Lokomotiva
hello world
- 10 јуни 2018
- 212
- 117
Daj nekoj sto razbira neka pomogne kako da aktiviram vtora linija?! Vo setinzi se mi e podeseno i pak ne saka 
A kako tie podeseno.??? Odi vo povici i samo stikliraj call waiting, nisto dr, ne treba da podesuvasDaj nekoj sto razbira neka pomogne kako da aktiviram vtora linija?! Vo setinzi se mi e podeseno i pak ne saka![]()
Stiklirano e i pak ne saka, t.e. dava zafateno koga mi zvonat na vtora linijaA kako tie podeseno.??? Odi vo povici i samo stikliraj call waiting, nisto dr, ne treba da podesuvas
Hm.....cudno aj zvoni 1212,da ne ima kratok kod, ili tie da probaat sistemski da ti uklucat, jas imam 4 broevi na site e stiklirano samo i na site raboti...Stiklirano e i pak ne saka, t.e. dava zafateno koga mi zvonat na vtora linija
Vcera se javiv, mi rekoa deka nemaat posebna opcija za uklucuvanje od kaj niv, potocno deka bila uklucena po "default" . Deckoto mi rece deka sum trebal sam da si ja pustam vo telefon. Jas po toa sto guglav me nasocuvase samo na "call waiting", a toa mi e vekje aktivirano ama dzabe, pak ne saka... Ne znam sto e problemot.Hm.....cudno aj zvoni 1212,da ne ima kratok kod, ili tie da probaat sistemski da ti uklucat, jas imam 4 broevi na site e stiklirano samo i na site raboti...
Пробај со друг телефон. Или во твојот телефон со друг СИМ. Или и дветеVcera se javiv, mi rekoa deka nemaat posebna opcija za uklucuvanje od kaj niv, potocno deka bila uklucena po "default" . Deckoto mi rece deka sum trebal sam da si ja pustam vo telefon. Jas po toa sto guglav me nasocuvase samo na "call waiting", a toa mi e vekje aktivirano ama dzabe, pak ne saka... Ne znam sto e problemot.
Jas imam 2 portirani broevi i dva,079. I na 4te jas nisto nemav aktivirano po default ova bese On.Vcera se javiv, mi rekoa deka nemaat posebna opcija za uklucuvanje od kaj niv, potocno deka bila uklucena po "default" . Deckoto mi rece deka sum trebal sam da si ja pustam vo telefon. Jas po toa sto guglav me nasocuvase samo na "call waiting", a toa mi e vekje aktivirano ama dzabe, pak ne saka... Ne znam sto e problemot.
Da moze da proba vaka vo drug telefon sim ot od Lyca...Пробај со друг телефон. Или во твојот телефон со друг СИМ. Или и двете
Stvarno ne znam sto e rabotava. Eventualno da ne znael deckoto kako se podesuva toa pa mi kazal da si proveram vo telefonot za da me otkaci >DJas imam 2 portirani broevi i dva,079. I na 4te jas nisto nemav aktivirano po default ova bese On.
Мислењето е автоматски споено:
Da moze da proba vaka vo drug telefon sim ot od Lyca...
Sega so telekom sim si raboti bez problem. Mada i na telekom kolku sto se sekjavam pred nekoe vreme ne mi bese aktivirana vtora linija, tek koga im se javiv sredija rabota.Пробај со друг телефон. Или во твојот телефон со друг СИМ. Или и двете
Внеси го овој код *43# и види дали ке работи.Stvarno ne znam sto e rabotava. Eventualno da ne znael deckoto kako se podesuva toa pa mi kazal da si proveram vo telefonot za da me otkaci >D
Sega so telekom sim si raboti bez problem. Mada i na telekom kolku sto se sekjavam pred nekoe vreme ne mi bese aktivirana vtora linija, tek koga im se javiv sredija rabota.
Jas sega probav so onaa opcija koga e otstiklirana zafateno si kazuva, vednas oznacuvas call waiting vrti krug i se pojavuva done.Stvarno ne znam sto e rabotava. Eventualno da ne znael deckoto kako se podesuva toa pa mi kazal da si proveram vo telefonot za da me otkaci >D
Sega so telekom sim si raboti bez problem. Mada i na telekom kolku sto se sekjavam pred nekoe vreme ne mi bese aktivirana vtora linija, tek koga im se javiv sredija rabota.
Внеси го овој код *43# и види дали ке работи.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Sekretarkata mi e izgasena. Da, mi stigaat propusteni povici od lugje sto me barale koga ne sum bil dostapen. Tuku dali ima vrska sto brojot prethodno bese na A1?Jas sega probav so onaa opcija koga e otstiklirana zafateno si kazuva, vednas oznacuvas call waiting vrti krug i se pojavuva done.
Sto e kaj tebe vistina cudno...
Dali sekretarkata ti e off.?
Vnesi *186#send koga ke ti vrati 1 i send, potoa probaj na bezmrezen mod, dali si nedostapen... I dali ti stiga sms za miss call....?
da, vazi, utre kje probam i kje pisam. PozdravOva iphone e.?
Probaj lycasim ot vo dr, telefon
Ova iphone e.?
Probaj lycasim ot vo dr, telefon
Тоа автоматската обнова им е многу заебана работа.Кај мене пред 2 недели активирам за 6 месеца , кога оно ми реактивира аутонатски оноа почетното 200 за месец дена. Им се јавив сабајле и неможеле да сменат, сум потрошил 15 mb, они викаат 100.
Ај ќе им опростеме овај пат.
Знам , користам картичка специјално за плаќање такви ствари и ставам пари непосредно пред уплаќање.Тоа автоматската обнова им е многу заебана работа.
За да бидеш на чисто со нив (пошто не рефундурааат како телеком) не оставај екстра кредит и не сочувувај платежна картичка после купување на пакет.
Јас не сум долго време на нив, ама слушам дека се бунат луѓево за автоматската реактивација. Веројатно доста познат проблем им е и на нив, ама не преземаат ништо околу тоа. Да биде иронијата уште поголема, не ти ни враќаат пари, што е уште потрагично! За апликацијата не ми се ни зборува. Хорор! Од таа гледна точка Телеком се број 1. Барем со нив до сега што и да имало проблем, да не‘ речам за саат-два, го решавале. Затоа се најскапи.Знам , користам картичка специјално за плаќање такви ствари и ставам пари непосредно пред уплаќање.
Туку глупаво е, ем онлајн ти одбираш сосем трет паќет , а оно свесно оставиле реактивација за основен. Таа реактивација ја има така кај сите оператори.
Разбира се дека свесно оставаат реактивација не само они, туку и Вип и Мобимак ако веќе си активирал неделен или месечен паќет.Јас не сум долго време на нив, ама слушам дека се бунат луѓево за автоматската реактивација. Веројатно доста познат проблем им е и на нив, ама не преземаат ништо околу тоа. Да биде иронијата уште поголема, не ти ни враќаат пари, што е уште потрагично! За апликацијата не ми се ни зборува. Хорор! Од таа гледна точка Телеком се број 1. Барем со нив до сега што и да имало проблем, да не‘ речам за саат-два, го решавале. Затоа се најскапи.
Искрено ќе помислам дека од Lycamobile намерно ја имаат оставено опцијата за да ти цеди пари, веројатно затоа што многу од луѓето се‘ немарни. Рекламација/ Рефундација не признаваат.
За Телеком си грешка. Имаат прилично добро известување и се далеку покоректни, а за Вип/А1 не знам, веќе не ги ни пратам нешто многу. Повеќе од 5 години бев кај нив на сметка и можам само да заклучам дека секоја година ги креваа, и сеуште креваат, цените на сите услуги нагоре (телеком такоџе)! Така што keep your eyes wide openРазбира се дека свесно оставаат реактивација не само они, туку и Вип и Мобимак ако веќе си активирал неделен или месечен паќет.
Ама лајка кога веќе активираш повеќе месечен пакет аутоматски треба да се пониште претходниот.
Бжне е страшно колку што е педерски. Не спомнав преска дека тоа го забележав откако проверив и колку кредити има останато на на платежната. Ми наплатиле само 200.
Така шо ги извадив останатите
Разбира се дека свесно оставаат реактивација не само они, туку и Вип и Мобимак ако веќе си активирал неделен или месечен паќет.Јас не сум долго време на нив, ама слушам дека се бунат луѓево за автоматската реактивација. Веројатно доста познат проблем им е и на нив, ама не преземаат ништо околу тоа. Да биде иронијата уште поголема, не ти ни враќаат пари, што е уште потрагично! За апликацијата не ми се ни зборува. Хорор! Од таа гледна точка Телеком се број 1. Барем со нив до сега што и да имало проблем, да не‘ речам за саат-два, го решавале. Затоа се најскапи.
Искрено ќе помислам дека од Lycamobile намерно ја имаат оставено опцијата за да ти цеди пари, веројатно затоа што многу од луѓето се‘ немарни. Рекламација/ Рефундација не признаваат.
Тоа што е виртуелен оператор, што е од Англија, и што користи А1 мрежа, нема никаква врска, ама никаква со диктирање на некои услови према крајните корисници.Бреј бреј Телеком па телеком па префлиси се бе другарчо на телеком штом толку ги величаш како што гледам ама оппп телеком сметката кога ке дојде се чешаме за глава скапо некако не иде ааааа е не иде , за останатото пред да се купи било каков производ (а не на рекла казала) се читаат terms and conditions на операторот .За тие што не знаат лајка мобајл е мобилен ВИРТУЕЛЕН оператор со седиште во АНГЛИЈА а во Макаронија користи мрежа од А1 значи под кирија кај нив и А1 диктира што се може и што не се може.Друга работа целиот интерфејс им е направен за Англиски пазар и работат со нивни тим за скоро секоја земја во свеет и моментално ги имаат НАЈ ефтините пакети НЕ ОБВРЗУВАЧКИ кај нас.Трета работа за автоматската обнова како нивни 5 години корисник никогаш ама НИКОГАШ не земал системот пари без мое знаење кога се става кредит има опција и е јасно напишана (за тие што читаат нормално) АВТОМАТСКА ОБНОВА ОН/ОФФ али кој како ке виде , страната никогаш не ми правела проблем освен еднаш кога исчистив коокис или сменав броузер оти гоогле хромот зезаше се останато работи без проблем.Четврта работа рефундација на средства се прави во првите 48 саати по надополнувањето али ако на било кој начин почнеш да користиш бенифиции од пакетот во случајот нет или минути неможе како да се рефундираат парите (исто како на банкомат ако имаш 99 денари и го молиш да ти извади 100ден не иде нели???) , и на крај македонската ДНК за 200 денари имаат неограничени минути кон сите смс кон сите и 5г нет и сега макарончето бара и да му го издудла некој за тие пари .
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00198A
2.010,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 1m Gray Secomp, 21.99.0101-200
60,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 15m Gray Secomp, 21.99.0115-25