Enquito
On your way to fame
- 8 август 2017
- 1,485
- 902
Не е обичен полнач туку со Тајп Ц.Mногу паметно од страна на Apple со тоа што го тргнаа полначот бидејќи луѓето и така по дома имаат обичен полнач.
Не е обичен полнач туку со Тајп Ц.Mногу паметно од страна на Apple со тоа што го тргнаа полначот бидејќи луѓето и така по дома имаат обичен полнач.
Следен Iphone 13,ке ја даваат само кутијата 1000$ и ке треба додатно телефон да се купи уште 1000$,ептен се јаки жими се.Да бе, стварно мислат на животната средина.
Сеа не само шо јас ќе купам телефон без полнач, туку и тој шо ќе го купи мојот стар телефон ќе го купи без полнач. Genius!![]()
А чекај малце ич не се занимавам со Apple. Ова значи дека ако имаш полнач на Apple или обичен тајп Ц не е битен бидејќи со иста јачина полни т.е дека нема предност?Не е обичен полнач туку со Тајп Ц.
И презентацијата ке ја одберат у петок 13тиСледен Iphone 13,ке ја даваат само кутијата 1000$ и ке треба додатно телефон да се купи уште 1000$,ептен се јаки жими се.
Не туку приклучокот на полначот да биде type C. Пошто кабелот е type C во Lighting и не можеш тој кабел у било кој полнач да го уклучиш.А чекај малце ич не се занимавам со Apple. Ова значи дека ако имаш полнач на Apple или обичен тајп Ц не е битен бидејќи со иста јачина полни т.е дека нема предност?
Не знам зашто не ги критикуваат повеќе за ова. Да се грижат навистина толку за околината, нема да ги прават Airpods one-time use, се троши батеријата (за отприлика 18 месеци) и нема менување, фрлаш во ѓубре.Не туку приклучокот на полначот да биде type C. Пошто кабелот е type C во Lighting и не можеш тој кабел у било кој полнач да го уклучиш.
А единствен таков полнач е од iPhone 11 Pro.
Подебилен и педерско-профитерски потег од ова, здравје.
Демек не знаат тие какви се 90 и кусур % од полначите кај популацијата...
Баш тоа го мислев. Следната генерација на апле производ ќе биде беџ со апле лого за 1000$. Ќе ти кажат дека е модерно да се носи на мајца,. Припадност е се што ти треба, и така се друго е небитно.Следен Iphone 13,ке ја даваат само кутијата 1000$ и ке треба додатно телефон да се купи уште 1000$,ептен се јаки жими се.
И другата година ќе имаме Samsung вакви работиБаш тоа го мислев. Следната генерација на апле производ ќе биде беџ со апле лого за 1000$. Ќе ти кажат дека е модерно да се носи на мајца,. Припадност е се што ти треба, и така се друго е небитно.
Ја викам како не им текна на Xiaomi ова пораноИ другата година ќе имаме Samsung вакви работи![]()
Епа од твојов коментар ејпл планираат стариот телефон да го пензионираш наместо да го продадеш.Да бе, стварно мислат на животната средина.
Сеа не само шо јас ќе купам телефон без полнач, туку и тој шо ќе го купи мојот стар телефон ќе го купи без полнач. Genius!![]()
Тоа изгледа е за сеизимичка заштита (при земјотрес да не се излизга од маса)Не знам зашто не ги критикуваат повеќе за ова. Да се грижат навистина толку за околината, нема да ги прават Airpods one-time use, се троши батеријата (за отприлика 18 месеци) и нема менување, фрлаш во ѓубре.
Треба со закон да ги подберат за вакви глупости бидејќи и да има некој компатабилен полнач (еве имал iPhone 11 Pro), сигурно кога ќе го смени за iPhone 12 Pro ќе го продаде/подари стариот со полнач. Телефонот губи функционалност вака.
П.с. Со Magsafe мислам дека ќе го поебат безжичново полнење, гледам се жалат јутјубери дека со 2 раце мора да го вадиш телефонот од магнетот, исто како со кабел да е...
Точно, единствена логика тука е дека просечен корисник купува повеќе полначи додека го користи телефонот (да речеме некој глобален просек за ајфон нека биде 3 години), со што имаш дома веќе вишок. Проблеми во логиката:Епа од твојов коментар ејпл планираат стариот телефон да го пензионираш наместо да го продадеш.
Во превод значи повеќе ѓубре за планетата земjа од стари телефони = Fail за животната средина.
И кој фрла полначи??? Сите седат по фиоките.
Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација
Епл сака кога ќе земеш нов телефон да го однесеш стариот на рециклирање, а со тоа и да ти намалат од цената на новиот.Епа од твојов коментар ејпл планираат стариот телефон да го пензионираш наместо да го продадеш.
Во превод значи повеќе ѓубре за планетата земjа од стари телефони = Fail за животната средина.
Никој нема ништо да им каже, ни ЕУ ни УСА.Треба дефинитивно некој да ги повика за овој булшит потег.
Ќе рециклираш iPhone 11 Pro?Епл сака кога ќе земеш нов телефон да го однесеш стариот на рециклирање, а со тоа и да ти намалат од цената на новиот.
Никој нема ништо да им каже, ни ЕУ ни УСА.
На нив им одговара и барем малку да се намали загадувањето и отпадот, а Епл со ова го прави тоа.
Aко си амер да, ќе ти дадат 300-400$ off на цената.Ќе рециклираш iPhone 11 Pro?
In some cases, your final trade-in value can vary depending on if you send in your power adapter or not. You don’t have to, but you can always send in your chargers and cables, and we will recycle them for you.Aко си амер да, ќе ти дадат 300-400$ off на цената.
Истото важи и во iStyle.Aко си амер да, ќе ти дадат 300-400$ off на цената.
Епа ќе си купиш полнач и ќе ги рециклираат, шо не е океј тука?In some cases, your final trade-in value can vary depending on if you send in your power adapter or not. You don’t have to, but you can always send in your chargers and cables, and we will recycle them for you.
И нормално се очекува да не го дадеш кабелот, односно да изгубиш на вредноста што би ја добил од него, а дополнително да не добиеш нов кабел кој понатака би го трејдал. Значи вака е бетер, двојно си оштетен.
Не знам нешто математикиве не ви одат. Сега јас купувам полнач што ми следувал до вчера, а немам намалување во цена да го рефлектира тоа. Ако е телефонот 20 еур поевтин е ок, имам полнач и сум совесен граѓанин - јас сум во ќар. Ако немам полнач со тие 20 евра јас си купувам нов.Епа ќе си купиш полнач и ќе ги рециклираат, шо не е океј тука?
Испратено од 1+7TPRO по DHL
Во прави си, јас претерав со моето обраќање...али не ми беше тоа поентата. Поентата ми е следна: што ми е мења чија технологијата е дисплејот од 120hz кога ЕПЛ ја имале пред другите (веројатно меѓу првите)? Во глобала сите големи брендови купуваат туѓи иновации а ЕПЛ предничи во тоа. И тоа не е лошо...тој што ја развил технологијата ќе ја продаде и ќе искешира од тоа, тој што ја купил ќе ја наплати на корисниците, а ние ќе користиме тоа што сме платиле.Првиов дел од реченицава ти е парадоксален, баш од таа причина те цитирав и споделив факти за да не пишуваш глупости, како Apple имал технологија за 120hz во 2017-та, ама гледам нема ефект.
Никој, ама баш никој не кажа дека било кој производител, вклучувајќи го и Samsung не користи компоненти од надворешни производители, само ти имаше таков податок дека Apple има ТЕХНОЛОГИЈА за 120Hz на панели кои што ги купува од Sharp, Samsung, LG и тн.
Ако имаш технологија значи ги произведуваш, не ги купуваш.
never give up
Каква врска има дали си „амер“ или не?Aко си амер да, ќе ти дадат 300-400$ off на цената.
Не даваат airpods, даваат earpods (најобични слушалки). Причината за тоа е закон во Франција кој ги обрзува производителите да достават и слушалки за корисниците да можат да зборат во кола. Стар закон, кој нема врска дали потрошувачите во Фрација бараат нешто или не. Читајте луѓе до крај, не само наслови.А што праиме со тоа што даваат airpods со новиот ајфон 12 во Франција, значи на сила треба да им се бараат минимум продукти во кутијата при продажба? Цената не е воопшто намалена со тоа што ги нема полначот и airpods. Уствари сега требаше да бидеме среќни што не е зголемена цената, да беееее. Мислам дека Епл почна ептен будали да не прави сите со маркетингов, мислам и до сега, ама сега е на најјако. Беше интересен маркетингов кога иновираа, ама сега ништо посебно не прават. Баш ќе ме интересира колку полначи сега ќе продадат, особено на луѓе кои сакаат се да им биде епл, но и на тие кои прв пат сега купуваат ајфон и никад не виделе лајтнинг кабел и немаат усб ц полначи по дома. Споредбата ко со колата без тркала да се купи...
Прочитано е до крај, така е! Едното е печатна грешка, другото не го елаборирав но е вистина како и да е. Цените глобално не се намалени за тоа што го нема во кутијата, а во Франција не се зголемени затоа што earpods има во кутијата.Каква врска има дали си „амер“ или не?
Не даваат airpods, даваат earpods (најобични слушалки). Причината за тоа е закон во Франција кој ги обрзува производителите да достават и слушалки за корисниците да можат да зборат во кола. Стар закон, кој нема врска дали потрошувачите во Фрација бараат нешто или не. Читајте луѓе до крај, не само наслови.
Во Франција телефонот е поскап 39€.Прочитано е до крај, така е! Едното е печатна грешка, другото не го елаборирав но е вистина како и да е. Цените глобално не се намалени за тоа што го нема во кутијата, а во Франција не се зголемени затоа што earpods има во кутијата.