Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

И

Избришан член 41324

Гостин

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: Ervo

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653

Nice. Се надевам ќе се врати Revolut повторно, па и други нови сервиси. Apple Pay very soon.

И

Избришан член 41324

Гостин
А пак за тоа дали НЛБ ќе овозможи Apple Pay знам дека нема ама ако повеќе луѓе почнат да прашуваат конечно ќе мора дека они се многу голема банка.

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Можам одма да погодам кои банки нема да работат со Apple pay. КБ, НЛБ и Халкбанка. Тие си имаат свои апликации за Андроид и не верувам дека би играле со надворешен сервис. Гледајќи од листа на поддржани банки во Србија, најверојатно само Прокредит во прво време би функционирале

• ми се допаѓа
Реакции: Ervo

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Actually Халкбанк ќе има прва Apple Pay според информации шо имам добиено, а и пред недела дена агент од Халк ми го потврди истото, дека годинава ќе биде ама не знаеше точно кога. Time will tell.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
Единствена што нема да има е Шпаркасе, поранешна Охридска, заостанати се они со технологијата.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
Шпаркасе не е германска банка?
Австриска е. Ја презема Инвест банка.
Охридска е под Сосиете Женерал, француска.
п.с. во меѓувреме ја презеле и Охридска од Сосиете.

Последна промена:
И

Избришан член 41324

Гостин
Ја како што пишав погоре значи 100% Apple Pay ќе овозможат Procredit Banka,Halkbank,Sparkasse,Mozno e STB i STBBT а знаеме дека НЛБ нема поради ИТ комапнијата Asecco бидејќи тие на цела групација и конторлираат е Банкарство и ужас се јас имам НЛБ и Procredit и двете се добри но ProCredit има многу добро електронско бнакарство, но исто банки кој гледам во други држави имаат Apple Pay се ЦКБ и Силк роуд Овие можно е да имаат.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Petarys

hello world
28 јули 2009
254
449
Прага, Чешка
Имам исто информација дека се спрема нов сервис на КИБС за инстант плаќање меѓу македонските банки, со QR код, у моментов работат на усогласување на системите за да овозможат плаќањето да иде макс.20 секунди. Уште Apple Pay да бидне и ќе биде добро

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751
Некоја информација зошто не бараме пристапување кон SEPA на пр.? Не мора да чекаме влез во ЕУ МЕУ

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Имам исто информација дека се спрема нов сервис на КИБС за инстант плаќање меѓу македонските банки, со QR код, у моментов работат на усогласување на системите за да овозможат плаќањето да иде макс.20 секунди. Уште Apple Pay да бидне и ќе биде добро
Наместо blockchain како во Србија тие QR ќе вовеле. Оф мајко :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751
Колку души во нашата држава воопшто користат плаќање со NFC? Со Гармин? За кого да се воведуваат Гугл Пеј и Епл Пеј?

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Колку души во нашата држава воопшто користат плаќање со NFC? Со Гармин? За кого да се воведуваат Гугл Пеј и Епл Пеј?

Многу малку користат бидејќи со нашиве proprietary апликации, побрзо е да извадиш картичка и да платиш со неа, отколку со NFC. Истово не е случај со GPay/Apple Pay, клик до два и веќе плаќаш, да не прајме муабет дека е драстично побрзо него картичка.

Пробав NLBPay, го баталив после два дена. Пробав Apple Pay, веќе година дена ми е примарен начин на плаќање.

И

Избришан член 41324

Гостин
Многу малку користат бидејќи со нашиве proprietary апликации, побрзо е да извадиш картичка и да платиш со неа, отколку со NFC. Истово не е случај со GPay/Apple Pay, клик до два и веќе плаќаш, да не прајме муабет дека е драстично побрзо него картичка.

Пробав NLBPay, го баталив после два дена. Пробав Apple Pay, веќе година дена ми е примарен начин на плаќање.

У право си дека овие апликации за плаќање на банкиве неимсе баш добор ама како што имам предходно кажано горе Некој банки никогаш нема да уведат Apple Pay/GPay

Sent from my iPhone using Tapatalk

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

Се согласувам! Мое искуство со NLBPay:

1. 4ца пред мене тинекс зебра, ја пушам апликацијата, врти не ми ја вчитува картичката, гасам апликација, пак пуштам пак исто. Се заинаетив и чекав да видам колку ќе врти, стигнав на каса, со телефонот ко некоја тинејџерка, додека таа ми ги куцаше производите. Платив со картичка.

2. Неколку дена подоцна рамстор што е кај беверли во сивата зграда (менхетен ценарот) вадам апликација, пуштено НФЦ се тоа, пак loading. Си помислив дека е ова скриена камера и некој ме зеза.

Толку беа моите обиди да платам со NLBPay, и се уште ја телефон и секогаш кога не сум во продавница ми работи, а стапнам на каса и проблем.

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751

Мислиш дека ако ги оправат апликациите сите ќе се потепаат? HalkPay работи брзо, ама не сум видел никој освен мене да плаќа со телефон. Башка сите се со дебитни картички, бабите ги вадат сите пари од банкомат, а тетката од ЈСП кај градежен не дава со телефон, само со оригинал картица… А во источна ЕУ можеш и паркинг и режија и … да платиш со апликацијата (се разбира покрај Google Pay и Apple Pay).

Туку зошто не влегуваме во SEPA? Овие бандитиве нема да можат по 50 денари од трансакција да крадат ММЕ. А башка и до Шведска и до Мариово ќе биде 15 денари...

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје

Се согласувам! Мое искуство со NLBPay:

1. 4ца пред мене тинекс зебра, ја пушам апликацијата, врти не ми ја вчитува картичката, гасам апликација, пак пуштам пак исто. Се заинаетив и чекав да видам колку ќе врти, стигнав на каса, со телефонот ко некоја тинејџерка, додека таа ми ги куцаше производите. Платив со картичка.

2. Неколку дена подоцна рамстор што е кај беверли во сивата зграда (менхетен ценарот) вадам апликација, пуштено НФЦ се тоа, пак loading. Си помислив дека е ова скриена камера и некој ме зеза.

Толку беа моите обиди да платам со NLBPay, и се уште ја телефон и секогаш кога не сум во продавница ми работи, а стапнам на каса и проблем.

Нешто сте грешка и двајцата, NLB Pay работи само со отклучен телефон и вклучен NFC. Никако не е поспоро така отколку со Apple Pay или да вадиш физичка картичка.

Зошто ја палите апликацијата?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно