Ти си трет случај што го пријавува ова. На фејсбук имаше едни што реагираа за истово. Друг некој од НЛБ што вади да каже?
Ова е моќно. Би сакал да знам шо дешавка е ова, пошто вадам и јас од НЛБ. Вчера извадив и не ми ја покажа оваа порака.
Банката не зима толку провизија. Картичката е таа од Пејонир.Ако се работи за кредитна картичка тогаш зимаат провизија за кеш од банкомат.
Што пишуваше на пораката?Ми затребаа нешто ситно па извадив пари (500 денари) од НЛБ Тутунска.
После селектирањето на сумата, се појави порака која до сеа не сум ја видел никогаш на банкомат, дека НЛБ зема надоместок од 300 денари за извадени 500 денари.
Што пишуваше на пораката?
На 500 денари ќе извадиш 300 само со тоа што пејонир ќе ти земе фиксно 150Точно, за големи суми не е страшно, но на пример ако ти затреба нешто ситно, да речеме 500 денари а да ти земе банката 300 денари тогаш е малце претерано.
Нема.Бев таму ми кажаа дека воведиле ново правило, на сите странски картички при вадење ке им зимаат додатни 300 денари.
За други банкомати незнам како е, но ако има некој извадено денес од друг банкомат (не од НЛБ) нека пише дали има вакви "додатни трошкови"
Ладни вадев еднаш на TTK, ме изгореа, си пресметуват по нивен некој блесав курс без да те прашаат.Бреј! Фала ви за инфо, таман мислев да вадам.
Од ТТК банка сте ваделе ли некогаш, има ли провизии од нив ?
Денес вадев пари од Пејонир и пробав повеќе банки со исти цифри.
Пејонир рече дека можам да извадам 5732 МКД. (сметка од 111 усд)
Јас пробав на сите со иста сума од 5500 МКД.
НЛБ - Ќе ви бидат одземени 300 денари за странска сметка (нешто вакво).
Шпаркасе - Немате доволно средства (зема $1)
Унибанка - Немате доволно средства (зема $1)
Халкбанк - Ми извади 5500 мкд и ми останаа $4.33 на сметка
Најверојатно и на другите банки се покачени даноците...
Од други банки немам вадено, ама изгледа дека е така..Значи испаѓа дека Халк е најисплатливо?
The House Always Wins!Мамицата лоповска...
Еве ви од Стопанска Битола (40,000)
![]()
страшно е, вадење картица во еу 25еу годишни трошкови, претварање од долари во еу 0,5% по фер курс од XE, вадење на банкомат во гр 3.5еу, ќар си ни лук јал ни лук мирисал, ама вие си знаете...$717.91, плус $3.15 по трансакција (од Payoneer), плус 3% cross-border fee (стандардни трошоци при секоја трансакција), излегува $742.69. Не е воопшто страшно плус $4 на толкав износ, бар според мене.
$717.91, плус $3.15 по трансакција (од Payoneer), плус 3% cross-border fee (стандардни трошоци при секоја трансакција), излегува $742.69. Не е воопшто страшно плус $4 на толкав износ, бар според мене.
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден