Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

IT.mk v7.0: Нов изглед, стара идеја

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.719
3.389
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Се прашувам дали ова мени е добро да се постави одма под сендвич менито на странава, т.е да се намали тој празен простор од лево, и со тоа да се даде повеќе простор на самите мислења. Еве на што мислам, пример менито да стои на црвениот дел означен на сликава: 1784139346300.png

Дополнување: Сега гледам дека на почетна целата страна е на цел екран, додека пак кај форумов тоа не е така. Ете може и тука исто да се направи?

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
845
922
Има доста отстапувања помеѓу порталот и форумов, сигурен сум дека истите ги гледаат и администраториве, и се надевам ќе се работи на тоа да се усогласат. Се слагам дека левиот сајдбар е подобар на порталот и треба на форумот да се пренесе истиот.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.812
5.519
У реду, така е.

Ептен добар бета тестер си @marv чим си успеал да провериш и запамтиш, пример во МАПИРАЊЕ очигледно магично кај тебе се отвара.

Погледнете го атачментот 163281

Во ОГЛАСНИК те носи пак со селектиран ФОРУМ.

Ама добро, вие си се разбирате, нема веќе што да ви кажувам јас на темава - терајте.
Е да на Мапирање го нема, таму не ни влагам ама скоро и НИКОГАШ. Иначе го има ама има и ерор страната и не го покажува, иначе тука е, треба да се појави на хамбургер мени, арно ама ...

Огласник да баг е, ама од друга природа, не дека го нема сајдбарот.
Искрено, има мноогу за пеглање, и не знам како се одлучија да пуштат ваков производ па нека е и Бета. Ова требаше да биде некоја затворена алфа верзија.
Мислењето е автоматски споено:

Се прашувам дали ова мени е добро да се постави одма под сендвич менито на странава, т.е да се намали тој празен простор од лево, и со тоа да се даде повеќе простор на самите мислења. Еве на што мислам, пример менито да стои на црвениот дел означен на сликава: Погледнете го атачментот 163284

Дополнување: Сега гледам дека на почетна целата страна е на цел екран, додека пак кај форумов тоа не е така. Ете може и тука исто да се направи?
Не да р добро, него само така и треба да биде :D Сѐ друго нема врска.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.786
3.962
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ова ми излегува на фајрфокс и опера ако е битно....

Атачменти

• error.jpg
    error.jpg
    71,6 KB · Прегледи: 22
  • ми се допаѓа
Реакции: D

D

Администратор
31 март 2007
4.052
4.248
www.aqtos.com
Ова ми излегува на фајрфокс и опера ако е битно....

Имаше deploy на нова верзија на која се средија голем дел од пријавените багови, ама ете излегоа нови.
Ќе го средиме за кратко.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.517
2.972
Не е лошо (не е ни предобро де), но се движи накај подобро.
Можда избрзаа со новава верзија, можда навистина требало малце во некој затворен круг да тестираат, но барем ете, слушаат сугестии и пробуваат да имплементираат.
Генерално ме бендисва, иако малку ми е потешко да навигирам низ промениве, посебно па од мобилен телефон - таму доста почудно е.
Има уште за зреење, ама ете, се оди натаки.

Luxell

hello world
7 јули 2012
287
76
Мене ми се допаѓа како се изгледа и како е вклопено, доста е попрактично.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.271
803
delicon.mk
При најава цело време ми бара потврда на email и ме одјавува еднаш дневно без разлика што имам селектирано да ме запамти.
Текстот е на англиски.
CleanShot 2026-07-16 at 08.10.32.png CleanShot 2026-07-16 at 08.11.00.png

• ми се допаѓа

D

Администратор
31 март 2007
4.052
4.248
www.aqtos.com
При најава цело време ми бара потврда на email и ме одјавува еднаш дневно без разлика што имам селектирано да ме запамти.
Текстот е на англиски.
Погледнете го атачментот 163287Погледнете го атачментот 163288

Ке средиме. Денес ке се пушти верзија со повеќе визуелни поправки (особено на мобилен), па ќе го подобриме и логирањето и sync—от.

Инаку да, порано ја пуштивме верзијава бидејќи многу ни помага вашиот фидбек за досредување. Многу брзо ке стабилизираме ствари, ветувам :)

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.806
10.120
Инаку да, порано ја пуштивме верзијава бидејќи многу ни помага вашиот фидбек за досредување. Многу брзо ке стабилизираме ствари, ветувам :)
Значи свесно ја пуштивте PUBLIC со милијарда багови бидејќи знаевте дека членовите ќе ги видат? Ова не знам дали е полошо да си сериозен или да не заебаваш. :)

Мислам дека оваа иновација може да ја наречеме - LIVE QA.

Еве ти финална контрибуција од мене, бидејќи не сум програмер ама очигледно ви треба и аматерска помош - направи еден bug report tool (чим сте во таа фаза), лесно се прави икона поп-ап со Claude доле десно и после фидбекот директно ќе биде достапен на моделот, место да се мачите преку форумов.

• ми се допаѓа

olt96

hello world
18 јуни 2015
231
261
olt96's setup  
Processor & Cooler
r5 7600x
Motherboard
asrock b85m pro
Storage
1TB NVMe Samsung
PSU
deepcool 860w
RAM
32 gb corsair
Video card
7800xt
Case
Lancool 216
OS
windows 10
Иначе приметив дека некои од критиките се заокружуваат со “И порано беше вака“
Мислам дека тоа не е добар изговор. Некои работи можда биле толерирани од навика, и сега веќе кога се менува, може да се смени за подобро. Или пак, можеби не биле проблем со стариот стил, а сега не одговараат со новиот. Така да не ги игнорирајте критиките дури и да било така порано.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.313
11.863
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.806
10.120
Погледнете го атачментот 163291

Денес никовите ми се вертикални. Vivaldi Android

Samsung A52s (ако е битно)
Зашто воопшто се пријавува нешто за мобилната верзија? Па не постои мобилна верзија - погледни пред се како ти е скратена ширината во непотребен контејнер, потоа и да ти работи името правилно губиш 3 реда со мета податоци и дури после го читаш скратено мислењето. Види ги кружните мали копчиња со пресечен текст во нив.

Зар мислиш некој еднаш ја отворил мобилната верзија?

Да мислел некој на респонзивност никогаш нема форумот вака да го дизајнира. Ама што знаат реддит и останати….

Овој форум е правен за на таблет да изгледа добро, изгледа го спремаат за новиот iPhone Fold.

Sega sfakam deka ne si se zaebaval. Kolku poveke skrolam, sfakam deka korisnicite za prvpat ja gledaat ovaa verzija zaedno so vas - dev timot.

Odbivam da veruvam deka bilo koj od vas testiral ili otvoril strani, zboram za onie najosnovnite kako IT market ili single proizvod.

Prethodnite dizajni spored mene bea vo diskutabilni nasoki, ama barem bea ispeglani. Ova iskreno ne znam kako mozete vaka da go lansirate.

P.s. screenshots from 6.9” most used phone in the world.
Sto znaci deka na site ostanati iPhones izgleda uste poloso.

P.p.s. Ikonive gore vo Market ne se ni klikaat.

Атачменти

• IMG_6229.png
    IMG_6229.png
    558,9 KB · Прегледи: 13
  • IMG_6228.png
    IMG_6228.png
    468,7 KB · Прегледи: 15
  • IMG_6227.png
    IMG_6227.png
    553,5 KB · Прегледи: 14
Последна промена:

Steam.

user
31 мај 2011
1.095
1.022
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11
на it.mk/market не работи некако претплатата, на форум го имам паричето да се врти, но на ИТ.МК не ми ја познава претплатата воопшто.

• ми се допаѓа

toshex

the fool
18 септември 2013
6.581
8.229
Мелмак
Не сте чуле вие тука за „корисниците ќе бидат бета тестери“ - види колку убава тема со извештаи од тестирање и багови.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.719
3.389
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Не работеле на facebook платформата за реклами да видат што се багови.. Секој ads manager за клиент е приказна за себе, и за разлика од тука, на Facebook немаш кај да се пожалиш. Пушташ кампања, гасиш музика, и следно клиент ти пишува дека на рекламата која е пуштена има музика која тој не ја препознава...

Луѓето од секогаш биле тестери, така функционира се во денешно време.
Не може да проверат 3ца колку што може цела заедница да провери.

Но и за тоа има тактика, пример форумот да беше на друг staging линк и доброволци да го тестираа и да пријавуваат проблеми.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.579
19.287
Зашто воопшто се пријавува нешто за мобилната верзија? Па не постои мобилна верзија - погледни пред се како ти е скратена ширината во непотребен контејнер, потоа и да ти работи името правилно губиш 3 реда со мета податоци и дури после го читаш скратено мислењето. Види ги кружните мали копчиња со пресечен текст во нив.

Зар мислиш некој еднаш ја отворил мобилната верзија?

Да мислел некој на респонзивност никогаш нема форумот вака да го дизајнира. Ама што знаат реддит и останати….

Овој форум е правен за на таблет да изгледа добро, изгледа го спремаат за новиот iPhone Fold.

Sega sfakam deka ne si se zaebaval. Kolku poveke skrolam, sfakam deka korisnicite za prvpat ja gledaat ovaa verzija zaedno so vas - dev timot.

Odbivam da veruvam deka bilo koj od vas testiral ili otvoril strani, zboram za onie najosnovnite kako IT market ili single proizvod.

Prethodnite dizajni spored mene bea vo diskutabilni nasoki, ama barem bea ispeglani. Ova iskreno ne znam kako mozete vaka da go lansirate.

P.s. screenshots from 6.9” most used phone in the world.
Sto znaci deka na site ostanati iPhones izgleda uste poloso.

P.p.s. Ikonive gore vo Market ne se ni klikaat.
Ако си киднапиран клепни два пати.

Вчера не беше така.

Си ги сакам старата тема и царевата ќерка назад..

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.517
2.972

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.313
11.863
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Луѓе дајте бе средете го ова, не не интересира ИТ маркет под темата која ја читаме, не интересира да видиме последни мислења и теми.

Атачменти

• Screenshot_20260716_222151_Chrome.jpg
    Screenshot_20260716_222151_Chrome.jpg
    626,3 KB · Прегледи: 1
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Офтопик

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно