Вреди, вака ти е осигурана пратката.(Вреди ли да се доплатат 2$ за AliExpress Standard Shipping за брзина)?
AliExpress Standard Shipping треба да одат преку сингапурската по дифолт. Колку што сфатив кај тебе различни опции се AESS и SGPost?Екипа? Од каде побрзо би стасала пратка? Од Али или од Ибеј?
Двете продавници се од Кина нормално
Таа од Али патува по Singapore Post (Вреди ли да се доплатат 2$ за AliExpress Standard Shipping за брзина)?
Таа од Ибеј по Economy International Shipping
Da AESS e so doplata 2$ a SGPost e free.AliExpress Standard Shipping треба да одат преку сингапурската по дифолт. Колку што сфатив кај тебе различни опции се AESS и SGPost?
Kako osigurana? Pa buyer protection ne vazi preku bilo koja posta?Вреди, вака ти е осигурана пратката.
Buyer protection е сосема друга работа и ја имаш за било која опција на шипинг, со AliExpress Standard Shipping добиваш регистрирана пратка со тракинг бројче. Регистрирана пратка ние овде во МК ја викаме „препорачана“, а препорачана пратка при врачување мора некој да се потпише. Капиш?Kako osigurana? Pa buyer protection ne vazi preku bilo koja posta?
Екипа? Од каде побрзо би стасала пратка? Од Али или од Ибеј?
Двете продавници се од Кина нормално
Таа од Али патува по Singapore Post (Вреди ли да се доплатат 2$ за AliExpress Standard Shipping за брзина)?
Таа од Ибеј по Economy International Shipping
Ако не ти ја пратат тогаш аутомацки ти се враќат парите на картичка, игнорирај ги за пејпал триковите што ги прават.
маркирана е ко испратена од продавачот во пејпал? иконките нели кај нарачките што ти ги листа. Ако ја маркирал со лажирање ке треба да чекаш да .. ако не е маркирана таму аутоматски треба да можеш да затвориш/да се затвори ако е поминат рокЗнам за тоа, ама ќе мора да чекам 66 дена па потоа да пријавам дека не сум ја добил нарачката.
Штета што нема опција веднаш да отворам спор, па во договор со продавачот да ми ги вратат парите побрзо.
Пишувај со Live Support ќе ти средат, кажи им дека ти кажал дека не е пратена, сака пари на пејпал да враќа, дај им доказиЗнам за тоа, ама ќе мора да чекам 66 дена па потоа да пријавам дека не сум ја добил нарачката.
Штета што нема опција веднаш да отворам спор, па во договор со продавачот да ми ги вратат парите побрзо.
маркирана е ко испратена од продавачот во пејпал? иконките нели кај нарачките што ти ги листа. Ако ја маркирал со лажирање ке треба да чекаш да .. ако не е маркирана таму аутоматски треба да можеш да затвориш/да се затвори ако е поминат рок
Целата сума ја враќаат веднаш, но парите на сметка ќе ти се појават за неколку дена. Ќе добиеш нешто помалку отколку што те задолжила банката заради курсните разлики. Исто како кога купуваш девизи од банка, па веднаш потоа и ги продаваш на банката.Decki za naracana pratka sto uste ne e trgnata I e vo processing time, moze da ja otkazam na cancel order I kolku ke mi refundiraat? Na kartica gi vrakjaat I za kolku vreme?
Или обратно ако курсот се променил во наша полза.Ќе добиеш нешто помалку отколку што те задолжила банката заради курсните разлики.
Или обратно ако курсот се променил во наша полза.
Мислев на разликата помеѓу куповен и продажен курс. Тоа никогаш не се менува во наша полза. А потребен е многу голем скок на странската валута за кратко време за да се надмине купопродажната разлика.Или обратно ако курсот се променил во наша полза.
Лажна узбуна, уште не е стигната во МК.глеам 45 дена е у мк
Таков к`мет си имал.Јок! Платив 850 ден , ми вратија 782 се да им
Само еднаш се случи тоа кај менеА потребен е многу голем скок на странската валута за кратко време за да се надмине купопродажната разлика.
Праткава скроз ја заборавив и случајно проверив на али, глеам 45 дена е у мк а страницата на пошта за пратење пратки тајмаут ми прави коа го срчам тракинг бројот па неможам да видам ништо. Што да правам во ситуацијава , да вртам у пошта негде ? станува збор за евтина работа меѓутоа ја нема тука.
![]()
Тоа не е тракинг бројчето , ова е = LP00167159521748
Провери ја на {{shareTitle}} истото е и кај мене, пратката ти е заглавена во Прага
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден