Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

И

Избришан член 41324

Гостин

Ilija Milcinoski

hello world
14 декември 2014
148
48
Ilija Milcinoski's setup  
OS
Windows 10 Pro
Тоа више го имаа пишано во форумот за Google Pay.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Одамна беа дојдени во табелата

Petarys

hello world
28 јули 2009
255
449
Прага, Чешка
Еј, не бе, не...
Не е исто?
:)

Испратено од телефоно
Али стварно нема смисла :) ја надгледувам темава заради вести за Apple Pay и последните неколку страници се спамира со гугл пеј…

И

Избришан член 41324

Гостин
Во право си.
Администрација, давај бичкијата :)

Испратено од телефоно

хахаха да ти кажам неочекувано Google Pay поведија а ние седиме ко изгубени германци Тим малце нека побрза.

kostoff

Баниран/a
17 мај 2023
31
21
Сѐ си мислам дека нема да го видиме пред есен. Од проста причина што есен е делот од годината кога Епл прави големи софтверски промени и пушта нови услуги. Тогаш и излегуваат новите ...OS.

Е сега, тоа е реалното очекување, а нереалното, wishfull e - во Србија почна на 30 јуни, па ајде за три дена и кај нас! :p

ivmartina

read-only
4 октомври 2022
28
54
Не знам дали да си средим и ја Wise или да почекам уште некој месец за Apple Pay

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Wise е супер опција привремено додека чекаме за официјална поддршка, но keep in mind има fee за секој top-up.

Коа сме за Apple Pay, UK работи за поддршка за EU, тоа го знам поради контактот што работи во Apple, а преку други контакти од нашите банки имам неофицијална информација дека ќе биде годинава, но нема да е летово, туку при крај на година.

Ако сакате може да пробате сличен начин како јас што успеав да добијам контакт, тоа е спамирање со мејлови до Cue([email protected]), секоја недела се додека не ви врати некој негов representative, ќе врати некој сигурно порано или подоцна. Еве ви бланко мејл, би било добро да смените нешто.

Hi Cue,

I hope you’re doing well.

I’m reach out to you that I’m a bit disappointed that we still don’t have support for Apple Pay in North Macedonia, while Google just launched Google Pay support, as well Garmin Pay that we already have it for a while.

So it’s weird how Google Pay and Garmin Pay are supported and used by many Android devices, but it’s unfair how Apple doesn’t launch Apple Pay service even thought banks are saying they are trying to lunch this support but awaiting on Apple decisions. Lots of Apple devices too in our country, would be really nice to have full support of services.

Since 2008, the government of North Macedonia has signed an executive agreement on Strategic Partnership and Mutual Cooperation with USA, we are member of NATO since 2020, which means we are safe country (if this is important as information before enabling certain services for that country). We also have large banks here, which already offer this possibility in other countries where the mentioned service is enabled.

I’m really looking for some kind of support, answer, and hopefully to launch Apple Pay this year.

Let me know,

Thanks.

——
Па кажете ако има некој нов одговор,
Cheers.

ivmartina

read-only
4 октомври 2022
28
54
Wise е супер опција привремено додека чекаме за официјална поддршка, но keep in mind има fee за секој top-up.

Коа сме за Apple Pay, UK работи за поддршка за EU, тоа го знам поради контактот што работи во Apple, а преку други контакти од нашите банки имам неофицијална информација дека ќе биде годинава, но нема да е летово, туку при крај на година.

Ако сакате може да пробате сличен начин како јас што успеав да добијам контакт, тоа е спамирање со мејлови до Cue([email protected]), секоја недела се додека не ви врати некој негов representative, ќе врати некој сигурно порано или подоцна. Еве ви бланко мејл, би било добро да смените нешто.

Hi Cue,

I’m reach out to you that I’m a bit disappointed that we still don’t have support for Apple Pay in North Macedonia, while Google just launched Google Pay support, as well Garmin Pay that we already have it for a while.

So it’s weird how Google Pay and Garmin Pay are supported and used by many Android devices, but it’s unfair how Apple doesn’t launch Apple Pay service even thought banks are saying they are trying to lunch this support but awaiting on Apple decisions. Lots of Apple devices too in our country, would be really nice to have full support of services.

Since 2008, the government of North Macedonia has signed an executive agreement on Strategic Partnership and Mutual Cooperation with USA, we are member of NATO since 2020, which means we are safe country (if this is important as information before enabling certain services for that country). We also have large banks here, which already offer this possibility in other countries where the mentioned service is enabled.

I’m really looking for some kind of support, answer, and hopefully to launch Apple Pay this year.

Let me know,

Thanks.

——
Cheers.
Пратено. Инаку знам дека има fee за top up, the convenience of using it > the fee.

Последна промена:

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.206
1.226
Скопје

Hi Cue,

Let me know,

Thanks.

——
Cheers.

Пратив и јас па ај да видиме :)

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Pero

hello world
28 декември 2010
51
55
Последниве 1-2 години од шо глеам се повеќе и повеќе наплаќаме со contactless картички низ Македонија, шо искрено ме радува, мислам дека повеќето ќе се согласат е многу боље него да се замараш со кеш. Исто така, неколку пати во контакт со Халкбанка имам дознаено дека како банка они се спреми да го донесат сервисот, но најверојатно Apple или некој друг ја кочи работата.

Пред нецела година од прилика овој сервис е овозможен и во Србија, покрај што веќе подолго време го има истиот сервис и во Грчка, Бугарија, и скоро сите ЕУ држави.

Следниов линк е до петиција за со надеж дека ќе го убрзаме процесот за Apple Pay во Македонија, со што сите iPhone / Apple Watch / Mac корисници би можеле да плаќаат на многу попрактичен начин.

Линк: http://chng.it/yF5D6gWFLj

Исто така би било убаво да ја споделувате петицијава и со вашите пријатели за да собереме што повеќе потписи.

Фала,
Поздрав.
Пополнив, се сомневам дека има ефект.. Добра работа во секој случај

fikret2023

read-only
18 мај 2023
45
42
Дур го чекаме Apple Pay во Македонија би сакал да поставам едно прашање ако некој знае подетално да ми објасни. Еден од тие среќници сум што имам америчка сметка и картичка од америчка банка и при вршење на плаќање со Wallet апликацијата - картичката од банка се ми поминува во најдобар ред. Беспрекорно добро работи на секој пос терминал во Македонија. Меѓутоа при ставени пари на Apple Cash - во Apple Wallet делот истата прави цело време declined. Дали некој знае зошто таа опција не функционира? IMG_3547.png

kirev

senior
31 мај 2010
9.073
7.759
Дур го чекаме Apple Pay во Македонија би сакал да поставам едно прашање ако некој знае подетално да ми објасни. Еден од тие среќници сум што имам америчка сметка и картичка од америчка банка и при вршење на плаќање со Wallet апликацијата - картичката од банка се ми поминува во најдобар ред. Беспрекорно добро работи на секој пос терминал во Македонија. Меѓутоа при ставени пари на Apple Cash - во Apple Wallet делот истата прави цело време declined. Дали некој знае зошто таа опција не функционира?Погледнете го атачментот 127714
Прашај на амерички форуми или на Епл сапорт. Во Европа никој нема таков проблем :)

fikret2023

read-only
18 мај 2023
45
42
Прашај на амерички форуми или на Епл сапорт. Во Европа никој нема таков проблем :)
Не знам како би знаеле американциве за проблем со Apple Cash во Македонија ама добро.
Пробано со support не се оправа.

И

Избришан член 41324

Гостин
Дур го чекаме Apple Pay во Македонија би сакал да поставам едно прашање ако некој знае подетално да ми објасни. Еден од тие среќници сум што имам америчка сметка и картичка од америчка банка и при вршење на плаќање со Wallet апликацијата - картичката од банка се ми поминува во најдобар ред. Беспрекорно добро работи на секој пос терминал во Македонија. Меѓутоа при ставени пари на Apple Cash - во Apple Wallet делот истата прави цело време declined. Дали некој знае зошто таа опција не функционира?Погледнете го атачментот 127714

Бидејќи некој Apple Cash картички се Discover а новите Visa кажи им во веро со Discover/Diners дека плаќаш.

И

Избришан член 41324

Гостин
Бидејќи некој Apple Cash картички се Discover а новите Visa кажи им во веро со Discover/Diners дека плаќаш.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно