Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Брз совет...на одмор дојдовме фамилијарно Струга и како што е ред нешто се заборава и овојпат тоа е баш ранецот со некоја книга, слушалките и полначот . Треба да полниме два телефони А52 за следните 4 дена. Да купувам оригинал полнач или доволен ќе е некој од dummy маркиве од Анхоч за 400-500 ден?
Оди во Телеком и види дали го имаат овој , оригинален 25W плус Ц на Ц кабел за 759 денари , ако го нема тој тогаш види го овој - оригиналниот 15W што иде со A52 плус А на Ц кабел.

kirev

senior
31 мај 2010
9.104
7.790
Брз совет...на одмор дојдовме фамилијарно Струга и како што е ред нешто се заборава и овојпат тоа е баш ранецот со некоја книга, слушалките и полначот . Треба да полниме два телефони А52 за следните 4 дена. Да купувам оригинал полнач или доволен ќе е некој од dummy маркиве од Анхоч за 400-500 ден?
10000 mAh power bank... За сите патувања :)

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
@deni.mitev Ако добиеш некаква информација за достапност и цена на Nothing Phone (1) , пиши обавезно овде , јас сум заинтересиран а и ако има некој друг да види.

dantemkd

hello world
21 јули 2020
186
105
Здраво пред 2 дена зедов телефон од мобилекс. Денес наместив фингерпринт да се отклучува и ми покажува бело светло на екранот кога ќе го заклучам дали ќе прифатат гаранција би сакал да го сменам за друг модел.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Па такво нешто не би можел да ти каже никој, како што знам никој не работи во Мобеликс тука. Најдобро да си отидеш таму и ке ти кажат што како.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.874
5.588
Здраво пред 2 дена зедов телефон од мобилекс. Денес наместив фингерпринт да се отклучува и ми покажува бело светло на екранот кога ќе го заклучам дали ќе прифатат гаранција би сакал да го сменам за друг модел.
Првин ќе му фукнат еден фактори ресет, пс ќе го пимплаат, па може е нешто со софтверот, па ептен ако е нешто заебано хардверски па да ти го сменат.
А ако имсш валидна гаранција зашто не би ја прифатиле. Дали ќе сакаат замена да направите етоа е друг муабет.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

dantemkd

hello world
21 јули 2020
186
105
Првин ќе му фукнат еден фактори ресет, пс ќе го пимплаат, па може е нешто со софтверот, па ептен ако е нешто заебано хардверски па да ти го сменат.
А ако имсш валидна гаранција зашто не би ја прифатиле. Дали ќе сакаат замена да направите етоа е друг муабет.

Пред 2 дена го зедов буквално денес го упалив и почнав да го подесувам.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.874
5.588
Пред 2 дена го зедов буквално денес го упалив и почнав да го подесувам.
И? Сакаш да кажеш фабрички дефект нешто? Фукни еден рестарт, ако нејќе ( иако искрено и не те сфатив баш што е проблемот) носиш назад и активираш гаранција. Тоа е.

dantemkd

hello world
21 јули 2020
186
105
И? Сакаш да кажеш фабрички дефект нешто? Фукни еден рестарт, ако нејќе ( иако искрено и не те сфатив баш што е проблемот) носиш назад и активираш гаранција. Тоа е.

Кога телефоно ќе го заклучам а има активно фингерпринт екранот трепери.

Атачменти

• Screenshot_20220807-173058876.jpg
    Screenshot_20220807-173058876.jpg
    142,5 KB · Прегледи: 51

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.874
5.588
Брз срч на нет и изгледа не си сам. И други се имаат жалено кога всушност е наместен алвејс он дислеј на екранот. Демек се фалат средиле со апдејтот од лани септември, види на кој софтвер/формвер си ти. Исто пробај дали истово ти се дешава и во Сејф мод.

dantemkd

hello world
21 јули 2020
186
105
Брз срч на нет и изгледа не си сам. И други се имаат жалено кога всушност е наместен алвејс он дислеј на екранот. Демек се фалат средиле со апдејтот од лани септември, види на кој софтвер/формвер си ти. Исто пробај дали истово ти се дешава и во Сејф мод.

Исклучен ми е алвејс он скрин ќе прикачам и слика подоле инаку апдејт на андроид не ми дава не би чепкал натаму затоа што во гаранцијата гласи ако чепкам софтверски нема да му важи утре ќе одам и ќе барам нов уред затоа што не сум задоволен од овој не би прифатил сервис на нов телефон.

Атачменти

• Screenshot_20220807-201130087.jpg
    Screenshot_20220807-201130087.jpg
    186,4 KB · Прегледи: 19

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.874
5.588
Исклучен ми е алвејс он скрин ќе прикачам и слика подоле инаку апдејт на андроид не ми дава не би чепкал натаму затоа што во гаранцијата гласи ако чепкам софтверски нема да му важи утре ќе одам и ќе барам нов уред затоа што не сум задоволен од овој не би прифатил сервис на нов телефон.

Сејф мод не е чепкање. Тоа е стандардна можност на самиот телефон.
Нејсе, дали ќе оди на сервис или не, зависи од продавачот, гарантните услови и состојбата на уредот, а не дали ти си задоволен или не. Инаку стандард си оди на сервис па ако откријат дефект ќе се пазарите дали и како ќе го решите.
Супер би било да ти прифатат директно замена за што сакаш, само биди спремен и на останатите можности.

dantemkd

hello world
21 јули 2020
186
105
Сејф мод не е чепкање. Тоа е стандардна можност на самиот телефон.
Нејсе, дали ќе оди на сервис или не, зависи од продавачот, гарантните услови и состојбата на уредот, а не дали ти си задоволен или не. Инаку стандард си оди на сервис па ако откријат дефект ќе се пазарите дали и како ќе го решите.
Супер би било да ти прифатат директно замена за што сакаш, само биди спремен и на останатите можности.

секако дека сум свесен дека нема да прифатат замена благодарам на сите за советите.

noc32

hello world
21 март 2016
362
321
дали некој имал искуство со снимање на разговор на мобилен? Колега редовно ми ги снимал телефонските разговори...
Ми кажа дека ако разговара со некој што има ајфон, не работат апликациите за снимање разговор, додека некој што користи телефон со андроид оперативен, може да се снима разговорот без проблем.
Не се осеќам комотно со ова и не му ни верувам дека нема да ме снима во иднина, има ли начин да го спречам ова?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.955
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
дали некој имал искуство со снимање на разговор на мобилен? Колега редовно ми ги снимал телефонските разговори...
Ми кажа дека ако разговара со некој што има ајфон, не работат апликациите за снимање разговор, додека некој што користи телефон со андроид оперативен, може да се снима разговорот без проблем.
Не се осеќам комотно со ова и не му ни верувам дека нема да ме снима во иднина, има ли начин да го спречам ова?

Само ако го бараш преку viber, ама и тогаш е хипотетички можно

Што ако те снима, што ќе се случи?

noc32

hello world
21 март 2016
362
321
Само ако го бараш преку viber, ама и тогаш е хипотетички можно

Што ако те снима, што ќе се случи?
Зошто да ме снима? Мислам дека не е баш легално.
Може на шала ќе кажам нешто што за 3-4 години може да се извади од контекст и сериозно да ми наштети. Тоа е само еден пример.

Барав по неколку сајтови од кои што редовно конзумирам информации било што околу оваа проблематика ама не најдов конкретен начин да спречам некој да ми ги снима телефонските разговори.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.874
5.588
Прво или незнае да го користи рекордерот или нешто не му е ко што треба. Ако работи снимањето, снима сѐ, пошто појма нема дали е шаоми, ајфон или самсунг, или некоја обична нокиа од другата страна.
Нејсе, во право си дека снимањето разговори е легално само со претходна согласност, но се додека ги чува за "себе" и не прави дистрибуција, нема кривично дело.
Да го сопреш не можеш. Уствари можеш. Не му се јавувај

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.955
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Зошто да ме снима? Мислам дека не е баш легално.
Може на шала ќе кажам нешто што за 3-4 години може да се извади од контекст и сериозно да ми наштети. Тоа е само еден пример.

Барав по неколку сајтови од кои што редовно конзумирам информации било што околу оваа проблематика ама не најдов конкретен начин да спречам некој да ми ги снима телефонските разговори.

Можеби заборава па го користи како потсетник, кажи му да го тргне твојот број од листата

CloudConnected

hello world
18 февруари 2016
141
129
Скопје
Има начин, не разговарај со колегата преку телефон.

noc32

hello world
21 март 2016
362
321
Прво или незнае да го користи рекордерот или нешто не му е ко што треба. Ако работи снимањето, снима сѐ, пошто појма нема дали е шаоми, ајфон или самсунг, или некоја обична нокиа од другата страна.
Нејсе, во право си дека снимањето разговори е легално само со претходна согласност, но се додека ги чува за "себе" и не прави дистрибуција, нема кривично дело.
Да го сопреш не можеш. Уствари можеш. Не му се јавувај

Снима со third party апликација. Истата не може да снима разговори ако соговорникот користи ајфон.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно