Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

DrMTR

senior
27 март 2014
7.965
8.499
Те принудуваат да мигрираш на понова и поскапа понуда, за да добиеш повеќе трафик. Смешно.

28 ноември 2014
1.225
822
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Дали некој убацил втор фиксен број на Мој Телеком? Јас не можам.
Имам еден фиксен телефон+интернет од канцеларија и на таа сметка ми е врзан и интернетот (заедно со фиксниот) од дома. Ама не ми дава да го внесам, решеЊе?

И

Избришан член 42370

Гостин
Иначе само што приметив, од М пакетот веќе е покачен лимитот на 2 TB за стално, живела корона (ако има воопшто врска).

EDIT: ии имало реферати за ова во претходната страница, избрзав :)

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.341
1.357
Хмммм чудно. Еве ја Internet L+TV M пред точно 2 години, 5TB стои.
IMG_20200604_022552.png

Инаку една забелешка ама мерачите некако и не им се точни, барем кај мене. Точно случајно отворив на 31ви утрото претходниов месец имав регистрирано 360 GB (што некако малку ми беше), а до крај на денот со сигурност тврдам дека направив над 100GB (100-110 таа граница) а си стои Мај завршен со 418. :)

• ми се допаѓа
Реакции: Avid
И

Избришан член 42370

Гостин
Некако не ми се бендиса ова, ама ај нема везе и да си трошиш за убо терабајтите. :)

Не го кажав тоа во смисла да увредам некого или да испаѓам бездушник, го кажав во смисла дека им требеше да настане пандемија и сите дома да седат за да ги кренет границите на 2 TB (или повеќе). Се извинувам ако погрешно сум разбран, и доколку лошо се изразив.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.965
8.499
Иначе само што приметив, од М пакетот веќе е покачен лимитот на 2 TB за стално, живела корона (ако има воопшто врска).

EDIT: ии имало реферати за ова во претходната страница, избрзав :)
Покачувањето е само за Магента 1 "19 година. За претходните корисници нема покачување. Си останува 1тб. За да добиеш покачување, мора да мигрираш на новата магента. Бидејќи сум на бакар, за мене нема поента да мигрирам. Секако нема да добијам поголеми брзини.

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.244
674
Покачувањето е само за Магента 1 "19 година. За претходните корисници нема покачување. Си останува 1тб. За да добиеш покачување, мора да мигрираш на новата магента. Бидејќи сум на бакар, за мене нема поента да мигрирам. Секако нема да добијам поголеми брзини.
Јас го имам обновено договорот во декември 2019 и уште немам 5тб, овие ако знаат што прават...

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје
VDSL ти испитале дали би добил нешто? Брзините од М пакет би требало да ги стигнеш ако не си нешто ептен лошо поставен со централа. Јас сум на 40/5 пример моментално преку барак (веќе година и нешто)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.965
8.499
VDSL ти испитале дали би добил нешто? Брзините од М пакет би требало да ги стигнеш ако не си нешто ептен лошо поставен со централа. Јас сум на 40/5 пример моментално преку барак (веќе година и нешто)
Контактирав член на форумов вработен во Телеком. Ми кажа дека сум далеку од базна станица за VSDL, т.е дека подалеку сум од растојанието потребно за вадсл.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Инаку една забелешка ама мерачите некако и не им се точни, барем кај мене. Точно случајно отворив на 31ви утрото претходниов месец имав регистрирано 360 GB (што некако малку ми беше), а до крај на денот со сигурност тврдам дека направив над 100GB (100-110 таа граница) а си стои Мај завршен со 418. :)
Кога гледаш мерачи уназад секогаш им се погрешни, којзнае што им е сјебано.
Одамна им го пријавив ова ама џабе.

smole

poweruser
18 април 2007
3.905
4.585
Среќа што прочитав дека се зголемени лимитите, таман да се префрлам од Неотел на Телеком.

На Неотел 50мбпс 5ТБ 1090 ден.
На Телеком 100мбпс 5ТБ 899ден (ако се земе со мобилна линија што и планирам, т.е. да ја префрлам).

Неоком нека се јебе со double nat и без можноста рутерот да се стави во bridge.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.888
5.598
Среќа што прочитав дека се зголемени лимитите, таман да се префрлам од Неотел на Телеком.

На Неотел 50мбпс 5ТБ 1090 ден.
На Телеком 100мбпс 5ТБ 899ден (ако се земе со мобилна линија што и планирам, т.е. да ја префрлам).

Неоком нека се јебе со double nat и без можноста рутерот да се стави во bridge.
Неотел на оптика прават дабл нат??? Ненормални.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

smole

poweruser
18 април 2007
3.905
4.585
Неотел на оптика прават дабл нат??? Ненормални.

Да, и уште пред 2 години пред да потпишам договор кога прашував дали може да се стави рутерот во бриџ мод таа свињата дебела од салон тврдеше дека може, па се испостави дека не може, им го пишав тоа во техничка поддршка и уво не им чуе. Башка што торенти од некои тракери не се симнуваат на Неотел, а на Телеком без проблем се симнуваат.

Епа сега ем ми истече договорот ем Телеком драстично го зголеми лимитот, нешто поради што и избегав од нивната оптика пред 2 години.

Среќа што не се залетав да потпишам нов 2 годишен договор со Неотел кога даваа двојно поголема брзина.

Последна промена:

Julian

lurker
20 август 2016
523
352
Јас сум на интернет М и телефонска линија, 1058 денари со истечен договор уште лани. Чекам оптика на моја улица (цела инсталација е готова уште пред нова година ама нема уште техничка можност, не знам зошто). Гледам и кај мене покачиле лимит од 1ТБ на 2 ТБ ама брзина ми намалиле. Пред ова имав 14/1 брзина сега имам 10/1. Дали да се бунам за ова? Пред некое време кога имав проблем се јавив на техничка поддршка, меѓу другото го прашав за брзината, техничарот рече иако мојот договор е 12/1 тие ми пуштиле 14/1.

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.600
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Да, и уште пред 2 години пред да потпишам договор кога прашував дали може да се стави рутерот во бриџ мод таа свињата дебела од салон тврдеше дека може, па се испостави дека не може, им го пишав тоа во техничка поддршка и уво не им чуе. Башка што торенти од некои тракери не се симнуваат на Неотел, а на Телеком без проблем се симнуваат.

Епа сега ем ми истече договорот ем Телеком драстично го зголеми лимитот, нешто поради што и избегав од нивната оптика пред 2 години.

Среќа што не се залетав да потпишам нов 2 годишен договор со Неотел кога даваа двојно поголема брзина.

Нели правевме моабет за торентите за Неотел со тебе или беше некој друг, јас на работа имам неотел сите тракери работат без проблем

smole

poweruser
18 април 2007
3.905
4.585
Нели правевме моабет за торентите за Неотел со тебе или беше некој друг, јас на работа имам неотел сите тракери работат без проблем

Да, али проблемот кај мене не се среди. И со техничка поддршка се консултирав - џабе. А не е дека пробував на 1 компјутер - не е до компјутерот.

Како и да е готова прича, до крај на месецов ќе гледам да се префрлам на Телеком.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com

Значи дефинитивно неможе бриџ мод? Ова е лудост турам одма црта преку нив. Ах што се гејчиња овие телеком со ај пи адресиве ццц. Само тоа ми фали една моја IP и да не барам ништо понатаму.

А не дека неможат, нормално, не сакаат ради некој некад што си зацртал дека ќе дигаме сервери од дома (што и онака го правиме). На деловната линија имам блок од 8/16 public ip адреси и си работат перфектно, само што тој блок почнува со 95, не со 74 или 42 како на овие за по дома.

smole

poweruser
18 април 2007
3.905
4.585
Значи дефинитивно неможе бриџ мод? Ова е лудост турам одма црта преку нив. Ах што се гејчиња овие телеком со ај пи адресиве ццц. Само тоа ми фали една моја IP и да не барам ништо понатаму.

А не дека неможат, нормално, не сакаат ради некој некад што си зацртал дека ќе дигаме сервери од дома (што и онака го правиме). На деловната линија имам блок од 8/16 public ip адреси и си работат перфектно, само што тој блок почнува со 95, не со 74 или 42 како на овие за по дома.
telekabel davaat statickan na optika ako zamolis.

Julian

lurker
20 август 2016
523
352
Добро овие здрави се или?? Пред малку се јавив на 122 за брзината да ми ја средат (самиот систем ја сменил од 14/1 на 10/1). Дечкото ја среди. И го прашав за новите пакети со зголемен лимит. Ми рече дека тие биле само за корона кризава, инаку сите пакети ќе се врателе на 1ТБ. WTF???

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.888
5.598
Добро овие здрави се или?? Пред малку се јавив на 122 за брзината да ми ја средат (самиот систем ја сменил од 14/1 на 10/1). Дечкото ја среди. И го прашав за новите пакети со зголемен лимит. Ми рече дека тие биле само за корона кризава, инаку сите пакети ќе се врателе на 1ТБ. WTF???
Јави му се пак и кажи му појма нема, да си праша лај шефот подобро.

членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно