Не те тера. Ако сакашТе принудуваат да мигрираш на понова и поскапа понуда, за да добиеш повеќе трафик. Смешно.

Некако не ми се бендиса ова, ама ај нема везе и да си трошиш за убо терабајтите.живела корона (ако има воопшто врска).
Некако не ми се бендиса ова, ама ај нема везе и да си трошиш за убо терабајтите.![]()
Покачувањето е само за Магента 1 "19 година. За претходните корисници нема покачување. Си останува 1тб. За да добиеш покачување, мора да мигрираш на новата магента. Бидејќи сум на бакар, за мене нема поента да мигрирам. Секако нема да добијам поголеми брзини.Иначе само што приметив, од М пакетот веќе е покачен лимитот на 2 TB за стално, живела корона (ако има воопшто врска).
EDIT: ии имало реферати за ова во претходната страница, избрзав![]()
Јас го имам обновено договорот во декември 2019 и уште немам 5тб, овие ако знаат што прават...Покачувањето е само за Магента 1 "19 година. За претходните корисници нема покачување. Си останува 1тб. За да добиеш покачување, мора да мигрираш на новата магента. Бидејќи сум на бакар, за мене нема поента да мигрирам. Секако нема да добијам поголеми брзини.
VDSL ти испитале дали би добил нешто? Брзините од М пакет би требало да ги стигнеш ако не си нешто ептен лошо поставен со централа. Јас сум на 40/5 пример моментално преку барак (веќе година и нешто)Покачувањето е само за Магента 1 "19 година. За претходните корисници нема покачување. Си останува 1тб. За да добиеш покачување, мора да мигрираш на новата магента. Бидејќи сум на бакар, за мене нема поента да мигрирам. Секако нема да добијам поголеми брзини.
Контактирав член на форумов вработен во Телеком. Ми кажа дека сум далеку од базна станица за VSDL, т.е дека подалеку сум од растојанието потребно за вадсл.VDSL ти испитале дали би добил нешто? Брзините од М пакет би требало да ги стигнеш ако не си нешто ептен лошо поставен со централа. Јас сум на 40/5 пример моментално преку барак (веќе година и нешто)
Ако имаш Л тарифа, јавуј им се.Јас го имам обновено договорот во декември 2019 и уште немам 5тб, овие ако знаат што прават...
Кога гледаш мерачи уназад секогаш им се погрешни, којзнае што им е сјебано.Инаку една забелешка ама мерачите некако и не им се точни, барем кај мене. Точно случајно отворив на 31ви утрото претходниов месец имав регистрирано 360 GB (што некако малку ми беше), а до крај на денот со сигурност тврдам дека направив над 100GB (100-110 таа граница) а си стои Мај завршен со 418.![]()
Неотел на оптика прават дабл нат??? Ненормални.Среќа што прочитав дека се зголемени лимитите, таман да се префрлам од Неотел на Телеком.
На Неотел 50мбпс 5ТБ 1090 ден.
На Телеком 100мбпс 5ТБ 899ден (ако се земе со мобилна линија што и планирам, т.е. да ја префрлам).
Неоком нека се јебе со double nat и без можноста рутерот да се стави во bridge.
Неотел на оптика прават дабл нат??? Ненормални.
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Да, и уште пред 2 години пред да потпишам договор кога прашував дали може да се стави рутерот во бриџ мод таа свињата дебела од салон тврдеше дека може, па се испостави дека не може, им го пишав тоа во техничка поддршка и уво не им чуе. Башка што торенти од некои тракери не се симнуваат на Неотел, а на Телеком без проблем се симнуваат.
Епа сега ем ми истече договорот ем Телеком драстично го зголеми лимитот, нешто поради што и избегав од нивната оптика пред 2 години.
Среќа што не се залетав да потпишам нов 2 годишен договор со Неотел кога даваа двојно поголема брзина.
Нели правевме моабет за торентите за Неотел со тебе или беше некој друг, јас на работа имам неотел сите тракери работат без проблем
Да, и уште пред 2 години пред да потпишам договор кога прашував дали може да се стави рутерот во бриџ мод таа свињата дебела од салон тврдеше дека може, па се испостави дека не може, им го пишав тоа во техничка поддршка и уво не им чуе. Башка што торенти од некои тракери не се симнуваат на Неотел, а на Телеком без проблем се симнуваат.
Епа сега ем ми истече договорот ем Телеком драстично го зголеми лимитот, нешто поради што и избегав од нивната оптика пред 2 години.
Среќа што не се залетав да потпишам нов 2 годишен договор со Неотел кога даваа двојно поголема брзина.
telekabel davaat statickan na optika ako zamolis.Значи дефинитивно неможе бриџ мод? Ова е лудост турам одма црта преку нив. Ах што се гејчиња овие телеком со ај пи адресиве ццц. Само тоа ми фали една моја IP и да не барам ништо понатаму.
А не дека неможат, нормално, не сакаат ради некој некад што си зацртал дека ќе дигаме сервери од дома (што и онака го правиме). На деловната линија имам блок од 8/16 public ip адреси и си работат перфектно, само што тој блок почнува со 95, не со 74 или 42 како на овие за по дома.
telekabel davaat statickan na optika ako zamolis.
Јави му се пак и кажи му појма нема, да си праша лај шефот подобро.Добро овие здрави се или?? Пред малку се јавив на 122 за брзината да ми ја средат (самиот систем ја сменил од 14/1 на 10/1). Дечкото ја среди. И го прашав за новите пакети со зголемен лимит. Ми рече дека тие биле само за корона кризава, инаку сите пакети ќе се врателе на 1ТБ. WTF???