качувам цената, но на крај да не го платам и земам производот? И што ќе се случи тогаш?
Дали производот оди кај вториот купувач или ќе оди пак на продажба?

Ако може малку помош дечки бидејќи многу ми треба работава, му пишав и порака на дечково дека ми фали за комплет па овој изгледа тоа реши да го искористи и почна од други акаунти да ја крева цената.
А колку што гледам сите други трансакции му се такви. Почнале со 1 фунта па завршиле со 30-50 фунти
А не ти оди умот дека можеби има уште некој што ја сака мајцата и си праќа понуди? Или полесна е теоријата на заговор.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Мислам грешката е во тоа што МК тракинг бројчето го поврзуваат со Sender's signature (кој не го знаеме) наместо со Tracking number.

Додека беа само бројки немаше проблем, од кој почнаа со форматот UC070794789CN (China Post Ordinary Small Packet Plus) не ги прикажува.

пр. Tracking number: UC070794789CN Sender's signature: A180212035094 Број на пратка: RT003560168MK

Бидејќи ако тракинг бројчето започнува со две букви неможе да се внеси во системот, може само со една или само бројче над кое има баркод, а во твојот случај имало такво бројче па затоа и го ставиле тоа. Сум примал многу пратки исто и од GearBest започнуваат со две букви и после бројчиња, и сега тие неможат да се внесат ако имаат две букви пред бројот можат да имат само една, пример S000023383171

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Аукциите секогаш се такви поготово на аукции што траат долго како на пример 7 дена, инаку ти може да одбереш до која сума си решен да дадеш така ќе знаеш до каде ти е границата, а не значи дека продавачот мести. Доколку ја добиеш аукцијата и одлучиш да не платиш треба да го контактираш продавачот и да му дадеш добра причина зошто ја откажуваш, претежно знаат да ја откажат без проблем и последици за тебе. Чим добиеш аукција на некој начин се обврзуваш да ја купиш и се смета за валидна понудата, еднаш ако не платиш не е толку страшно ќе добиеш опомена но неколку пати ако направиш така има големи шанси да ти го ограничат акаунтот или да те банираат.

пс. има тема специјална за ибеј прашувај таму повеќе одговори ќе добиеш, тука е за алиекспрес.
Фала lynx. Досега сум учествувал на аукции неколку пати онака од забава и реткост била никој да нема 6 дена, и 7 ден да дојде некој со многу повисока понуда. Фала уште еднаш на советите

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
На аукција секогаш се чека последната минута, тогаш може од 0 до милион да дојде сумата.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Знае некој која е разликата кај Xiaomi Roidmi 3s помеѓу интернационалната верзија и кинеската? На интернет најдов за 2s само, демек од гласот од апликации навигација и music streaming апликации неможат да се слушаат преку кинеската верзија. Дали истово важи и за 3s?

Ако разликата е само во упатството за користење, пишете само дека нема. :oops:
Стигна пред една недела и искрено сум разочаран.

Пред тоа имав еден ефтин фм трансмитер, кој идеално си ја вршеше функцијата скоро 2 години. Немаше да го купам Xiaomi Roidmi 3s, доколку не цркнеше. Тој ме кошташе 250 денари, а Роидми 1250.

Проблемот е што кога наидувам на камери за контрола на брзина, од музиката ништо не останува. Во Русија овие камери се на секој еб*н агол. И двата уреди ги имав наместено на иста фрекфенција, бидејќи знам дека во тој диапазон има најголема дупка во фреквенциите.

Сега ќе се најде и трол, кој ќе каже дека мене ми е на рака ова, ќе знам кога да намалам брзина. Проблемот настанува 20-30м пред и после радар, што е веќе преблиску и веќе те фатиле.

Негде имав прочитано дека имаат автоматичко пребарување на чиста фрекфенциј, но јас не најдов. Некој да не знае дали е вистина?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Ме испоразбуди поштаров денес у 10 лупа тропа на врата абе вика ако не станеше ке го потпишев јас за тебе и ќе ти го оставев пред врата. :D
Така де си знаеш ти му викам. :p

И опааа блутут слушалки за 7,49$, пристигнаа за 19 дена.
Сакав да ставам линк ама во меѓувреме ја затвориле продавницава ???, просто неверојатно, последниот воз сум го фатил изгледа. :)
Ги ставив да се полнат па да видиме како ќе се покажат. ;)

20180405_112940.jpg

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Слушалкиве се екстра. :)
За околу 2 саата се наполнија од нула, кристално чист звук, лесни за носење можеш и да трчаш нема да мрднат од уши.
Лесни за употреба плус доволно мали да можеш во џеп да ги ставиш и што е најважно не се бутаат во уши, а сепак цврсто стојат. :p
Да видиме со едно полнење уште колку можат да издржат. ;)

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.775
4.498
Неготино
Слушалкиве се екстра. :)
За околу 2 саата се наполнија од нула, кристално чист звук, лесни за носење можеш и да трчаш нема да мрднат од уши.
Лесни за употреба плус доволно мали да можеш во џеп да ги ставиш и што е најважно не се бутаат во уши, а сепак цврсто стојат. :p
Да видиме со едно полнење уште колку можат да издржат. ;)
Кажи ми ако се 4 - 5 саати. Јас на овие им го фрлив меракот ..

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Во упатството пишува 5 саати музика, 10 саати зборење/комуникација и 250 саати stand-by.
Е сега дали е така треба да видиме. :)
Инаку не ги сакам баш оние во уши што се ставаат. :p

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Стигна пред една недела и искрено сум разочаран.

Пред тоа имав еден ефтин фм трансмитер, кој идеално си ја вршеше функцијата скоро 2 години. Немаше да го купам Xiaomi Roidmi 3s, доколку не цркнеше. Тој ме кошташе 250 денари, а Роидми 1250.

Проблемот е што кога наидувам на камери за контрола на брзина, од музиката ништо не останува. Во Русија овие камери се на секој еб*н агол. И двата уреди ги имав наместено на иста фрекфенција, бидејќи знам дека во тој диапазон има најголема дупка во фреквенциите.

Сега ќе се најде и трол, кој ќе каже дека мене ми е на рака ова, ќе знам кога да намалам брзина. Проблемот настанува 20-30м пред и после радар, што е веќе преблиску и веќе те фатиле.

Негде имав прочитано дека имаат автоматичко пребарување на чиста фрекфенциј, но јас не најдов. Некој да не знае дали е вистина?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Јас го имам Roidmi 3S и ме кошташе 700 денари, колку што можев да прочитам за него нема можност за пребарување на слободна фреквенција, кај мене дава супер звук (на Blaupunkt), ама веројатно имам среќа камериве наши, иако ги има исто многу или не снимаат или пак не му сметаат.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно