Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Многу бе емоционално ги доживувате овие случки. :)
Мислам јас разбирам да отидете со некоја расипана компонента која вреди, 500, 1000 евра, па неоправдано не ви признаат гаранција, па после да отварате теми и да пцуете се живо и диво али да се жалите како мали деца затоа што не ви обрнале внимание продавачите, за чија плата не вреди ни со прст да покажат каде се наоѓа продуктот што го барате, е тоа не го сфаќам?
Што и да правиш секогаш има грешки, со сите луѓе, у безброј ситуации, секојдневно.
Ова сегде, во секоја продавница, не само кај нас, него у цел свет се дешава и увек жените први ги услужуваат. :D

Последна промена:

bobang123

read-only
7 февруари 2017
7
11
Те читам прееска, те читам неколку пати уствари и добивам впечаток дека си АНТИ Сетек. Имам неколку конфигурации од кај нив склопено и еден куп роба земено од кај нив. Од пред 1 недела следново ми се дешава иако до пред 1 недела немав никаква забелешка за нивната работа. Си викав терсене луѓе се во прашање, не сетек.

Случка број 1:
Идам да земам дифузер за масла. Истиот оној што го сподели псај. Рузвелтова ми е најблиску. Добар ден сакам производов да го земам. Покажувам слика ау немаме. Како тоа немате, кога пишува дека го имате на залиха тука и во Капитол? Дечко овој дуќан е врзан со магацинот подоле што ни е па стои дека е на залиха, а не е. Добро ќе почекам од магацин донесете ми. Е, нема ни таму. Па како ви стои на залиха и ми кажувате дека сте врзани со магацин, а го немате воопшто? Крева раменици. Си одам без производот. Утре дента одам 1ва смена, друг вработен истото го барам. Почекајте. Се враќа ми вика во Капитол има уште еден оди таму ќе ти го чуваат. Идам и си го зимам.

Случка број 2:
Возбуден од целата миризба дома и од пријатната атмосфера решен сум да земам уште еден дифузер за на работа за да не го разнесувам овој. Одма после 2 дена одам во Сетек и ко за беља пак вработениот од случка број 1. Добар ден ми треба дифузеров случајно да не го добивте, бидејќи сеуште го гледам на залиха, а пред некој ден го земав од Капитол. Го цитирам со истиве зборови со кои ми се обрати:
Аман бе дечко колку си упорен, ти реков го немаме. Му викам молам? И му ја покажувам сметката од Капитол. Епа ние го немаме. Добро не сакав да се натегам дополнително викам дај ми сличен уред цената горе доле таа да биде. Добро. Чекам ебани 20 минути на каса и го гледам дека услужува друга жена што гледаше лаптопи. Почекав да заврши и одам го прашувам викам вака и вака те чекам пола саат? Дечко па немаме во таа цена имаме од 3-4000. Од што бев изнервиран тотално се блокирав не знаев со што да му одговорам и заминав.

Случка број 3:
Те читам прееска и си викам леле сеа да дојдам дома ќе му објаснам дека не е до сетек туку до одредени вработени. И баш на враќање накај дома викам чекај да застанам да земам некое усб и едно уредче за во кола ми требаше. Скроз друг вработен, му го покажувам моделот од телефон не ни погледна ко што треба нема вика. И пак тој муабет, добро ви стои дека е на залиха. И ко тренирани кучиња истиот одговор. Ама дечко ние сме врзани со магацинот подоле што ни е овде го нема. Добро, ќе почекам од магацин да ми го донесете не е проблем. Ама го нема ни таму. Излегов.

После овие 3 случки абе гратис хај енд компоненти да даваат не им стапнувам. Не за друго ќе ми речат дека во магацин им се деловите, а ги немаат никогаш. Кога вака третираш клиенти, никад да ги немаш. Аир да не видат.
Види другар тој дечко од СЛУЧКА БР.3 сум баш јас и не сме кучиња како што викаш,туку ти кажав баш како што треба мислам дека не те навредив ништо.Извини ако сум те навредил.Пак ке го толкувам истото има неправилности со страната ама јас неможам ништо да направам околу тоа. Точно е дека продавницата и магацинот се водат на исти лагер на страната.И има доста артикли што покажува дека ги има на рузвелтова во продавница а уствари тие ги нама,тие се уствари во магацин и е едно парче и е скршено,расипано,фалично а може и да фали да го немаат ни они.
Мене ми е во полза да ти продадам бркаме таргет за да фатиме за поголема плата. Со чекање на каса да не зборам и јас сум свесен дека е хаос ама има луѓе што неможат да си дозволат се што сакаат да си купат што би се рекло немасе пари. Затоа сега има синдикални и така им се дозволува на многу луѓе да си купат тоа што сакаат ама има многу документација. Два,тројца да се погодат во ист момент па се глави едно саат време.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.290
11.817
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Види другар тој дечко од СЛУЧКА БР.3 сум баш јас и не сме кучиња како што викаш,туку ти кажав баш како што треба мислам дека не те навредив ништо.Извини ако сум те навредил.Пак ке го толкувам истото има неправилности со страната ама јас неможам ништо да направам околу тоа. Точно е дека продавницата и магацинот се водат на исти лагер на страната.И има доста артикли што покажува дека ги има на рузвелтова во продавница а уствари тие ги нама,тие се уствари во магацин и е едно парче и е скршено,расипано,фалично а може и да фали да го немаат ни они.
Мене ми е во полза да ти продадам бркаме таргет за да фатиме за поголема плата. Со чекање на каса да не зборам и јас сум свесен дека е хаос ама има луѓе што неможат да си дозволат се што сакаат да си купат што би се рекло немасе пари. Затоа сега има синдикални и така им се дозволува на многу луѓе да си купат тоа што сакаат ама има многу документација. Два,тројца да се погодат во ист момент па се глави едно саат време.
Мило ми е што се пријави и признаваш. Не знам како ви е вас навиката или како сте научени ама јас како што знам ако немаш одреден производ нудиш друг. Било што за да го задржиш муштеријата да купи. Ти мене т.е. уште првиот дечко од случка бр1 да ми излезеше во пресрет јас сеуште ќе бев муштерија на Сетек и ќе контрирав со Астро овде, не вас да ве напаѓам. Никој не бара од вас да не третирате нешто посебно, сакам љубезност и услужливост. Кај вашиот персонал тоа фали. Бујрум кога си слободен да одиме до Анхоч да видиме како се третирани муштериите.

Можеш да замислиш како муштерија се чувствува после сите овие случки? Пробај стави се во обратна ситуација. Љубезно беше и од моја страна што излегов без да кажам збор. Можев да бидам кретен и да се развикам да ве отерам кај што не треба. Се воздржав од причина што знам дека не е до вас за залихата. Ама знам дека и не ви се работи нешто посебно. Не може еден муштерија 10 пати да иде у ваш салон за 2 артикли. У нормална држава ќе ми требаа 5 минути да го завршам ова. Ако не е до вас со кој можеме да разговараме? Гасете сајтот пошто милион цени ви се утнати, залихата никогаш не ви е точна. Која е целта?

bobang123

read-only
7 февруари 2017
7
11
Другар што да кажам да можам знам како се работи и не една сто работи би сменил од продавачи до големопродажба па и магационери,сајт,систем за наплата,синдикати,кредити
ама тоа е сегдека има и добри и лошо вработени,задоволни и незадоволни муштерии.
Патем ми кажуваш за анхоч и таму е исто и таму работев 6 год.

bobang123

read-only
7 февруари 2017
7
11
Нема врска повеќе не коментирам само ќе ве читам има интересни случки,како тој со прстот во нос или тој што улетал мрсен во брадата од бурек што јадел или за колешките таа плавата што ја зборите а на колегата му е жена ха ха и ред други работи. Неможе да биде се идеално и тоа не е ок ако има премногу задоволни муштерии.
Бидете ми ок и лупајте за сетек.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Абе Бобане бе, јас мислев сеа нешто сериозно као у стилу ќе им пренесам на одговорните во Сетек, или ќе им дадам идеа како да се отстранат забелешките на муштериите, корисниците со еден збор посмислив дека има преставник од Сетек, ама....... по брза постапка не откачи.
Во такви фирми тешко е еден човек да промени нешто јасно ми е тоа (со ластовичките), ама барем да изгледаше по загрижен малку, мислам да одглумеше барем нешто као политичарине што прават, немора да го мислиш тоа. :)

bobang123

read-only
7 февруари 2017
7
11
Игор што да ја оправам,не ја оправиле некој што е подолго од мене на раб. во сетек па камо ли јас.Што јас,јас сум што викаат последна дупка од кавалот така да тоа е тоа.Кој сака повелете кој не пријатно има и други муштерии.
Само ке кажам најтешко е со луѓе да се работи,неможеш на секој да му угодиш.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Игор што да ја оправам,не ја оправиле некој што е подолго од мене на раб. во сетек па камо ли јас.Што јас,јас сум што викаат последна дупка од кавалот така да тоа е тоа.Кој сака повелете кој не пријатно има и други муштерии.
Батали сега кој е крив кој не, туку кажи ни ти кога си на смена, па да не испоштуеш к'о што треба кога ќе дојдеме на шопинг.

испратено од мобиљка

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
706
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Јако ќе беше некој да направеше user и да не тролаше демек работи во Сет :)

Ficiani

Multipotential
1 јуни 2012
515
969
Скопје
www.kordanovskifilip.com
Нешто слично како @Astro и јас потврдувам дека во Сет (соравиа) ептен ми се погоди намќорест персоналот. Небаре како да им скурчило од клиенти, па продавачиве не те ебат 2%. Се осеќав како да треба да им се извинам што сум им влегол у нивни салон со намера да купам нешто. :D

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Проблем имаат со раководството очигледно, секој втор се жали на услуга. Треба да им се обврне внимание на вработените и да им се дадат услови, малку да ги мотивираат и да пазат каков кадар вработуваат. Продаваат добар хардвер од добри брендови и имаат доста голем избор, само услугата им е на дно, без разлика дали се работи за продажба или сервис. Купувачот е на прво место, нормално како што реков и претходно во неколку наврати треба да се има култура и однос на ниво, обострано. За сајтот нема да коментирам.
Значи двете работи (сајтот и продавачот) кои што имаат први контакт со купувачот и од кај што започнува продажбата не функционираат воопшто. Мислам дека ако направат промени би се смениле мислењата на многу луѓе.

dastan

read-only
27 јануари 2017
35
36
ова држи вода ама до негде,
пр. ако некој дојде од велес, штип ... откако видел на страна дека го има во скопје во таа и таа продавница на лагер... и да му кажете дека нема мислам дека прво не е човечки а камоли професионално!
п.с немојте да ми речете дека треба и на тел. да се јави оти претпоставувам и за тоа може да добие погрешен одговор и да извиси

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Те читам прееска, те читам неколку пати уствари и добивам впечаток дека си АНТИ Сетек. Имам неколку конфигурации од кај нив склопено и еден куп роба земено од кај нив. Од пред 1 недела следново ми се дешава иако до пред 1 недела немав никаква забелешка за нивната работа. Си викав терсене луѓе се во прашање, не сетек.

Еве другар колку сум јас Анти-сетек, после стотици иљади евра оставени пари кај нив:
Да не се разбереме погрешно. Многу ми претставува задоволство кога ќе видам фирма со многу лоши метрики како прави значаен чекор кон подобрување. Сикрено би сакал утре да видам феил фирма како Сетек или пропадната фирма како Риверсофт, Нико компјутери, АМЦ да се воздигнат и да настапат јако, квалитетно и за пример.

Толку пари сум оставил таму, толку проекти сум работел со нив заедно, неколку ревизии имам правено за нив, не би сакал и јас да читам негативни критики за Сетек.

уште првиот дечко од случка бр1 да ми излезеше во пресрет јас сеуште ќе бев муштерија на Сетек и ќе контрирав со Астро овде, не вас да ве напаѓам.
Епа, контрирај се и друг пат со Астро ;)

Види другар тој дечко од СЛУЧКА БР.3 сум баш јас и не сме кучиња како што викаш,туку ти кажав баш како што треба мислам дека не те навредив ништо.
Нема потреба од плачење, има потреба од читање. @M.Pix не рече дека сте кучиња за што го обвинуваш туку рече дека сте тренирани како кучиња. И во право е, тренирани сте. Дали друг ве тренирал или самите така сте укапирале сеедно е.

Патем ми кажуваш за анхоч и таму е исто и таму работев 6 год.

Во Анхоч не е така. Може во било кој момент да се отиде таму и веднаш ќе видиш голема разлика, и во кадар, и во инфраструктура.

Нема врска повеќе не коментирам само ќе ве читам има интересни случки
Не другар, нема интересни случки. Има катастрофални случувања за вас како фирма и како индивидуи.

Неможе да биде се идеално и тоа не е ок ако има премногу задоволни муштерии.
Бидете ми ок и лупајте за сетек.
:) браво :) многу ептен најодлично кажано.

Можеш, само не можете вие во Сетек. Не зборувам за тебе конкретно туку за цела фирма, вклучувајќи те и тебе. Вие не работите со луѓе, работите со трговска стока. Вас не ви е јасно што е работа со луѓе. Вие продавате бела техника. Толку е едноставно. И престанете со прстот да покажувате према клиентите. Во окружување на голема конкуренција вие терба да бидете пресреќни што ете сеуште постои некој кој стапнува кај вас. Да не се синдикалците вие нема штрафче да продадете бе другар со такво понашање и такво раководство. Абе ЗЕМЕТЕ И КУПЕТЕ ЕРП СИСТЕМ, имплементирајте го и интегрирајте го. Гледајте како прават другите, не треба топла вода да измислувате. Земете НАПИШЕТЕ КОДЕКС НА ОДНЕСУВАЊЕ, препишете од другите, не треба топла вода да измислувате.

Батали сега кој е крив кој не, туку кажи ни ти кога си на смена, па да не испоштуеш к'о што треба кога ќе дојдеме на шопинг.

Ни у теорија не би можел да се сложам повеќе. Чим ти зависи процент од продажба за плата па дај искини се од продажба бе другар. Имаш потенцијално шанса да се искинеш од продавање Асус, Кулермастер и ТП-Линк.

Тоа дека не бил иПхоне...

Хаха, сум се скарал со жена ми сабајлево ради тебе бе, дали си нормален? Хаха
Се спремаме да излеземе низ врата, додека она врзува патики јас читам на мобилниов. Го питам на M.pix постот и ти ја гледам глаата од аватарот подоле. И жена ми ми вика, ајде бе излегувај ќе доцниме што си се загледал у тоа телефонот. Ја викам: абе чекај Авид сигурно ќе лупне нешто да се насмеам. Абе мрдај ајде каков Авид, искачај низ врата :D

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Кога сме веќе кај залихите по продавници или магацин еве една случка.
Требаше да купам еден артикал од Анхоч, и покрај тоа што видов на нивната страна дека го имаат (зелено) викам ајде да прашам по телефон за сигурно.
Се јавувам и ми викаат едно на залиха последно.
Им кажав да ми го резервираат (Анхоч Веро), одам го купувам и излегувам од Веро и викам чек баш ме интересира што ќе покаже сега залихата во истата продавница, зимам телефонот и оппп црвено нема веќе.
Значи апдејт "брзина убија" работава :D, за Сетек тоа е science fiction. :p
Ако почнам сега со искуствата за залихите на Сетек ќе треба да пишувам до утре сабајле, ајде не пишувам пошо нема ни едно позитивно.:)

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
706
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
Cooler Master V850
RAM
Video card
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Keyboard
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Па веројатно вработиле саглам програграмери и не штеделе пари на тоа за разлика од СЕТ и имаат далеку пофункционален систем. Само не треба да се ругаат вработени до тој степен , барем за лагерот не пошто од толку производи никој не знае што точно има се додека на провери а згора на тоа било кој вработен да работи со конфузен и хаотичен систем е екстремно тешко.

Изговор дека некој вработен се однесувал идиотски према муштерија или бил некултурен и неуслужлив поради тоа што земал мала плата не е ок. Тоа е до самиот вработен, односно до неговиот карактер и како бил воспитуван од мал. Зарем не знате луѓе што заработуваат екстремно многу па се тотални шупаци :)

Вчера на пример, седнувам да доручкувам во Милениум Охрид и пошто беше добро времето и видов една масичка на тераса седнав баш на таа. Чекам 10 мин. не доаѓа келнер и влегувам да го замолам да ме услужи пошто бев со луѓе кои ги поканав и баш им кажував дека супер е храната на ова место. Келнерот ми вика „извини ама не служиме на тераса“... wtf. A растојание од последната маса внатре и првата надвор е буквално пола метар. Културно си станав отидов на друго место, бев услужен како господин и келнерот си доби бакшиш од 140 денари на сметка од 500 денари. А сигурно и тој не работи за висока плата ама ете, се мотивира човекот од други работи и знае дека тоа на овој или оној начин ќе му се исплати :)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Па веројатно вработиле саглам програграмери и не штеделе пари на тоа за разлика од СЕТ и имаат далеку пофункционален систем. Само не треба да се ругаат вработени до тој степен , барем за лагерот не пошто од толку производи никој не знае што точно има се додека на провери а згора на тоа било кој вработен да работи со конфузен и хаотичен систем е екстремно тешко.

Изговор дека некој вработен се однесувал идиотски према муштерија или бил некултурен и неуслужлив поради тоа што земал мала плата не е ок. Тоа е до самиот вработен, односно до неговиот карактер и како бил воспитуван од мал. Зарем не знате луѓе што заработуваат екстремно многу па се тотални шупаци :)

Вчера на пример, седнувам да доручкувам во Милениум Охрид и пошто беше добро времето и видов една масичка на тераса седнав баш на таа. Чекам 10 мин. не доаѓа келнер и влегувам да го замолам да ме услужи пошто бев со луѓе кои ги поканав и баш им кажував дека супер е храната на ова место. Келнерот ми вика „извини ама не служиме на тераса“... wtf. A растојание од последната маса внатре и првата надвор е буквално пола метар. Културно си станав отидов на друго место, бев услужен како господин и келнерот си доби бакшиш од 140 денари на сметка од 500 денари. А сигурно и тој не работи за висока плата ама ете, се мотивира човекот од други работи и знае дека тоа на овој или оној начин ќе му се исплати :)
Абе вие и ван-сезона сте биле за никаде :D џабе сте ги најмиле К-15 да вршат пропаганда дека не ве бива само ван сезона :D

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Вработен, без разлика дали зема голема или мала плата, на крај краева не ме интересира, неговата должност е да ги услужи муштериите, да ги упати, па мме не си се вработил во ПРОДАЖБА за да седи, да шета низ продавница, да те игнорира или да ти дига раменици на прашање, ма какво и да е. вработениот посебно овие во продажба, се фронтот со клиенти - го подобруваат или укакуваат угледот на фирмата. во случајов, за жал, многу од вработениве не го гледаат тоа така.

И срамота е да кукаат, да дигаат раменици, да се шлаат по рафтови натам наам, а од друга страна се жалат дека бркале таргет, не си го знаат инвентарот, и плачат дека е мала платата? па мрднете, размрдајте гзот, продај, научи нешто шо има во продавницата.

Бобан, искрено....изјавата “ќе си седам настрана, ќе ги читам коментариве, баш ме брига“ ми остава ама многу негативно мислење, плус на она шо го имам за сетек, сега директно и од вработен. едни со други не си знаете залихи, некоординирани, многу често незнаете кој со кој како треба да комуницира...хаос.

да не го спомнувам кој и да беше тој таму у гтц, не у соравиа, у гтц, идам и му викам: Cooler Master Nepton 140XL, го имате тука, сакам да го купам? да да, го имаме. Епа ќе го купам. АААА дечко, ние го планираме, сакаме да правиме конфигурација. викам: тргнете го или не кажувајте дека го имате за продавање. и ми вика: епа дечко тоа е, дојди утре, да видам да се јавам дали ќе може да ти го продаам. Пут под ноге, фала чао пријатно. ги болеше уво нив за тоа.

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
706
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
Cooler Master V850
RAM
Video card
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Keyboard
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Општо во Македонија нема професионализам. Секоја чест на исклучоци ама многу ретко се случува да бидам воодушевен од услуга или третман.

Се жалам од чорба во хотел Гарден на келнерот а тој ми вика „газдата кажа ако не ти е добра чорбата има и други и места“... :)

И после кога ќе немаат работа или кога ќе затворат државата им е крива или потрошувачите не чинеле. Епа за мои пари ќе си бирам од кај купувам/јадам итн

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Општо во Македонија нема професионализам. Секоја чест на исклучоци ама многу ретко се случува да бидам воодушевен од услуга или третман.

Се жалам од чорба во хотел Гарден на келнерот а тој ми вика „газдата кажа ако не ти е добра чорбата има и други и места“... :)

И после кога ќе немаат работа или кога ќе затворат државата им е крива или потрошувачите не чинеле. Епа за мои пари ќе си бирам од кај купувам/јадам итн
После државата рекет им правела, конкуренција инспекција им викала, пари им барала па затоа ги затворила они чисти си биле :D :D :D :D

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Абе вие и ван-сезона сте биле за никаде :D џабе сте ги најмиле К-15 да вршат пропаганда дека не ве бива само ван сезона :D
Затоа ке си дојдиш во Струга :D, седиш дома, ти се пие кафе, нарачуваш и дома ти го носат :D

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Затоа ке си дојдиш во Струга :D, седиш дома, ти се пие кафе, нарачуваш и дома ти го носат :D
Седи бе па ти :D ..... Струга.

Ами оти да ида у Струга ако седа дома? Сака надвор да седа, да гледа мом'чките. :crazy:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно