NERD.
user
- 19 април 2010
- 1.379
- 342
Како да си пристапам до хард-дискот што ми е приклучен на рутерот преку Windows? 
ping @the_maker @DrMTR
ping @the_maker @DrMTR
Па по адресата што гледам ти бара user и pass од рутерот. Да пробаш user името на рутерот(кога ке се логираш кај него, горе лево ќош, најчесто е "Xiaomi_некои бројки"). А пасворд е оној со кој си влегол во рутерот.Како да си пристапам до хард-дискот што ми е приклучен на рутерот преку Windows?
Погледнете го атачментот 50152
ping @the_maker @DrMTR
Па по адресата што гледам ти бара user и pass од рутерот. Да пробаш user името на рутерот(кога ке се логираш кај него, горе лево ќош, најчесто е "Xiaomi_некои бројки"). А пасворд е оној со кој си влегол во рутерот.
Или admin, и истиот пасворд.
http://miui.cosmologistics.mk/files/Mi_WiFi_Router/Mini Router win_client_cn.exeГи пробав тие комбинации, нече.
Email, username, acc id(бројки) во полето за усер и пасс од рутер, ацц, се е пробано.
Ништо од тоа.. еве шо беше работатаhttp://miui.cosmologistics.mk/files/Mi_WiFi_Router/Mini Router win_client_cn.exe
Пробај ова..
Sent from my MI 5
Времиња го имам рутерчево ама ја немав средено дома мрежата и затоа немав разгибано кои му се можностите. Наместив хром даунлоадс, торент, се да оди таму. Многу фина ствар. Експлорер на миуи го вади рутерот, исто и ми вифи, па имам пристап до фајловите од секаде. Остана да видам како ќе оди преку тв.Еј, каснам, имав работа до сеа. Сеа гледам дека си на шток фирмвер. Да од апликацијата треба да овозможиш пристап до дискот. Добро е што апликацијата дава многу повеќе можности за кастумизација на тоа, кој може да пристапи до дискот, кој не. Добра апликација е тоа. Јас сум на Падаван уште.
Прц.mi router 3 ми стигна одамна, го сетирав само без никакви дополнителни подесувања и си работи без проблем, го немам рестартирано до сега. Но имам неколку прашања:
Дали може некој да ми каже како да инсталирам англиски фирмвер, која е последна верзија каде може да се најде?
Дали има некаде подесувања кои би дале максимум перформанси од чудово, единствено што наместив е што уклучив 2.4 и 5г да бидат комбинирани.
Апликацијата за мобилен им е топ, има непреведени работи ќе треба да ја разгледам подетално..
Нема компатибилен/некомпатибилен. Официјалниот фирмвер нема англиски по дифолт. Мора кастум фирмвер со преведен UI. Ако мислиш на официалниот 2.14.6 и тој нема англиски UI.^ фала! 2.14.6, би требало да е компатибилен....
Или ке си флешнеш англиски фирмвер на него и ке си уживаш.За Англиски ќе користиш Хром и ќе маваш десен клик.
За дополнителни сетинзи имаш многу страни за читање во другата тема кај што сме дискутирале за што ли не.
Што гледаш ова ? Ти имам линк ставено за англиски фирмвер. Што бараш на редит? Само флешни го преку Web UI интерфејсот. Линкот е од официјален Xiaomi фирмвер, само преведен на англиски.Се' фино со англискиот фирмвер, ама целата процедура на флеширање специјално за да имам Англиски на рутер шо го отварам еднаш месечно или скоро квартално, е многу масирање на големиот мозок.
https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/5d0wmx/guide_how_to_install_padavan_custom_firmware_on/
Значи само праам еден бекап за секој случај и после мавам "downgrade" со твојот bin? Ни ssh ни виртуелки ни бакрачи?Само флешни го преку Web UI интерфејсот.
Да баш тоа, сакам да ти кажам. Не ти треба ни SSH ни виртуелки.Значи само праам еден бекап за секој случај и после мавам "downgrade" со твојот bin? Ни ssh ни виртуелки ни бакрачи?
Сполај тиИли ке си флешнеш англиски фирмвер на него и ке си уживаш.
Напомена !!! Фирмверот е само за Router 3 !
Немој да правиш апдејт. Ке се вратиш пак не кинески ! Ова е модифициран фирмвер на англиски, и со секој апдејт ке го пребрише стариот фирмвер.Сполај ти
Го флешнав англискиот фирмвер, ама седи на 2.10.25, не знам зошто не ми дава апдејт на 2.14... ама ако, пак поарно е на англиски, кинескиов ми е културен шок кога ќе го видам
Аха, пошто на Ми форумот пишуваше демек после ова сите апдејти се преведени... Очигледно неНемој да правиш апдејт. Ке се вратиш пак не кинески ! Ова е модифициран фирмвер на англиски, и со секој апдејт ке го пребрише стариот фирмвер.
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7 WHITE, w/bluetooth, 30000 DPI, 8K Poling rate, M7-A24
4.870,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
Бесплатна достава
TOOL Extralink Turbo Jet Fan, Portable Multi-Function USB Blower
2.650,00 ден
Бесплатна достава
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM