се мислам помеѓу ајфон се 2020 128мб за 30 000 и галакси а71 за 20 000. Мислам дека вреди 10 000 ден разлика за ајфонот, доста е појак?
Ти имаш инфо од прва рака во Аппле што тврдиш дека немаат ?
Јас викам дека имаат!
Ако имале морале да произведуваат кој така ти кажа?
Имаат иновација, патент и технологија и му даваат на друг да му произведе и сега што ?
Оти немаат машини во дворот ти смета?
Дај бе луѓе претерувате од тупење.
Ок Аппле е маркетинг компанија и сите ние што користеме сме Идиоти.
Поентата е дека Apple иновации ВЕЌЕ видени во производи од други компании ги претставуваат како револуционерни кога конечно после 2 години ќе ги имплементираат во нивни производи, ова боде очи кај секој што не е Aplle fan boy, ма колку и да да квалитетен производот. Истото се случува секоја година и секоја година успешно продаваат магла.Во прави си, јас претерав со моето обраќање...али не ми беше тоа поентата. Поентата ми е следна: што ми е мења чија технологијата е дисплејот од 120hz кога ЕПЛ ја имале пред другите (веројатно меѓу првите)? Во глобала сите големи брендови купуваат туѓи иновации а ЕПЛ предничи во тоа. И тоа не е лошо...тој што ја развил технологијата ќе ја продаде и ќе искешира од тоа, тој што ја купил ќе ја наплати на корисниците, а ние ќе користиме тоа што сме платиле.
На крај на денот ја купувам уред кој што сметам дека е отпимален за мене...а не чија технологија е, нели? Би одбил да купиш ајпад само затоа што дисплејот од 120hz не е нивен патент?
Поентата е дека Apple иновации ВЕЌЕ видени во производи од други компании ги претставуваат како револуционерни кога конечно после 2 години ќе ги имплементираат во нивни производи, ова боде очи кај секој што не е Aplle fan boy, ма колку и да да квалитетен производот. Истото се случува секоја година и секоја година успешно продаваат магла.
never give up
Нонстоп користам in-display fingerprint, никад не е ме заебал.Веќе видени.... можеби.... усовршени? Јок!
Епл прави добри работи, не избрзува со нови технологии додека сеуште се во развој и не даваат добро корисничко искуство.
Пример, Face Unlock Андоид телефони го имаа воведено откако почнаа да ставаат предни камери на телефоните?
Кој го користеше и колку?
- Секој што купи нов телефон со предна камера?
- Првите 2 недели? + со триста маки?
После тоа сите видоа дека не го бива и сите го заборавија...
Кога Епл го најави тоа беше магла така, ама сите го користат...
Кажете ми вие што имате од поновите Андроиди со Fingerprint испод дисплеј? Океј ви работи? Го користите?
Не а?
Епа кога (и ако) Епл ќе го воведе пак ќе ви биде магла.... ама ќе работи како што треба и корисниците ќе го користат.
За полначот и слушалките се сложувам со револтот, во најмала рака требаше цената да биде намалена за тоа што веќе не се вклучени во пакетот со телефонот.
Ама тоа што го извадоа полначот годинава ми личи дека за брзо ќе го исфрлат и каблето.
Судеќи по моето искуство од пред 2 години, како седеќи на шоља во WC за 15 минути мигрирав од iPhone 6s на iPhone X, целосна миграција со 30gb слики и видевца, апликации, подесувања... ама свее... без потреба од кабли и компјутери....
Верувам за брзо телефонот на Епл ќе доаѓа сам во кутијата, без кабли и ниеден порт на него. Целосно водоотпорен.
USB-C.... forget it....it's not coming to iPhone
Да не ги набројувам софтверските ситници кои iOS ги нуди, пошо андроидашиве тука што хејтаат ќе почнат да имаат влажни соништа.
Кога веќе идеме на тоа поле, ете другар на Xs Max 3-4 месеци не добиваше никакви нотификации од Инстаграм апликацијата. И ресет и реинстал и се направи, ништо. Дали после некој абдејт на апликацијата или ОСот или само од себе се среди не се сеќавам. Ете уште го има ама и самиот периодот сакаше да го џитне. Не го оспорувам во други работи али не го правете 100% перфектен.Веќе видени.... можеби.... усовршени? Јок!
Епл прави добри работи, не избрзува со нови технологии додека сеуште се во развој и не даваат добро корисничко искуство.
Пример, Face Unlock Андоид телефони го имаа воведено откако почнаа да ставаат предни камери на телефоните?
Кој го користеше и колку?
- Секој што купи нов телефон со предна камера?
- Првите 2 недели? + со триста маки?
После тоа сите видоа дека не го бива и сите го заборавија...
Кога Епл го најави тоа беше магла така, ама сите го користат...
Кажете ми вие што имате од поновите Андроиди со Fingerprint испод дисплеј? Океј ви работи? Го користите?
Не а?
Епа кога (и ако) Епл ќе го воведе пак ќе ви биде магла.... ама ќе работи како што треба и корисниците ќе го користат.
За полначот и слушалките се сложувам со револтот, во најмала рака требаше цената да биде намалена за тоа што веќе не се вклучени во пакетот со телефонот.
Ама тоа што го извадоа полначот годинава ми личи дека за брзо ќе го исфрлат и каблето.
Судеќи по моето искуство од пред 2 години, како седеќи на шоља во WC за 15 минути мигрирав од iPhone 6s на iPhone X, целосна миграција со 30gb слики и видевца, апликации, подесувања... ама свее... без потреба од кабли и компјутери....
Верувам за брзо телефонот на Епл ќе доаѓа сам во кутијата, без кабли и ниеден порт на него. Целосно водоотпорен.
USB-C.... forget it....it's not coming to iPhone
Да не ги набројувам софтверските ситници кои iOS ги нуди, пошо андроидашиве тука што хејтаат ќе почнат да имаат влажни соништа.
На кој што му даваат бе пријател, се читаш што пишуваш, не ти е блам вакви глупости да кажуваш?
Apple им ДАВА технологија за производство на дисплеј панели на Samsung и LG?
Па со оглед на овие небулозни тврдења не си далеку од од крајниот заклучок што го даде.
never give up
Ако не ти се брза почекај 2-3 недели ќе го продавам Ајфон 11ката ќе се договориме за уба форумска цена...нека го донесат првин кај нас 12ките да се одлучам кој ќе го земамсе мислам помеѓу ајфон се 2020 128мб за 30 000 и галакси а71 за 20 000. Мислам дека вреди 10 000 ден разлика за ајфонот, доста е појак?
Поентата е дека Apple иновации ВЕЌЕ видени во производи од други компании ги претставуваат како револуционерни кога конечно после 2 години ќе ги имплементираат во нивни производи, ова боде очи кај секој што не е Aplle fan boy, ма колку и да да квалитетен производот. Истото се случува секоја година и секоја година успешно продаваат магла.
never give up
Дали се сеќаваш како почна дискусијата?
"Apple има технологија за 120hz"
Нема ја што да ти кружам или квадратирам, хексагонирам, просто и едноставно беше, Apple НЕМА технологија и не произведува дисплеј панели, крај на муабетот. Ако сакаш да дискутираме за други компоненти за кој никој, посебно не ја не рекол дека не ги бива или не се нивни производ, не ме цитирај надвор од контекст и не ми наметнувај твои мислења. Хејтање е на пример, "фрлете ги андроидите во канта", на пример де, факт е дека Аpple нема технологија и не произведува дисплеј панели.
never give up
Аха, гледам се држите заедно, иако имав за тебе малце поинаков одговор што веќе можеш да го видиш.
Терај магаренцето
never give up
Со iPhone SE би била одлична комбинацијаА да сум Тим Кук, од инает би ставил полнач + Airpods + телефон, сето тоа за 500 USD, колку да ја раздрмам конкуренцијата.
1099 евра лол
1099 евра лол
Се јавив ги прашавОд каде ценава?
И тоа без полнач лол1099 евра лол
Мое мислење е дека реалната цена кај нас би била 850 евра тоа би требало кон крајот на декемвриЌе го намалат за 1-2 месеци
Испратено од 1+7TPRO по DHL
CPU AMD RYZEN 9 9950X3D2, 16C/32T, 5.6GHz 192MB 200W, w/ AMD Radeon Graphics, s.AM5, BOX, 100-100001978WOF
61.360,00 ден
CE SMART SENSOR HOME TEMPERATURE AND HUMIDITY MONITOR 3 MINI XIAOMI, White
640,00 ден
SSD M.2 512GB MICRON NVMe Gen4 MTFDKBK512QGN-1BN1AABDA 2230
7.050,00 ден
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден
CPU INTEL i7-14700 max turbo 5,4GHz, 20 CORE, 33MB s.1700 TRAY
24.570,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD RED PLUS NAS 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD40EFZZ
11.650,00 ден