Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
^ Твојте супер, моите како проколнати да се.

RB925431160SG
RB926651462SG
RB932379023SG

Сите имаат исти датум со твојта Despatched 21ви ама ништо.

И испадна токму онака како што кажав еве поминаа и тие 10 дена што рекоа да пролжам да чекам бидејќи отворив спор на една нарачка, по 10те дена пак исто продолжи чекај, па идиоти рековте 60 дена ветен рок или рефунд , 80 дена поминаа они пак продолжи чекај 10 па па 10 и се до 200 дена вака ќе си тераат изгледа, а можеби и без крај.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Пред малце ми стигна известуање дека пратката ми е стигната, па да видимо дали ќе ми ја донесат до дома.
Пошто до сега имам неколку пратки што при следење вика дека е стигната а дома ми нема ништо стигнато. Погледнете го атачментот 87993

Испратено од CLT-L29 преку IT.mk форум апликација
Ќе ти стигне ова за два три дена, сеа чекаш во која пошта е пример Скопје 1000 итн ако си од Скопје и после дури испорачана

Иначе ако ви имаат продужувано деливери тајм како мене по 40 по 60 дена ми продужуваат, може да се отвори диспјут
Една пратка со Чајна тракинг што покажува само движење низ Чајната коа преведов пишуваше дека е вратена кај продавачаот. Отворив диспјут со разлог дека стварчето е вратено кај продавач од страна на шипинг компани, и сега гледам стигна пресуда од Алиекспрес и вика: AliExpress Judgment - Purchase Protection is running out, but package is still in transit (Valid), a ja ставив Package was returned to seller by shipping company + имаше уште некој си 30 и повеќе не знам точно колку денови delivery time

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
638
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Ќе ти стигне ова за два три дена, сеа чекаш во која пошта е пример Скопје 1000 итн ако си од Скопје и после дури испорачана

Иначе ако ви имаат продужувано деливери тајм како мене по 40 по 60 дена ми продужуваат, може да се отвори диспјут
Една пратка со Чајна тракинг што покажува само движење низ Чајната коа преведов пишуваше дека е вратена кај продавачаот. Отворив диспјут со разлог дека стварчето е вратено кај продавач од страна на шипинг компани, и сега гледам стигна пресуда од Алиекспрес и вика: AliExpress Judgment - Purchase Protection is running out, but package is still in transit (Valid), a ja ставив Package was returned to seller by shipping company + имаше уште некој си 30 и повеќе не знам точно колку денови delivery time

Од Тетово сум, може утре или задутре да ми стигне.
Исто, не е Aliexpress related ама Rocksmith кабелот што го имав наручано од Ибеј на 12ти мај ми стигна денеска, испратен од Англија со Royal Mail, и пријатно ме изненади, хаха.

Инаку за другото друже, не знам, никад не сум се замарал со доставата на пратките како што се замарам сега, зошто ептен одамна ги чекам.

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Гледам еден продукт да купам на Али неколку дена по ред и пред некој ден неколку продавачи што ми беа во потесен избор добија негативни коментари околу доставата или квалитетот.

Направив вчера рефреш на срчот и истите негативни коментари и оценки ги немаше, а рејтинзите пак им беа 5*.

Не ми е јасно дали се имаат некако договорено со купувачите или пак се заштитени од порталот периодот и се бришат такви коментари?

Едит: плус некако ми делува дека сите продавачи се поскашени од пред некоја недела

Последна промена:

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Дечки кои се НАЈдобри страни или android апликации за Tracking Shipments (специфично AliExpress). Како и сите вас, имам заглавено пратка во Прага веќе еден месец а пратката е пратена во Февруари. Ќе ти е*** и корона и се, не можи човек на глупости да ги троши парите како порано.

Исто така читам ве јебе понекој селер со продолжување на рокот почекај уште 10 дена уште 10 дена итн. И мене исто ми се случи откако им отворив Dispute и еве поминаа тие 10 дена и не знам што да правам.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
Дечки кои се НАЈдобри страни или android апликации за Tracking Shipments (специфично AliExpress). Како и сите вас, имам заглавено пратка во Прага веќе еден месец а пратката е пратена во Февруари.
Која и да ја ставиш, нема да влијае побрзо да стигне пратката или да ја одглави таму каде што е заглавена.

Додека во наша пошта не ја очитаат на скенер, во ниедна апликација нема ништо да се смени. Затоа најрелевантен е нивниот веб сајт, а апликација немаат ниту планираат да прават.

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Дечки кои се НАЈдобри страни или android апликации за Tracking Shipments (специфично AliExpress). Како и сите вас, имам заглавено пратка во Прага веќе еден месец а пратката е пратена во Февруари. Ќе ти е*** и корона и се, не можи човек на глупости да ги троши парите како порано.

Исто така читам ве јебе понекој селер со продолжување на рокот почекај уште 10 дена уште 10 дена итн. И мене исто ми се случи откако им отворив Dispute и еве поминаа тие 10 дена и не знам што да правам.
А што ти прифати ли да почекаш уште 10 дена и отакажа диспјут? Прости се од тие пари :D

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
454
3 од 10 нарачки од пред два дена се Arrive at destination country а другите веќе две недели се заглавени на Depart from transit country or district. Искрено не ги очекував ни една да пристигне но би било убаво позитивно да изненадат :)

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Која и да ја ставиш, нема да влијае побрзо да стигне пратката или да ја одглави таму каде што е заглавена.

Тоа јасно, не сум идиот xD. Едноставно, сакам попрецизно и подетално да ги пратам пратките каде се заглавени, па претпоставувам има некоја страна, апликација која што поредовно и поточно ажурира податоци.

ЕДИТ: Дали имаме жив пример тука кој ДОБИЛ пратка откако била заглавена во Прага долго време? Или да не се надевам?

Последна промена:

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
Едноставно, сакам попрецизно и подетално да ги пратам пратките каде се заглавени, па претпоставувам има некоја страна, апликација која што поредовно и поточно ажурира податоци.
Секоја промена веднаш се појавува во системот и е достапна до сите страници шот следат пратки. Нема некои што се попривилегирани, па први да ја дознаат информацијата од извори блиски на поштата. Одбери која ти се допаѓа и на таа следи. Јас следам на 17track и на posta.com.mk.

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Еве 3 пат aliexpress judgment ми продолжува за 10 дена.
Кога ти се порачани? Јас околу 5+ диспјута отворив сите ми се прифатени
Им објаснувам дури и кога пишува дека е стигната во земја на дестинација дека толку и толку дена од тоа и не ми е стигната

orce66624

hello world
13 август 2016
101
70
Им објаснувам дури и кога пишува дека е стигната во земја на дестинација дека толку и толку дена од тоа и не ми е стигната
И кај мене исто,сите диспјути се прифатени.Али 1 недела пред да истече рокот му пишувам на селерот да продолжи на 1 месец
Ако не ми врати на пораката нема аргументи за продолжување кога е во диспјут

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
638
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Нарачана на 15ти март, конечно денеска со статус дека е испорачана дома. Се надевам дека ќе ја најдам дома сега кога ќе дојдем од работа.

Screenshot_20200528_140004_yqtrack.app.jpeg

Испратено од CLT-L29 преку IT.mk форум апликација

12 април 2017
1.918
1.259

Јас користам 17Track - имаат и Андроид апликација.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
944
Нарачката е напраена 11 март, последна промена има на 18 март (Departed country of origin).

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Нарачката е напраена 11 март, последна промена има на 18 март (Departed country of origin).
Избра ли Refund Only > Not Recieved > Logistics and tracking problem > Purchase protection is running out, but package is still in transit?
Не гледам оти не би ти вратиле пари одма

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно