ептен чисто многу ми се свиѓа. од кај е држачот за мониторите земен?
Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација
Може да ми пратиш линкче од wallpaperotPrvicno imav one-monitor setup so Asus XG32VQ no poradi pregolemi problemi so ghosting radi VA panelot i nekolku mrtvi pixels resiv da go vratam i da idam so dual-monitor setup od 27' i 21' vertical (so generic code na nego)
Погледнете го атачментот 82537 Погледнете го атачментот 82538
Може да ми пратиш линкче од wallpaperotфала
Кои модели се мониториве?Prvicno imav one-monitor setup so Asus XG32VQ no poradi pregolemi problemi so ghosting radi VA panelot i nekolku mrtvi pixels resiv da go vratam i da idam so dual-monitor setup od 27' i 21' vertical (so generic code na nego)
Кои модели се мониториве?
Да.Добар сетап. Дали мониторот е LG Ultragear 27?
И јас имам va панел msi mag 241cr но има анти блур со 1мс мртс и лета на 144 херци.Prvicno imav one-monitor setup so Asus XG32VQ no poradi pregolemi problemi so ghosting radi VA panelot i nekolku mrtvi pixels resiv da go vratam i da idam so dual-monitor setup od 27' i 21' vertical (so generic code na nego)
big like за cable managment на последната слика

И јас имам va панел msi mag 241cr но има анти блур со 1мс мртс и лета на 144 херци.
Толку очигледен гостинг мора да е фабричка мана или ептен лош панел, иначе va панеливе се познати дека имаат повеле гостинг од другите но новиве модели на монитори го имаат средено тоа. Имаат анти блур опции и слично. За игри најдобро е тн панел или ипс ама оптимизиран за гејминг.Можда MSI имаат подобри панели, или па можеби мене ми се паднал дефектен модел од мојот монитор. Кога и да влечев фолдер или било што по екранот позади остануваа траги од ghosting и по пола секунда. А за игри да не збориме колку беше ужас, скоро да ти се слоши.
Толку очигледен гостинг мора да е фабричка мана или ептен лош панел, иначе va панеливе се познати дека имаат повеле гостинг од другите но новиве модели на монитори го имаат средено тоа. Имаат анти блур опции и слично. За игри најдобро е тн панел или ипс ама оптимизиран за гејминг.
Како да ми фали нешто...
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 8K polling rate,All silent micro switch, White, M6S-A24
4.860,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Brown Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M3
16.460,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден