Сакам да ја проверам, кога ќе мерам да знам колку да очекувам ако е се во ред.Зошто? Што ти менува тоа на овој тип на клима? При колку Ц надвор? При колку Ц внатре?
Сакам да ја проверам, кога ќе мерам да знам колку да очекувам ако е се во ред.Зошто? Што ти менува тоа на овој тип на клима? При колку Ц надвор? При колку Ц внатре?
900w ако троши со цоп 3, тоа се 2700w топлина во внатрешноста. Тоа над 0 сигурно ќе го испорача.Сакам да ја проверам, кога ќе мерам да знам колку да очекувам ако е се во ред.
Многу разбира даСтрелец - многу добро си ја знае дечкото работата и убаво им ѓи наоѓа маните на конкуренцијата![]()
Пример Да ми треба клима стрелец ке биди прв со кој ќе се консултирам.![]()

Не дај боже да се спомне Vivax Aeri или Haier TundraМногу разбира да![]()
![]()
![]()
Значи ако имаш пари купи си премиум бренд а ако немаш само Грее ли се на пазаров ???
Во право си, но помеѓу Вивакс Аери и Грее Фери секогаш би одел на Грее пошто Виваксот многу послабо модулира и е многу по бучна надворешната единица.Не дај боже да се спомне Vivax Aeri или Haier Tundra

Само Аези/Аери и слични се битни, и од Грее Ломо ЕК ЛЦ и од Хаиер Тундра. Од тие марки тоа е битното. Зошто тие над веќе ја побиваат логиката на купување кинеско зошто има други попознати брендови. Кинезите си имаат свое поле за натпревар во 16000-30000 рангот каде нема јапонски клими.Во право си, но помеѓу Вивакс Аери и Грее Фери секогаш би одел на Грее пошто Виваксот многу послабо модулира и е многу по бучна надворешната единица.
За Ucrown, Hansol и Vivax Y дизајн да не правиме муабет. Едноставно нема споредба во модулација.
За Haier неможам да коментирам пошто сум немал искуство со нив.
Али комплетно те поддржувам во констатацијата дека темата на Кајгана е чисто за промоција на Грее. Барем така и да ја крстеле, ќе знаеле луѓето каде да се обратат за кориснички искуства / техничка поддршка за Грее.![]()
За Fairy незнам како модулира оти нема никој ставено слики/видеа (рекла казала)... Аерито има слики / видеаВо право си, но помеѓу Вивакс Аери и Грее Фери секогаш би одел на Грее пошто Виваксот многу послабо модулира и е многу по бучна надворешната единица.
Тоа е за ладење да истекува кондезатот од внатрешната.Да не го барам упатството, ај ве молам кажете ми зошто служи второво (заокруженото) црево (кое излегува од ВНАТРЕШНАТА единица)?
Првото кое излегува од надворешната е за истекување на кондензирана вода, но другото не ми е јасно зошто е затоа што не е поврзано никаде.
![]()
![]()
![]()
Како издржа да ги прочиташ тие 2000 страни бљувотини. Јас после 200 исчитани страни почнав да слушам турбо фолк, под хитно се одлогирав и никогаш повеќе не се логирав таму. Форум за намалување интелигенција./QUOTE]
Не прочитав 2000,реков стотици, да не се изнервирав можеби и ќе ги прочитав...
Не заменува. 10цм стиропор заменува 10цм стиродур. Грубо.Дечки да се извинам најнапред знам дека ова прашање не е за тука но не верувам дека ваква тема или слична има на овој форум. Ме интересира дали стиродур 2см заменува 10-ка стиропор за изолација. Еден стар мајстор ми го тврди ова, не дека не му верувам но никаде не можам да најдам таков податок, а битно ми е ептен. Благодарам за разбирањето и се извинувам уште еднаш.
За MITSUBISHI MSZ-FH50VE/MUZ-FH50VE моделов има доста позитивни критики, се рангира мегу првите 5 во свет, ненајдов на google дека се продава и во МК, фала, али.... скапичко
а помеѓу Daikin i Toshiba???
MarketKonekt | КЛИМА УРЕД MITSUBISHI "STANDARD" SRK / SRC 45 ZMP-S INVERTER
мене ова ми фати око, ама неможам да се одлучам
Дечки да се извинам најнапред знам дека ова прашање не е за тука но не верувам дека ваква тема или слична има на овој форум. Ме интересира дали стиродур 2см заменува 10-ка стиропор за изолација. Еден стар мајстор ми го тврди ова, не дека не му верувам но никаде не можам да најдам таков податок, а битно ми е ептен. Благодарам за разбирањето и се извинувам уште еднаш.
Не заменува. 10цм стиропор заменува 10цм стиродур. Грубо.
Дечки да се извинам најнапред знам дека ова прашање не е за тука но не верувам дека ваква тема или слична има на овој форум. Ме интересира дали стиродур 2см заменува 10-ка стиропор за изолација. Еден стар мајстор ми го тврди ова, не дека не му верувам но никаде не можам да најдам таков податок, а битно ми е ептен. Благодарам за разбирањето и се извинувам уште еднаш.
Му ја виде дипломата дека е мајстор?
Барај ти некој мајстор на својот занат со Диплома, Сертификат, Лиценца отпечатена, потпишана и заверена на хартија.
Ги има како плевел овие другите таканаречени мајстори што ја немаат.
Другарче те разбирам и потполно си во право. Но во денешно време кој како на г*зот тесла си ставил мајстор се прави.
Мајстор мешате со инженер.
Кажи му на мајсторот што сакаш, и ќе ти направи. Ти секако во македонија мора СЕ да знаеш на темата и да висиш врз глава.
Мајстор мешате со инженер.
Кажи му на мајсторот што сакаш, и ќе ти направи. Ти секако во македонија мора СЕ да знаеш на темата и да висиш врз глава.
ВКВ Мајстор е звање еднакво на инжињер со просечно искувство. За жал во систем со изгубени вредности, со '' мочковци '' со изгледани 10 туторијали на јутуб, сите си земаат за право да се нарекуваат себеси ''мајстор'', а кутрите едвај може да се наречат монтери.Ем си свесен кого прашуваш, ем бељата си ја бараш. Учени луѓе немаш во околина?
Утре ти ќе бидеш стручен во некоја област, како сакаш да те ценат и почитуваат луѓето?
Ти ги мешаш.
За звање мајстор се полага испит. Се полагаше во сфрј, се полага во бел свет.
Оди во стара чаршија и најди дуќан со постар вработен и прашај, да не биде јас нешто лапрдам.
Знаеш ли што значи некој да го ословиш со мајстор? Позади него има знаење и искуство.
Корелацијата на мајсторот беше таа, експандираниот ориз подобро ќе те насити отколку сомелениот.Но не зборуваме за енергија. Чоколадото со несолмен ориз е подобар изолатор окколку сомеленото.
Подвлечениот дел не е точен. При вклучено греење од надворешната единица се кондензира вода а при ладење е обратно, внатрешната единица кондензира вода.Надворешната не создава кондензат, а низ тоа црево истекува водата од кондензација од внатрешната единица. Влегува во надворешната и преку нејзиниот отвор истекува надвор.
Благодарам, воглавно ми објасни зошто се користи, а подоцна го прочитав и упатството.Подвлечениот дел не е точен. При вклучено греење од надворешната единица се кондензира вода а при ладење е обратно, внатрешната единица кондензира вода.
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден