Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Google AdSense

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Znaci sakam da stavam adsense na sajt so 20/30 poseti dnevno. Od koja banka treba smetka ? Za website language koj da go vnesam ? Ako mozi da mi objasnite barem malce bi vi bil mnogu blagodaren. :)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
За website language внеси го јазикот на кој што ти е сајтот. За банка, најубаво извади виза електрон он тутунска и таа врзија со пејпал. Мислам дека имасе на форумов упатство како се прави тоа. После во гоугл внеси ја пејпал сметката. Чиста работа. Плаќаат само за сума над 10 евра.

Се чека одобрување за нов акаунт ако имаш на сајтот било какви спорни работи со нивниот EULA тргај додека не направат review. Ако било што им стане сомнително (како на пример кликање свои реклами на сајтот, или едни те исти корисници кликаат секој ден) први банираат после прашуваат, а може и да не прашаат. Можеш да имаш само еден акаунт со твое име и презиме ама тој акаунт можеш да го користиш на колку сакаш веб страни.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.488
5.597
За website language не можеш да внесеш македонски, и гледај да не ти е македонста страната.

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
За website language внеси го јазикот на кој што ти е сајтот. За банка, најубаво извади виза електрон он тутунска и таа врзија со пејпал. Мислам дека имасе на форумов упатство како се прави тоа. После во гоугл внеси ја пејпал сметката. Чиста работа. Плаќаат само за сума над 10 евра.

Се чека одобрување за нов акаунт ако имаш на сајтот било какви спорни работи со нивниот EULA тргај додека не направат review. Ако било што им стане сомнително (како на пример кликање свои реклами на сајтот, или едни те исти корисници кликаат секој ден) први банираат после прашуваат, а може и да не прашаат. Можеш да имаш само еден акаунт со твое име и презиме ама тој акаунт можеш да го користиш на колку сакаш веб страни.

Fala za detalnoto objasnuvanje. Edinstven problem e sho nema Makedonski jazik.

За website language не можеш да внесеш македонски, и гледај да не ти е македонста страната.

Problem e sho stranata e na makedonski, no planiram da napravam i angliska verzija pa kje vnesam English.

20/30 посети дневно нема да те примаат 100%.

Stranata ne e celsno dopravena.. Planiram povekje reklamiranje i da krenam posetiteli. :)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Ако нема Македонски стави англиски. Иначе не е важно што нема многу корисници не ги интересира тоа, кога јас аплицирав за mkdteam.com немаше жив човек (ни сега нема рака на срце :)) ) ама не е важно тој акаунт си го користам на у ште 7 страни и од сите страни кликовите се акумулираат на истиот акаунт.

Важно е да ти го одобрат. не ги интересира која страна е во прашање или каде е пошто акаунтот у ствари фунцкионира како трговец-поединец, тој акаунт ти е за стално без разлика дали ќе се затвори страната со која што е аплицирано или не. Среќно

Supporter

lurker
31 август 2008
850
141
Yep. Проблем е само да те примаат потоа стај ги рекламите кај и да сакаш ќе си земеш пари.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.488
5.597
20/30 посети дневно нема да те примаат 100%.
Не е важна посетеноста. јас го вклучив на 3 дена стара страна.
Znachi ako vnesam angliski a stranata e na makedonski nema gajle ?
мислам дека проверуваат. Јас сакав на македонска страна да го направам, и пишав дека е англиска, но ми го одбија барањето затоа што јазикот не бил поддржан. Изгледа ја провериле и страната.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Никогаш незнаеш со гугл. Изгледа некогаш ботови проверуваат некогаш луѓе. Ако не стави еден WordPress темплејт, попуни неколку страни и пушти барање. После смени си ја страната.

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Mi ja odbija stranata zaradi jazikot se drugo e ok.. Kje napravam izgleda kako shto reche ARMac, ja brisham stranta kje instaliram wp, kje me verificiraat pa kje ja vratam vo pravobitna sostojba. :)

Martin5

read-only
22 октомври 2010
4
0
Има ли сега можност да се активира google adsense на македонска веб страница или некоја финта како да се направи тоа ??

Последна промена:

peko50

read-only
25 септември 2008
2
0
Здраво

Направив блог пред 2-3 недели до сега имам околу 10 тина објави и по околу 100 прегледи дневно поднесив барање за adsense и ме одбија. а немам појма за што ме одбија еве го блогот не знам колку е правилно што го постирам тука ма сакам некој поискусен во овие работи да каже што треба да се смене фала и поздрав. http://celebritypeopleexclusives.blogspot.mk/

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Здраво

Направив блог пред 2-3 недели до сега имам околу 10 тина објави и по околу 100 прегледи дневно поднесив барање за adsense и ме одбија. а немам појма за што ме одбија еве го блогот не знам колку е правилно што го постирам тука ма сакам некој поискусен во овие работи да каже што треба да се смене фала и поздрав. http://celebritypeopleexclusives.blogspot.mk/
06da12892b282bf670fc0a303760e676.jpg

Никад нема ни дс те примат. About us страната ти е празна, артиклите ти се една слика и една реченица. Мислам, и внук ми што е 3то одделение знае да направи ваква страна.

Пред да аплицирате, прочитајте малце кои услови треба да ја исполнува страната за да не се чудните зошто не сте одобрени.

Кај тебе треба да се смени страната комплетно за да те одобрат.
Sent from my LG-D850 using Tapatalk

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.580
3.221
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
+ многу кратки ти се текстовите. Барем 200 зборови стави.

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
848
932
AdSense се многу построги за разлика од порано, обавезно About us и Privacy Policy, но напишани како што треба, не целосно прекопирани од други сајтови.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.580
3.221
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Ако не е тајна, дали вложувате во реклами? Google AdWords, Facebook Ads etc.? Или платени backlinks?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.580
3.221
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Неможе да се постигне добра публика за 6 месеци без вложување.
Да, претпоставувам. Само работата е кога да вложиш, каде да вложиш, колку да вложиш....

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно