Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Рецензија Mi Wifi Mini Wireless AC рутер

S

Sukhoi

Гостин
Како да си пристапам до хард-дискот што ми е приклучен на рутерот преку Windows? :)

Погледнете го атачментот 50152

ping @the_maker @DrMTR
Па по адресата што гледам ти бара user и pass од рутерот. Да пробаш user името на рутерот(кога ке се логираш кај него, горе лево ќош, најчесто е "Xiaomi_некои бројки"). А пасворд е оној со кој си влегол во рутерот.
Или admin, и истиот пасворд.

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Па по адресата што гледам ти бара user и pass од рутерот. Да пробаш user името на рутерот(кога ке се логираш кај него, горе лево ќош, најчесто е "Xiaomi_некои бројки"). А пасворд е оној со кој си влегол во рутерот.
Или admin, и истиот пасворд.

Ги пробав тие комбинации, нече.
Email, username, acc id(бројки) во полето за усер и пасс од рутер, ацц, се е пробано.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Ништо од тоа.. еве шо беше работата
ad9e2d1768a5a381a16b2c18253708ff.jpg

Испратено од Redmi Note 3 преку IT.mk форум апликација

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Еј, каснам, имав работа до сеа. Сеа гледам дека си на шток фирмвер. Да од апликацијата треба да овозможиш пристап до дискот. Добро е што апликацијата дава многу повеќе можности за кастумизација на тоа, кој може да пристапи до дискот, кој не. Добра апликација е тоа. Јас сум на Падаван уште.

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Еј, каснам, имав работа до сеа. Сеа гледам дека си на шток фирмвер. Да од апликацијата треба да овозможиш пристап до дискот. Добро е што апликацијата дава многу повеќе можности за кастумизација на тоа, кој може да пристапи до дискот, кој не. Добра апликација е тоа. Јас сум на Падаван уште.
Времиња го имам рутерчево ама ја немав средено дома мрежата и затоа немав разгибано кои му се можностите. Наместив хром даунлоадс, торент, се да оди таму. Многу фина ствар. Експлорер на миуи го вади рутерот, исто и ми вифи, па имам пристап до фајловите од секаде. Остана да видам како ќе оди преку тв.

Испратено од Redmi Note 3 преку IT.mk форум апликација

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
mi router 3 ми стигна одамна, го сетирав само без никакви дополнителни подесувања и си работи без проблем, го немам рестартирано до сега. Но имам неколку прашања:

Дали може некој да ми каже како да инсталирам англиски фирмвер, која е последна верзија каде може да се најде?

Дали има некаде подесувања кои би дале максимум перформанси од чудово, единствено што наместив е што уклучив 2.4 и 5г да бидат комбинирани.

Апликацијата за мобилен им е топ, има непреведени работи ќе треба да ја разгледам подетално..

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
mi router 3 ми стигна одамна, го сетирав само без никакви дополнителни подесувања и си работи без проблем, го немам рестартирано до сега. Но имам неколку прашања:

Дали може некој да ми каже како да инсталирам англиски фирмвер, која е последна верзија каде може да се најде?

Дали има некаде подесувања кои би дале максимум перформанси од чудово, единствено што наместив е што уклучив 2.4 и 5г да бидат комбинирани.

Апликацијата за мобилен им е топ, има непреведени работи ќе треба да ја разгледам подетално..
Прц. ;)
prc.jpg

184013fqc6wdru6uvuawav.png.thumb.jpg

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
За Англиски ќе користиш Хром и ќе маваш десен клик.
За дополнителни сетинзи имаш многу страни за читање во д̶р̶у̶г̶а̶т̶а̶ ̶т̶е̶м̶а̶ кај што сме дискутирале за што ли не.

Едит: Оваа била темата, се здркав. :)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
За Англиски ќе користиш Хром и ќе маваш десен клик.
За дополнителни сетинзи имаш многу страни за читање во другата тема кај што сме дискутирале за што ли не.
Или ке си флешнеш англиски фирмвер на него и ке си уживаш. ;)

Напомена !!! Фирмверот е само за Router 3 !

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Се' фино со англискиот фирмвер, ама целата процедура на флеширање специјално за да имам Англиски на рутер шо го отварам еднаш месечно или скоро квартално, е многу масирање на големиот мозок.
https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/5d0wmx/guide_how_to_install_padavan_custom_firmware_on/
Што гледаш ова ? Ти имам линк ставено за англиски фирмвер. Што бараш на редит? Само флешни го преку Web UI интерфејсот. Линкот е од официјален Xiaomi фирмвер, само преведен на англиски.

yasho

hello world
11 јануари 2014
481
638
Скопје
Или ке си флешнеш англиски фирмвер на него и ке си уживаш. ;)

Напомена !!! Фирмверот е само за Router 3 !
Сполај ти :)

Го флешнав англискиот фирмвер, ама седи на 2.10.25, не знам зошто не ми дава апдејт на 2.14... ама ако, пак поарно е на англиски, кинескиов ми е културен шок кога ќе го видам

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Сполај ти :)

Го флешнав англискиот фирмвер, ама седи на 2.10.25, не знам зошто не ми дава апдејт на 2.14... ама ако, пак поарно е на англиски, кинескиов ми е културен шок кога ќе го видам
Немој да правиш апдејт. Ке се вратиш пак не кинески ! Ова е модифициран фирмвер на англиски, и со секој апдејт ке го пребрише стариот фирмвер.

yasho

hello world
11 јануари 2014
481
638
Скопје
Немој да правиш апдејт. Ке се вратиш пак не кинески ! Ова е модифициран фирмвер на англиски, и со секој апдејт ке го пребрише стариот фирмвер.
Аха, пошто на Ми форумот пишуваше демек после ова сите апдејти се преведени... Очигледно не :). Сепак, фино си работи, немам нужда да го менувам додека не му најдам некој баг.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Не се преведени. Незнам зошто, ама Xiaomi нема интерес да воведе англиски интерфејс во рутерите.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
2 миљарди пазар у Кина
1 миљарда пазар у Индија
И ќе се замараат за Англиски преводи на рутер :)
Ги боли уФце :)

(гледаат дека се снаоѓаат луѓе преку Chrome со translate
И си "газат".
Башка почнаа да праат точаци, ташни, вентилатори, кај и да е и пегли ќе почнат да праат :)
Нема кадар да праи преводи :) )

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
масовно производство, тоа е.. И тоа што велиш, тие си го пласираат нивното производство во индија и кина, кој ги врти другите. Нека учат кинески :D

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно