kirev
senior
- 31 мај 2010
- 9.044
- 7.716
Чек, кој не го ферма инспекцијата ? Муштеријата ? И воопшто не е баланс иако фирмата ја прави документацијата бидејќи просто и едноставно е. Ти си фирма и го праќаш производот исправен и правеш документација за таков. Јас го примам го оштетувам при оставарње и си викам абе ке се жалам дека е таков примен од кај знаат. И иде законот и ти губиш како фирма иако си исправен. Како е фер ова сега кажи ми. Пошто јас го работам истото можам да извадам барем 10тина случаи кога муштерија пробува да направи малверзација на оваков начин а ние немаме ниту помислено ниту пак се имаме осудено, за некој сум попуштил/изгубил иако сум бил прав а во последно време се праве видео/фото за да нема расправии.
Инспекција не го ферма членот од Законот дека муштеријата е у право ако има неслагање у изјавите. Башка сам си кажуваш дека продавачот има на располагање милион марифети за да се обезбеди од малверзации. Трошоци на работењето... Туку зошто некој би ти дал пари за после да се зеза до 101 и назад за да си ги врати?!? Пази, не да заработи, туку да си ги врати тие што ти ги дал.
Sent from my iPad using Tapatalk